Nyt se alkaa – kouluratsastuksen Pohjola Tour starttaa Hyvinkäältä!

22.5.2023

Kouluratsastuksen Pohjola Tourin kausi alkaa viime vuoden tapaan Dressage Team Traversin perinteisistä kevätkilpailuista Stable Novasta 27.-28.5. Kaikki Pohjola Tourin eri sarjat ovat keränneet Hyvinkäälle osallistujia mukavasti, ja lähtöjä kilpailuviikonlopun aikana tullaan näkemään yli 150. Pohjola Tourin finaali tullaan myös näkemään DTT:n järjestämänä syyskuussa.

Arkistokuvassa Anu Sironen ja San Quelle. Kuva Hanna Heinonen

 

Kouluratsastuksen kansallisen pääsarjan Pohjola Grand Tourin avauksessa lauantaina nähdään runsas kattaus mielenkiintoisia ratsukoita. Viime syksyn Pohjola Grand Tourin finaaliratsukoista mukana ovat vantaalainen Kira Kanerva ja Sandora sekä pielaveteläinen Kristiina Purdy ja Florina. Heitä haastamaan lähtevät muun muassa Peggy Högsten ja Frisco, Ypäjällä maaliskuussa järjestetyn kansainvälisen kilpailun Intermediate I voittajaratsukko. Tulosvaroitusta on antanut myös järjestäjäseura DTT:n Pauliina Palos, joka on Flame Hill’s Romerolla aloittanut kilpailukautensa voittoputkella.

 

Peggy Högsten ja Frisco. Kuva Jutta Koivula 

 

Pohjola Small Tourilla nähdään niin ikää monipuolinen joukko kovaa tulosta alkukauden tehneitä ratsukoita. Helsinkiläinen Veera Paloheimo, 21, ratsunaan vuoden hevonen 2022 Wolle Wolkenstein ovat alkukaudella 2023 napanneet sekä nuorten hallimestaruuden että Ypäjän kansainvälisen kilpailun parhaan 1*-ratsukon palkinnon. Kaudella 2022 Pohjola Small Tourilla vakuuttaneet lohjalainen Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano, Suomen Hippoksen viime vuoden eniten kasvattajapisteitä kerännyt FWB, tekevät paluun sarjaan ja lähtevät haastamaan viime vuoden finaalivoittajia kauniaislaista Sara Maattola-Lindholmia ja London Eyea.

 

Sara Maattola-Lindholm (vas) ja London Eye kohtaavat jälleen Essi Hiidensalon ja Notholmens Linzanon Pohjola Small Tourin kilpa-areenalla. Kuva Iita-Maria Ahtiainen

 

Suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse Tour on kerännyt ensimmäiseen osakilpailuun runsaasti kansallisaarteemme upeita edustajia. Pohjola Finnhorse Tourin kahtena edellisenä vuotena voittaneet Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir lähtevät puolustamaan titteliään sarjan hallitsijana maamme kärkinimiä ja uusia haastajia vastaan. Mukana suomenhevosissa nähdään koko viime syksyn finaalin kärkikolmikko, Kärkkäisen ja Kulta-ahon Kasimirin lisäksi mukana ovat myös Riitta Holopainen ja Hamurai sekä kilparadoille sisukkaasti toipunut Taikatumma ratsastajanaan Tiina Hyssänmäki.

 

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir ovat voittaneet Pohjola Finnhorse Tourin kahtena edellisvuonna. Kuva Heidi Lammi 

 

Sunnuntaina Pohjola Rising Star Tour tuo tulevaisuuden lupaukset näyttämään osaamistaan Stable Novan areenalle. Hyvinkäällä nähdään runsaasti ikäluokkaratsastajia, mukana ovat muun muassa viime vuoden Pohjola Rising Star Tourin finaalissa viidenneksi tulleet nummelalainen Oona Ylirautia, 18, ja Farjana.

Kilpailuviikonlopun aikana nähdään osakilpailut myös ikäluokkien omissa EQPro-championsarjoissa 5-,6- ja 7-8-vuotiaille hevosille sekä 4-vuotiaiden hevosten Pacceli Cupissa.

Lämpimästi tervetuloa paikan päälle seuraamaan kilpailuita, tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Paikan päällä kävijöitä palvelee laadukas buffetti, josta saa ruokaa ja kahvilatuotteita. DTT Spring Dressage on mukana myös SRL:n Vuoden Kisaturisti 2023-kampanjassa, josta voi voittaa 500€ arvoisen pääpalkinnon. Katso osallistumisohjeet @ratsastajainliitto Instagram-tililtä!

Havenin livestriimi kilpailuista katsottavissa lauantaina 27.5. Selostajana toimii koulutuomari Anne-Mari Pekonen. Livestriimiin pääset täältä.

Aikataulu

Lauantai 27.5.

Pohjola Small Tour (Prix St Georges) klo 9:00-14:00
Pohjola Grand Tour klo (Inter A/B) 14:15-16:30
Pohjola Finnhorse Tour (Helppo A) klo 16:45-20:30

Sunnuntai 28.5.

Pohjola Rising Star Tour (Vaativa B) klo 10:30-14:45 

Muutokset mahdollisia, aikataulu päivittyy Equipe Onlineen.

Ota yhteyttä
Maria Mäkinen, kilpailutiedottaja, Dressage Team Travers
maria.makinen76@gmail.com, 0449743578

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
27.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show

Kouluratsastuksen sarjakilpailusäännöt