Nuorten hevosten festivaali ja Kisaviikko Ypäjällä

3.8.2020

Ypäjän Hevosopiston kesään oleellisena osana kuuluvat Nuorten hevosten festivaali ja Kisaviikko on tänä vuonna yhdistetty yhdeksi viisipäiväiseksi kilpailutapahtumaksi.

Tiedote Hevosopisto, Ypäjä

Kilpailuviikon ohjelmassa on mukana sekä este- että kouluratsastusluokkia. FWB-yhdistys palkitsee tapahtumassa menestyneimmät 4-, 5- ja 6-vuotiaat este- ja kouluhevoset. 

- Nuorten hevosten festivaali on kilpailutapahtuma, johon kilpailuluokat rakennetaan erityisesti nuoria hevosia ja niiden kehittymistä ajatellen. Tapahtumaa on ideoitu ja rakennettu yhdessä FWB-yhdistyksen kanssa, Hevosurheilun valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo.

Tapahtuma toimii eri ikäisten hevosten näyteikkunana, ja on siten mielenkiintoinen kasvattajan, ostajan ja tuomarin sekä kilpailijan kannalta.   

- Erityisen mielenkiintoista on nähdä, miten hevosen valmiudet kasvavat ja tulevat esille, kun katsot  ensin 4-vuotiaita ja sen jälkeen 6-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia. Myös se, miten hevoset on valmisteltu tehtäviin, on kiinnostavaa seurattavaa, Herd jatkaa.  

Kouluratsastuksessa nähdään viikon aikana liki 600 suoritusta. Keskiviikkona ja torstaina kilpaillaan Poni- Juniori- ja Senioriderbyt, sekä sunnuntaina Ratsastuksenopettajien Mestaruus. Perjantaista sunnuntaihin ratsastetaan nuorten hevosten kouluratsastusluokkia, kuten Prestige cup by Equality Line kaksi osakilpailua ja 4-vuotiaiden Cup. EQPro Championsarjassa 5-8 -vuotiaat hevoset kilpailevat kolmessa eri luokassa ikänsä mukaisesti. Ikäluokkaratsastajat kilpailevat Dressage Future Cup:ssa.

Esteratsastuksessa hypätään avoimia 80-120 cm:n luokkia nurmipohjaisella Derby-kentällä. Torstaina ratsastetaan Poni-, Mini-, Senioriderby, perjantaina Suomenhevosderby, sekä lauantaina Ratsastuksenopettajien Estemestaruus. Perjantaina ja lauantaina ratsastetaan nuorten hevosten Racing Trophy- osakilpailut ja Racing Noviisisarjan finaali. 

Nuorten hevosten festivaaleilla perinteisesti järjestetty nuorten kenttähevosten Avant-finaali kilpaillaan 14.-16.8. järjestettävän kenttäkilpailun yhteydessä. Finaali on suurempi kuin koskaan, finaalirajan on ennen viimeistä osakilpailua ratsastanut liki 100 ratsukkoa. Sarjaan lisättiin viime kaudella luokat poni- ja junioriratsastajille, mikä selittää lisääntyneen finalistimäärän.

Kilpailunjärjestäjä pyytää huomioimaan, että kilpailu järjestetään poikkeusjärjestelyin ja jokaisen tapahtumiin osallistuvan vastuulla on, että toimimme vastuullisesti ja viranomaisten ohjeiden mukaan. Näin varmistamme ratsastuskilpailuiden sujuvan toteuttamisen myös loppuvuoden 2020 aikana.  

Tänä vuonna tapahtumasta ei järjestetä live-lähetystä, tapahtuma on yleisölle maksuton. 

Yleisöksi saapuvien yhteystiedot kerätään talteen mahdollisten tartuntatapausten jäljittämiseksi. Tästä tulossa lisää tietoa www.hevosopisto.fi 
 

Kilpailun online-tulokset https://online.equipe.com/fi  
Päivittyvä kilpailuinfo: https://sites.google.com/edu.hevosopisto.fi/nhfkisaviikko2020/