Nuorten kenttäratsastushevosten Avant Trophy -finaaleja ratkottiin Ypäjällä

15.8.2020

Hevosopiston Ypäjä Eventing -viikonloppu jatkui lauantaina rataestekokeilla ja Avant Trophy -sarjan finaaleilla. 


Kuvassa Axel Lindberg ja Die Lady, kuva Heidi Lammi.

Tiedote Hevosopisto.

Poni- ja junioriratsastajien Avant trophy -finaalin voitti Lotta Lamberg Tampereelta hevosellaan Aquastory´An. Nuorten suomenhevosten finaalin voittaja oli Ruohojärven kartanon ratsastajien Arvi Martikainen 6-vuotiaalla oriilla Kankalon Donny. 4-5 -vuotiaiden lämminverihevosten ja ponien Avant Trophy -finaalin vei nimiinsä kenttäratsastuksen nuori jo kansainvälisilläkin areenoilla menestynyt sipoolainen Axel Lindberg.

- Minulla oli kaksi hevosta tässä luokassa. Näistä tamma Die Lady teki hyvän radan ja sai hyvät pisteet. Paras syntymäpäivälahja, lauantaina 22-vuotta täyttänyt Axel Lindberg iloitsee.

Ypäjä Eventing jatkuu sunnuntaina maastoesteillä

Perjantaina Ypäjällä ratsastettiin Ypäjä Eventing -kilpailun kaikkien luokkien koulukokeet, lauantaina rataesteet ja viikonlopun kruunaavat sunnuntaina ratsastettavat maastoesteet.

Viikonloppuna Hevosopistolla ratsastetaan koko kauden ensimmäinen kansallinen kolmen tähden kilpailu, Prix de Hööks Mannerheim-kenttäratsastuskilpailu. Kahden osakokeen jälkeen johdossa ovat Sanna Siltakorpi ja Bofey Click sekä toisena ja kolmantena Veera Manninen hevosillaan Colibri ja Sir Creg. Mannerheim-luokan ainoa junioriratsastaja Hedwig Wikström lähtee maastoesteille hevosellaan Chiara´s Charm neljänneltä sijalta.

Sunnuntain maastoradalla ratsastajia odottaa aivan uusia tehtäviä, sellaisia, joita ei vielä Suomessa ole ennen nähty.

- Ypäjän radalla on luvassa jotain vanhaa ja jotain uutta. Ratsukon turvallisuuden huomioivia MIM-esteitä on haluttu myös hyödyntää mahdollisimman paljon. Prix de Hööks Mannerheim -kenttäratsastuskilpailun alkurata on ratsastajille tuttu, mutta esteestä numero viisi eteenpäin ratsastajat kohtaavat uudenlaisia tehtäviä, maastoradan suunnittelija Kalle Nykänen lupaa.

- Johtava ajatus on ollut rakentaa rata niin, että alussa olevat helpommat esteet valmistelevat ratsastajia myöhemmin edessä oleville vaikeammille esteille. Alkuradan viisi ensimmäistä estettä ovat helpompia ja loppuradalla vaikeat ja helpommat esteet vuorottelevat, kilpailun toinen maastoradan suunnittelija Antti Luoma kertoo.

- Radan suunnittelu ja rakentaminen on tiimityötä, tässä ollaan tehty töitä todella hyvällä tiimillä yhdessä teknisen asiantuntijan kanssa, Luoma kehuu. 

- Erityiskiitokset myös Hevosopiston äärettömän hyville opiskelijoille, jotka ovat olleet mukana kilpailun valmistelussa.

Petri Tolmunen on Ypäjä Eventing-viikonlopun vastuullisessa roolissa teknisenä asiantuntijana. 

- Keli suosii meitä ja ratsukot pääsevät suorittamaan erinomaisilla pohjilla. Kaikkien kolmen luokan radat ovat varsin hyvin rakennettuja ja estekalusto on modernia sekä turvallista. Radat myös rytmittyvät äärimmäisen hyvin. Teknistä vaikeusastetta on mukana, mutta tiettyjä vaihtoehtoesteitä on olemassa.

Ratsastajainliitto, kenttäkomitea ja kilpailunjärjestäjät ovat tehneet Tolmusen mukaan erinomaista yhteistyötä ja kenttäratsastuskausi on varsin onnistunut vuoden poikkeuksellisuudesta huolimatta.

