Nuorten kenttäjoukkue kunnialla maaliin Hartpuryn EM-kilpailuissa

1.8.2022

Nuorten kenttäjoukkue oli pääosin hyvillä mielin kolmipäiväisen EM-urakan päätteeksi Hartpuryssa, Iso-Britanniassa. Nuorten Anni Huovisen ja Bonmahon Blue Grassin ja Hedwig Wikströmin ja Pin Rock´s Fade to Blackin ja juniorin Anselmi Laihon ja Krogarden Tenor suoritukset saivat maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorven pääasiassa tyytyväiseksi.

Anni Huovinen ja Bonmahon Blue Grass. Kuva Noora Cederberg.

 

”Kaikki ratsukot tulivat maaliin, joten siihen voi olla tyytyväinen. Joillain oli pieniä asioita, jotka eivät menneet parhaalla mahdollisella tavalla. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen”, Sanna Siltakorpi toteaa.

”Anni siirtyy ensi vuonna senioreihin ja on sinne tervetullut lisä. Heddalla [Hedwig] ja Ansulla [Anselmi] on vielä vuosi jäljellä omissa sarjoissaan.”

Molemmat nuoret hyppäsivät maastokokeen aikavirhein ja suoria teitä valiten. Rataesteillä he tekivät molemmat tyylikkäät nollat. Huovinen oli 29. ja Wikström 30. lopputuloksissa 47 ratsukon joukossa.

 

Hedwig Wikström ja Pin Rock´s Fade to Black. Kuva Noora Cederberg.

 

Laiho oli junioreissa 45. sijalla. Hän kilpaili viime vuonna vielä ponien EM-kilpailuissa.

”Ansu [Anselmi] ratsasti hyvin. Hevonen on vähän kokematon, vasta yhdeksän, ja sillä näkyi rataesteillä maastokoe jaloissa”, Siltakorpi sanoo.

Anselmi Laiho, Sanna Siltakorpi ja Krogarden Tenor. Kuva Katariina Laiho.

”Fiilikset ovat monipuoliset. Kouluradassa yllätyin aika paljon siitä, miten hyvä radasta loppujen lopuksi tuli. Maasto hiukan ärsyttää yhden ohimenon vuoksi, mutta muuten rata oli kokonaisuudessaan oikein hyvä. Esteet menivät todella hyvin, ratsastin niin hyvin kuin pystyn, ja sai siitä palautetta sen mukaan. Hevoselta tuli yksi virhe, jonka vuoksi se sai kaksi pudotusta. Oli todella hienoa kilpailla Englannissa, se oli kokonaisuudessaan aivan upea paikka”, Anselmi Laiho kehuu hienoa kenttäratsastusmaata.

Nuorten henkilökohtaista kultaa voitti Ranskan Zazie Gardeau ja Cesar de Commarin LA koulukokeen tuloksella 32.1 virhepistettä. Junioreissa kultamitalin sai Wikströmin valmentajan Kai Rüderin poika Mathies. Nuorten joukkuekultaa voitti Iso-Britannia, Saksa oli hopealla ja Irlanti pronssilla. Junioreiden joukkuekilpailun mitalit menivät Iso-Britannialle, Irlannille ja Saksalle.

 

 


31.7. Kenttäratsastustuloksia Hartpury, Iso-Britannia
CCI3*-L Nuorten Euroopan mestaruuskilpailut
, 47 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Zazie Gardeau – Cesar de Commarin LA, FRA 32.1
2) Paula Reinstorf – Ilara W, GER 32.4
3) Alice Casburn – Topspin, GBR 33.8
…29) Anni Huovinen – Bonmahon Blue Grass, FIN 56.0
30) Hedwig Wikström – Pin Rock´s Fade to Black, FIN 57.7
Täydet tulokset: LINKKI

CCI2*-L Junioreiden Euroopan mestaruuskilpailu, 60 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Mathies Rüder – Bon Ton, GER 25.2 vp
2) Isabelle Cook – Mexican Law, GBR 26.6
3) Giulia Margherita Wilma Pavesi – Greenhall Derry River, ITA 29.9
…45) Anselmi Laiho, FIN – Krogarden Tenor 74.6,…
Täydet tulokset: LINKKI

Järjestäjä: www.hartpuryequineevents.co.uk