Nuorten ratsastajien Suomen mestaruus Louise Jönssonille ja Daynalle

29.8.2021

Kouluratsastuksen nuorten SM-kilpailuissa Louise Jönsson ja Dayna voittivat kultaa. Eerika Hakala ja American Beauty pitivät lauantain toisen sijansa ja nappasivat näin hopeaa. Lotta Sundberg ja Pin Rock's Victoria 2975 nousivat yhteispistemäärällään pronssille.

Nuorten ratsastajien Suomen mestari Louise Jönsson ja Dayna. Kuvat Mirella Ruotsalainen.

 

Nuorten Suomen mestaruuskilpailuissa pidätettiin jännitystä, kun ratsukot kamppailivat mitaleista. Suomen mestariksi kaksipäiväisissä kilpailuissa ratsastivat Louise Jönsson ja Dayna, jotka keräsivät osakilpailuista yhteispisteet 140.905. Jönsson on Daynan kanssa myös vuoden 2020 pronssimitalisti ja vuoden 2019 kultamitalisti.

Hopeamitalin vei Eerika Hakala ratsullaan American Beauty yhteisprosentein 137.406. Pronssimitalin osoite ratkesi reilun kymmenyksen erolla neljänteen tilaan, kun Lotta Sundberg ja Pin Rock's Victoria 2975 keräsivät kahden päivän perusteella tuloksen 134.100 ja nappasivat näin pronssin.

”Olen hyvin tyytyväinen tähän päivään, tänään Dayna oli paremmin avuilla ja pääsimme suorittamaan hyvän radan. Eilen meille tuli yksi rike, hevonen osaa olla luonteikas, kun siinä on niin paljon täykkäriä”, toteaa Jönsson.

21-vuotiaalla Jönssonilla on taskussaan jo yksi aiempi kultamitali nuorista ja yksi junioreista. Tämä on ratsastajan viimeinen vuosi nuorissa ratsastajissa, ja ensi vuonna Jönssonin olisikin tarkoitus kilpailla U25-tasolla. Ratsukko suuntaa vielä lokakuussa kilpailukauden päätteeksi Ypäjälle hakemaan kokemusta Inter II -luokasta.

 

Eerika Hakala ja American Beauty.

 

Hopeamitalisti Eerika Hakala oli tyytyväisempi lauantain rataan kuin finaaliin, mutta kiitteli American Beautya hyvästä tsempistä.

”Se oli jo hieman väsynyt tänään, joten emme päässeet esittämään ihan täyttä virettämme.”

Hakala on kotoisin Turusta ja valmentautuu Lilli Luoman luona. Seuraavana ratsastajalla on suunnitelmissa suunnata Saksaan töihin ja valmentautumaan. Mukaan lähtee American Beauty sekä hänen 5-vuotias kouluratsun alku. Työpaikka on vielä etsinnässä, mutta ratsastajan aiempi valmentaja, saksalainen Jonny Hilberath auttaa Hakalaa paikan löytymisessä.

 

Lotta Sundberg ja Pin Rock´s Victoria.

 

Pronssilla palkittu Lotta Sundberg on silminnähden tyytyväinen suoritukseensa.

”Viime vuonna starttimme nuorten Suomen mestaruuksissa oli katastrofi. Vickan suoritti käytännössä koko laukkaohjelman villisti laukaten. Mietin pitkään näistä kisoista, että tullaanko vai ei. Tultiin kuitenkin ja olen todella tyytyväinen. Tänään tuli yksi isompi rike ja eilen teimme tasaisen radan. Joka tapauksessa huima parannus viime vuodesta”, iloitsee Sundberg.

Sundbergin hevonen Pin Rock's Victoria on hankittu 6-vuotiaana, ja ratsukko on kehittynyt Helppo B -tasolta yhdessä. Sundbergilta löytyy kotoa myös toinen hevonen, 7-vuotias Josephine Carrus, jonka kanssa Sundberg aikoo vielä kilpailla loppukaudella matalammissa luokissa. Pin Rock's Victorian kanssa suunnitelmissa on lähinnä harjoitella Inter II -tason asioita, jotka ratsukko kohtaa jatkossa U25-tasolla.

 

Kouluratsastustulokset 29.8., vain sijoittuneet
Hyyppärä, Hyvinkää

Nuorten Suomen mestaruus
12 lähtijää ja 3 sijoittuu
Kultaa Louise Jönsson – Dayna, Helsingin Ratsastajat 140.9
Hopeaa Eerika Hakala – American Beauty, Turun Seudun Ratsastajat 137.4
Pronssia Lotta Sundberg – Pin Rock's Victoria, Ratsastusseura DC 134.1

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/607084

Tiedote SRL/Milja Marttinen