- Lähtijöiden määrä Ypäjällä on ilahduttava. On hienoa nähdä paljon uusia ratsastajia sekä kahden että kolmen tähden luokissa. Lajin kannalta on todella upeaa, että Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi on saatu Suomeen. Nuorten ratsastajien kehittymistä tukee se, että he pääsevät näkemään maailmanluokan ratsastusta.

Ypäjä Eventing on avoin yleisölle. Tapahtumaan saapuvien on lunastettava ilmaislippu Hevosopiston verkkosivuilta.

- Paikan päällä yleisön suosikkieste on varmasti iso vesieste, Päivärinteessä sijaitseva risusammio ja kaksi vinossa olevaa kapeaa risuestettä ovat myös näkemisen arvoisia. Derby-kentän ympäristöstä yleisö näkee myös useita esteitä. Radan viimeisenä esteenä oleva Mannerheimin pöytäeste on todella hieno. Tämäkin yleisön kannattaa käydä katsomassa, Nykänen vinkkaa. 

Sunnuntain maastoesteradat ovat nähtävissä myös tapahtuman livestreamin kautta

Lisätietoja

Tapahtuman ilmaisliput Equipe Online

Kilpailun livestream

Tulokset

YPÄJÄN HEVOSOPISTO OY

Avant Trophy 2020 Finaali Poni- ja Junioriratsastajille

Avant Trophy 2020 Finaali 5-7 -vuotiaille suomenhevosille

Avant Trophy 2020 Finaali 4-5-vuotiaille lämminverihevosille ja poneille

YPÄJÄN HEVOSOPISTO OY

Luokka 1 - Prix de Nutrolin Kenttä - FEI CCI2* Kenttäratsastusohjelma A 2020, avoin kaikille

Kansallinen | Hevonen | Kenttäratsastus

20 lähtijää ja 5 sijoittuu

1) Hedwig Wikström, HUSÖN RATSASTAJAT RY – Lawesta 33.4-0-33.4, 2) Olivia Korpi, RATSASTUSSEURA SKARA RY – Killossery Kappuchino 33.6-0-33.6, 3) Kia Hyttinen, TUUSULAN RATSASTAJAT RY – Aircare 33.6-0-33.6, 4) Tuija Rosenqvist, LEMPÄÄLÄN RATSASTUSSEURA RY – FF Pacemaker 30.9-4-34.9, 5) Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho, RATSASTUSSEURA VARSA RY – Chadwell Ollie 35.7-1.2-36.9

Luokka 2 - Prix de Hööks Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu Kenttä - FEI:n CCI3* kenttäratsastusohjelma A 2020, avoin kaikille

Kansallinen | Hevonen | Kenttäratsastus

16 lähtijää ja 4 sijoittuu

1) Sanna Siltakorpi, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA RY – Bofey Click 26.1-0-26.1, 2) Veera Manninen, RATSASTUSSEURA PIKADORIT RY – Colibri 31.7-0-31.7, 3) Veera Manninen, RATSASTUSSEURA PIKADORIT RY – Sir Greg 32.3-0-32.3, 4) Hedwig Wikström, HUSÖN RATSASTAJAT RY – Chiara's Charm 33.0-4-37.0

Luokka 3a - Prix de Palmin Puutarha Kenttä - FEI CCIP1* kenttäratsastusohjelma poneille 2020, avoin poniratsukoille

Kansallinen | Hevonen | Kenttäratsastus

5 lähtijää ja 2 sijoittuu

1) Anselmi Laiho, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Ewan Stone 33.4-4-37.4, 2) Mikko Moisala, RATSASTUSSEURA VARSA RY – Goldencoast Diadem 34.6-4-38.6

Luokka 3b - Prix de Arcticvet | KE 100 cm | Kenttä - FEI CCI1* Kenttäratsastusohjelma 2020, avoin kaikille

Kansallinen | Hevonen | Kenttäratsastus

25 lähtijää ja 7 sijoittuu

1) Sanna Siltakorpi, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA RY – Harle Star 32.2-0-32.2, 2) Sanna Siltakorpi, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA RY – Black Friday 32.4-0-32.4, 3) Kristiina Hurmerinta, RATSASTUSSEURA SKARA RY – Tycjan 35.7-0.8-36.5, 4) Aki Karhapää, LEMPÄÄLÄN RATSASTUSSEURA RY – Fortuna 38.5-0-38.5, 5) Britt Getter Astover, Estonia – Hultajka 34.6-4-38.6, 6) Henna Kaskinen, SKURA RY – Petit Prince 38.0-1.6-39.6, 7) Anne-Mari Vanhanen, MIKKELIN RATSASTUSSEURA RY – Ozzy 36.5-4-40.5