Nuorten hevosten MM – Emilia Kerimaa ja Massey Ferguson MG 5-vuotiaiden finaaliin

24.9.2022

Lanakenissa Belgiassa on parhaillaan käynnissä nuorten hevosten MM-kilpailut esteratsastuksessa. Suomalaisista MM-finaaliin selvittivät tiensä Emilia Kerimaa ja 5-vuotias ruuna Massey Ferguson MG. 7-vuotiaissa mukana ollut Nina Fagerströmin omakasvatti Un Secreto Z suoritti myös mukavasti, ja karsiutui täpärästi finaalista.

Jasmin Seppälä ja Zadoc Adelheid Z. Finaalista täpärästi karsiutunut Seppälä pääsee jännittämään Massey Fergusonin suoritusta omistajan näkökulmasta. Kuva Seppälän oma arkisto

 

5-vuotiaissa torstaina molemmat suomalaisratsukot tekivät virhepisteettömät suoritukset. Mukana kilpailussa ovat Jasmin Seppälän ratsastama zangersheiden ruuna Zadoc Adelheid Z ja Emilia Kerimaan ratsastama KWPN-ruuna Massey Ferguson MG. Massey Ferguson ja Kerimaa jatkoivat myös perjantaina virhepisteettömästi, ja saavuttivat hienosti paikan sunnuntaina kilpailtavaan 5-vuotiaiden finaaliin. Massey Fergusonin taustajoukoissa vaikuttaa myös omien ratsujensa kanssa finaalista karsiutunut Jasmin Seppälä.  

“6-vuotias Lord Toulon sai harmillisesti torstaina yhden puomin ja perjantaina kaksi. 5-vuotiaissa puolestaan Zadoc Alheid Z teki torstaina nollaa, mutta otti perjantaina yhden harmittavan puomin ja karsiuduttiin tänä vuonna finaalista”, Seppälä kertoo. 

“Molemmilla hevosilla hypätään lauantain luokat ja jäädään kannustamaan Emiliaa sunnuntain finaaliin, jossa hän hyppää meidän hevosella. Heillä on kaksi hienoa nollarataa alla.”  

7-vuotiaissa Nina Fagerström ja hänen omakasvattinsa Un Secreto Z ottivat torstaina ensimmäiseltä karsintakierrokselta yhden puomin ja tekivät perjantaina virhepisteettömän suorituksen. Perjantain onnistunut suoritus riitti sijoitukseen luokassa, mutta torstain puomi tiputti ratsukon täpärästi finaalista. Un Secreto Z on zangersheiden ruuna, jonka Fagertsröm myös itse omistaa.  

“Olin tosi tyytyväinen perjantain rataan 140-tasolla. “Uuno” on oma kasvattini ja olen ratsastanut myös sen isällä, joten se on minulle tosi tärkeä hevonen. Tämä oli meille hyvä kokemus ja oli hienoa päästä edustamaan Suomea”, Fagerström tunnelmoi.  

6-vuotiaissa torstaina Jasmin Seppälä ja Lord Toulon ottivat 4 virhepistettä, Kati Lekander ja Zayn keskeyttivät. Perjantaina Lord Toulon otti Seppälän kanssa alas kaksi puomia, ja Lekanderille ja Zaynille kertyi yhteensä 9 virhepistettä. Jasmin Seppälän ratsastama Lord Toulon on KWPN-ruuna ja Kati Lekanderin ratsastama Zayn saksalaissyntyinen ori.  

Kaikissa ikäluokissa kilpaillaan lauantaina jäähyväisluokat ja sunnuntaina MM-finaalit. Finaaleihin pääsee 6- ja 7-vuotiaiden ikäluokista 30 parasta hevosta ja 5-vuotiaista virheettömästi suorittaneet.  

23.9. Kansainvälisiä esteratsastustuloksia, Nuorten hevosten MM Lanaken, Belgia 
Toinen karsintakierros  

7-vuotiaat  
1) Jenny Krogsaeter / Private Dancer van’t Meulenhof, NOR 0/65.91 
2) Hannes Ahlmanm / Tokyo 4, GER 0/66.25 
3) Wilm Vermeir / Eytuka of Two Notes Z, BEL 0/66.67 
...44) Nina Fagerström / Un Secreto Z, FIN 0/76.93 

6-vuotiaat 
1) Walter Lelle / Qalista DN, BEL 0/63.28 
2) Hessel Hoekstra / VDL Legodermus PP, NED 0/63.58 
3) Hannes Ahlmann / Tiepolo 3, GER 0/63.82 
...194) Jasmin Seppälä / Lord Toulon, FIN 8/74.47 
...208) Kati Lekander / Zayn, FIN 9/78.42 

5-vuotiaat 
1) Emilia Kerimaa / Massey Ferguson MG, FIN, 0vp 
…49) Jasmin Seppälä / Zadoc Azelheid Z, FIN 4vp 

Tulokset LINKKI