Oslon maailmancupin kärki Helsinkiin – Anna-Julia Kontiolle pudotus

16.10.2022

Maailmancup-kausi sai loistavan alun Oslossa. Ja mikä parasta, kaikki neljä kärkiratsukkoa nähdään Helsinki Horse Show´ssa ensi viikonloppuna, sveitsiläinen Bryan Balsiger kärjessä. Balsiger oli Oslon uusinnan selvästi nopein tammallaan Dubai du Bois Pinchet. Norjalaisyleisön riemuksi toiseksi ratsasti Victoria Gulliksen Equine America Papa Roachilla. Noora Pentin tallikaveri Eoin McMahon ja Chakra olivat kolmas, ja nuori hollantilainen, maailmancupin ensikertalainen, Lars Kersten ja Emmerton neljänsiä.

Bryan Balsigerin voittotuuletus. Kuva FEI.

 

Anna-Julia Kontio teki Jay Jay van de Mottelhoevella hyvän perusradan, mutta pudotus kakkosesteellä vei paikan uusinnassa. Helsingissä viikon kuluttua nähtävän ratsukon sijoitus oli 23. Rata oli ratsukon toinen maailmancupin osakilpailuissa, edellisen he hyppäsivät viime talvena.

 

Victoria Gulliksen ja Equine America Papa Roach MM-areenalla. Kuva Hanna Heinonen.

 

Oslon Grand Prix´n lauantaina voitti maailmanlistan seitsemäs, brasilialainen Marlon Modolo Zanotelli ja VDL Edgar M. Oslon GP:n kolmas, nuori lahjakkuus Gerrit Nieberg hevosellaan Blues d´Aveline CH, on mielenkiintoinen ensikertalainen Helsingissä. Yksi mielenkiintoisista seurattavista Helsingissä on myös Michael Whitakerin poika Jack, 21, joka voitti Oslossa kaksi luokkaa, 155 cm ja 150 cm.

 

Tulokset 16.10. Oslo, Norja
Kansainvälinen esteratsastus
Longines FEI Jumping World Cup™. Lähti 38, sijoittui 12

1) Bryan Balsiger – Dubai du Bois Pinchet, SUI 0-0/41,38
2) Victoria Gulliksen – Equine America Papa Roach, NOR 0-0/43,62
3) Eoin McMahon – Chakra, IRL 0-0/46,13
…23) Anna-Julia Kontio – Jay Jay van de Mottelhoeve, FIN 4/80.06

Täydet tulokset: LINKKI