Orien tiukka taisto suomenhevosten koulumestaruudesta

9.9.2018

Elina Kuru ja Silvolan Hemminki veivät nimiinsä suomenhevosten kouluratsastuksen mestaruuden.

Elina Kuru ja Silvolan Hemminki vauhdissa. Kuva: Hevosopisto / Erja Andersson.

Orien tiukka taisto suomenhevosten koulumestaruudessa

Suomenhevosten kouluratsastuksen mestaruudesta kilpailtiin viikonloppuna Ypäjällä Suomenhevosten Kuninkaallisissa. Finaalissa oli mukana yhdeksän oria.
Aurinkoinen sää vaihtui kesken suomenhevosten Mestaruuskilpailun sateeseen ja ukkoskuuroon, mutta se ei menoa hidastanut ”kuumassa ryhmässä”.

Lauantain kolmonen Elina Kuru otti ukkosesta kaiken irti ja sai Silvolan Hemmingin luotsattua läpi kaatosateen kultamitalille. Hopeaa ripustettiin Anna Kärkkäisen kaulaan, ja ratsuna hänellä oli mestaruuskisojen noviisi Kulta-ahon Kasimir. Katja Kuokka ja Hessin Leevi jäivät viime vuoden tapaan pronssille.

- Rata parani eilisestä aika kivasti, sadekaan ei haitannut menoa, Kuru iloitsi radan jälkeen. Ratsukko kirkasti viime vuoden hopean kultaan.

Myös tuomarit olivat sitä mieltä, että ori sai lisäpontta ukkosen pauhusta, vaikka sade ehkä siitä viimeisen silauksen harmittavasti lätistikin.

Silvolan Hemminki (Karl-Hemming – Vekseli)  on 14-vuotias kantakirjattu ori, jonka on kasvattanut Jari Silvo. Sen omistaa Martti Kantola.

Yhteistyö ratsastajan kanssa sujuu, sillä takana on jo viisi yhteistä vuotta. Kotona Hemminki saa vetää kärryjä tai rekeä ja maastoilee omistajan kanssa. Treenijaksoja sillä on Kurun kanssa muutaman kerran vuodessa, kuukauden jaksoissa.

Parhaana pienhevosena palkittiin Heidi Hailan ratsastama A.T. Unikuva.

Suomenhevosten Kuninkaalliset keräsivät Ypäjän katsomot totuttuun tapaan täyteen. Katsomoissa oli tunnelmaa, kun suosikkeja kannustettiin.

 

Suomenhevosten koulumestaruus 2018

1) Elina Kuru - Silvolan Hemminki Tammelan Ratsastajat 67,200 + 72,405 = 139,605

2) Anna Kärkkäinen - Kulta-Ahon Kasimir Ypäjän Ratsastajat ry 67,533 + 71,905 = 139,438

3) Katja Kuokka - Hessin Leevi Kaakon Ratsastajat ry  67,933  + 71,340 = 139,273