Paramaajoukkueen ensimmäinen askel kohti MM-kilpailuja

19.3.2022

MM-vuosi on edessä, ja pararatsastuksen maajoukkue aloittaa kauttaan Randbölessä, Tanskassa. Joukkueessa ovat Sanna Koskiluhta ja Liptona (ryhmä III), Pia Reitti ja Supremo ja Laura Kangasniemi ja Goldprins (IV) ja Taija Härkönen ja Radzi (V). Mukana myös joukkueenjohtaja Tanja Takkula ja valmentaja Janne Bergh.

 

”Viikonlopun tavoitteena on nähdä missä mennään. Ratsastajilla on edellisestä kansainvälisestä kilpailusta aikaa jopa kolme vuotta. Ja mukana on myös ensikertalaisia, jotka ovat juuri saaneet kansainvälisen luokituksensa. Se nostaa aina ratsastajan kisastressin määrää”, joukkueenjohtaja Tanja Takkula kertoo Tanskasta.

Toinen tärkeä tavoite on kansainvälisen kisarutiinin saaminen. Suomen maajoukkueessa on paljon nuoria ratsastajia, ja matkustaminenkin toisiin maihin vaatii hevosilta ja tiimiltä rutiinia.

”Sannankin hevonen oli palautunut matkasta vähän liiankin hyvin ja oli eilen ylivirittynyt, mikä näkyi pieninä virheinä.”

Kausi jatkuu Randbölen jälkeen Waregemissä ja Christiansandissa hieman eri kokoonpanoilla, sillä kotimaasta joukkueeseen on liittymässä myös Jessica Kerttunen.

”Tavoitteena on rakentaa joukkuetta kohti Herningin MM-kisoja, ja kohti Pariisia.”

”Joukkue on positiivisella mielellä. Kilpailun taso on täällä erittäin korkea. Esimerkiksi nelosryhmässä neljä ensimmäistä ratsastajaa ovat paralympialaisten mitalisteja. Ratsastajat lähtevät tänään kisaan eilisestä kokeneempina ja rennompina.”

 

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/45954