Nuorten kouluhevosten EQPro-finaalit ratkesivat Ypäjällä

30.10.2023

Ypäjän Hevosopistolla ratkottiin nuorille hevosille suunnattujen EQPro Championsarjojen finaalit. 7–8-vuotiaissa hevosissa paras oli Anna Kärkkäisen ratsastama Minion Verde, 6-vuotiaissa Stella Hagelstam omakasvatillaan Hagels Prince Nassak ja 5-vuotiaissa Tiina Polson ratsastama Don Lorenzo.

Anna Kärkkäinen ja Minion Verde. Arkistokuvat keväältä 2023 Iita-Maria Ahtiainen

 

7–8-vuotiaiden hevosten paras oli Anna Kärkkäisen ratsastama ja omistama vuonna 2015 syntynyt suomenratsuponiruuna Minion Verde. Minion Verden on kasvattanut Riina Vihanto.

”Melkein kaikki tuomaripäädyssä tapahtuneet radan osat menivät pieleen, sillä ponia jännitti siellä niin paljon, mutta onnistumiset olivat vahvoja ja niillä kompensoitiin jännitystä. Ei ehkä kauden paras vaan enemminkin huonoin suoritus, mutta se riitti tänään”, Anna Kärkkäinen summaa.

Ratsukko suunnittelee seuraavaksi siirtymistä Intermediate-tasolle, sekä kaudella 2024 osallistumista Pohjola Small Tourille.

 

Stella Hagelstam ja Hagels Prince Nassak 

 

6-vuotiaiden paras Hagels Prince Nassak, 5-vuotiaissa Don Lorenzo

6-vuotiaissa voiton vei Hagels Prince Nassak ratsastajanaan Stella Hagelstam. Hagels Prince Nassak on FWB-ruuna, jonka on kasvattanut ja omistaa Hagelstamin perheyritys. 6-vuotiaiden toiseksi tuli niin ikää Hagelstamin omistama ja ratsastama MSJ Disney Fairytale.

”Molemmat hevoset olivat aika virkeitä tänään, en tiedä oliko se tämä pakkanen mikä ne villitsi, mutta ei kauden parasta suorittamista kummallakaan tänään, aika kieli keskellä suuta sain ratsastaa”, Stella Hagelstam nauraa.

Hagelstam on perheineen kasvattanut Prince Nassakin, mutta myös MSJ Disney Fairytale on lähes Hagelstamin omaa kasvatustyötä.

”Olen ollut mukana valitsemassa isäoria Disneylle, se on ikään kuin minulle suunniteltu hevonen. Molemmat hevoset on suunnitelmissa pitää itse, toivon niistä GP-hevosia itselleni. Olen onnekkaassa asemassa töiden suhteen, sillä meillä on myös paljon nuoria laadukkaita hevosia kasvamassa. Priorisoin FWB-hevosia ja suomalaista aina kun se on mahdollista.”

5-vuotiaiden paras oli tuloksella 77,800 % FWB-ori Don Lorenzo ratsastajanaan Dressage Team Traversin Tiina Polso. Don Lorenzon ovat kasvattaneet Satu ja Tuomas Juurinen. Don Lorenzo on isäorista Don Larino ja sen emänisä on Faustinus.

Viikonlopun aikana ratkottiin myös alueiden välinen joukkuemestaruus, jonka voiton vei Etelä-Suomen joukkue. Joukkueessa ratsastivat Nuppu Vuohtoniemi, Coco Roine, Annimaria Simola sekä Viivi Parikka. Joukkueenjohtajana toimi Sari Ukkonen.

 

Tiina Polso ja Don Lorenzo 

 

29.10. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Ypäjän Hevosopisto

EQPro Championsarja 7–8-vuotiaille hevosille, Vaativa A
Lähti 5.
1) Anna Kärkkäinen ja Minion Verde, YR, 70,297 %
2) Riina Tiainen / Lapinjärvi Dante Flores, SuoVaRi, 69,503 %
3) Nina Westerlund / Solero T, Korsholms, 66,653 %

EQPro Championsarja 6-vuotiaille hevosille, Vaativa B
Lähti 5.
1) Stella Hagelstam / Hagels Prince Nassak, BoeR, 80,800 %
2) Stella Hagelstam / MSJ Disney Fairytale, BoeR, 78,800 %
3) Anna-Maria Wikner / Wikners Jeremy, KyiF, 71,100 %

EQPro Championsarja 5-vuotiaille hevosille, Helppo A
Lähti 5.
1) Tiina Polso / Don Lorenzo, DTT, 77,800 %
2) Kira Jussila / Birkhill Humbty Dumbty, Ri-Ra, 70,00 %
3) Anne Keinonen / Nymphia, HR, 69,600 %

Täydet tulokset: LINKKI