Nuorten hevosten festivaaleilla lahjakkaita kouluhevosia

19.8.2018

Sara Lehtilä ja Riverbank Tiffany voittivat kouluratsastuksen Breeders' Prizen Ypäjällä.

Sara Lehtilä ja Riverbank Tiffany. Kuva: Hevosopisto / Anna-Kaisa Rantalainen.

Nuorten hevosten festivaaleilla lahjakkaita kouluhevosia

10. kertaa järjestetyillä Nuorten hevosten festivaaleilla saatiin sunnuntaina Ypäjällä kouluratsastuksessa voittajat Breeders´ Prizessa, FWB-yhdistyksen 5-vuotisderbyssä ja ponibreedersissä.

Hankkija Breeders´ Prize oli Sara Lehtilän hallintaa eilisestä 1. osakilpailusta alkaen. Ratsunaan Lehtilällä on Marjo Vainikan kasvattama ja omistama tamma, Riverbank Tiffany, jolla on saavutti tämän päivän luokasta 76,40%. Palkintorahoiksi he saivat muhkeat 3945 euroa. Palkintopottia kerrytetään ikäluokittain ja se jaetaan ikäryhmän kesken esteillä ja koulussa. Toiseksi sijoittui Micaela Rosenlewin ratsastama ja omistama New Hill Raffaello. Kasvattajana New Hill Ltd Oy Ab. Kolmannelle sijalle ratsasti Maarit Karppinen His Weltillä.

5-vuotiaat kilpailevat Finnish Warmblood, FWB, yhdistyksen luokissa, joita myös järjestetään koulu- ja esteratsastuksessa. Tänään sunnuntaina 2. osakilpailun jälkeen voittajaksi ratkesi ylivoimaisesti Stella Hagelstamin ratsastama Hagels DeBeers, joka on Heidi Hagelstamin kasvattama ja Passion for Dressage omistama. Toiseksi sijoittui Lina Bärlund First Finn Royalilla jääden yhteistuloksissa voittajalle 10 prosenttiyksikköä. Kolmas sija tänä vuonna meni Siiri Kyrölle ja Dewdrop's Johnny Deppille.

Ponibreedersissä nähtiin pienet ikäryhmät, joissa 5-vuotiaiden voittajaksi julkistettiin Weird Enough ratsastajanaan Mari Kuosmanen. 6-vuotiaiden paras oli Hanna Autio-Pin Rock's Twister Sister.

Kilpailun yhteydessä ratsastettiin myös Kenttäcupin kansallinen finaali, jonka kokonaisvoittoon ratsasti Virpi Nättiaho – My Cachet.