Pararatsastajien MM-vapaaohjelma - Jaana Kivimäki neljänneksi!

22.9.2018

Pia-Pauliina Reitti oli radalla ensimmäisenä suomalaisena lauantaina, tulos vapaaohjelmassa 66,655 %. Katja Karjalainen sai ryhmässä I tuloksen 69,420 %. Jaana Kivimäen tulos oli 67,947 %, mikä riitti hienoon neljänteen tilaan.

'

Pia Reitti ja Supremo. Kuva: Peter Nixon.

Pararatsastajat päättivät MM-urakkansa

Pia Reitti ja Supremo pääsivät varasijalta mukaan vapaaohjelmaan, ja saivat päättää MM-kilpailunsa itse suunnitellun ohjelman kanssa. Pia lähti omassa ryhmässään toisena ja sai tuloksen 66,655 prosenttia.

- Ohjelmaan tuli muutama kallis rike. Ensimmäiseen keskiraviin tuli rikko ja pakolliset laukka – ravi – laukka -siirtymiset saisivat olla sujuvampia. Toisen keskilaukan kiinniottoon tuli myös ristilaukka-askeleita, Pia harmitteli.

- Tämä oli vasta toinen kerta kun pääsin esittämään vapaaohjelmani. Sen on koreografialtaan vielä aika helppo, vaikeusastetta on tarkoitus lisätä ensi vuodeksi, kun Supremon ja minun yhteistyö kehittyy.


Katja Karjalaiselle 69,420 %

Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle lähtivät radalle oman ryhmänsä kolmantena ratsukkona. Katjan ohjelma sujui hyvin siihen asti, kunnes Dr. Doolittle säikähti B-tuomarin kopista tullutta äkillistä ääntä.

- Tuomari avasi juomapullon, ja siitä tuli kauhea sihahdus. "Toope" on herkkä tuollaisille äänille, eikä se tajunnut, mistä ääni tuli. Minulla kesti jonkin aikaa saada se rentoutumaan ja säikähdystä seurannut liike meni pilalle.

- Avustajani Noora Nyberg sanoi, että tuomari kyllä huomasi tehneensä virheen ja laittoi kädet hetkeksi kasvoilleen, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Että voikin olla huono tuuri!

Muilta osin Katjan ohjelma onnistui hienosti, mutta totta kai yksi katkos vaikutti kaikkien tuomareiden pisteisiin.

- En ole koskaan saanut vapaaohjelmasta näin huonoja pisteitä. Se on ollut yleensä vahvin alueeni.

Jaana Kivimäki laittoi kaiken peliin finaalissa ja se kannatti. Kuva: Peter Nixon.

Kivimäki laittoi kaiken peliin

Jaana Kivimäki ratsasti ryhmässä II tuloksen 67,947 prosenttia. Se riitti tälläkin kertaa hienoon neljänteen tilaan kovassa seurassa.

- Laitoin kaiken peliin ja se kannatti! Pieniä rikkeitä tuli, ja niistä rokotetaan ankarasti, mutta hevonen tuntui todella hyvältä. Kärkeen emme vielä pääse, mutta noilla kärkiratsukoilla on takanaan monen vuoden yhteistyö, minulla ja Legolasilla on takana vasta muutama yhteinen kuukausi.

Vuonna 2019 pararatsastajien ohjelmassa ovat muun muassa Rotterdamissa järjestettävät EM-kilpailut. Kansainvälisiä sijoituksia lähdetään hakemaan jo maaliskuussa Tanskasta. Vuoden 2019 alusta käynnistyy henkilökohtainen paralympiaranking, joka päättyy 31.1.2020. Sen perusteella on mahdollisuus saada paikka Tokion paralympialaisiin.

Jaana Kivimäki valmistautumassa suoritukseensa, josta tuli prosentit 67,947. Kuva: Pia Myrskog.

MM-ratsastus, Tryon 22.9., pararatsastus

Ryhmä IV, vapaaohjelma: 1) Sanne Voets – Demantur N.O.P. NED 79,645 %, 2) Rodolpho Riskalla – Don Henrico BRA 77,780 %, 3) Kate Shoemaker – Solitaer USA 73,230 %, …  8) Pia-Pauliina Reitti – Supremo FIN 66,655 %.

Ryhmä I, vapaaohjelma: 1) Sara Morganti – Royal Delight ITA 78,867 %, 2) Rihards Snikus – King Of The Dance LAT 76,113 %, 3) Roxanne Trunnell – Dolton USA 75,487 %, …8) Katja Karjalainen – Dr. Doolittle FIN 69,420 %.

Ryhmä II, vapaaohjelma: 1) Stinna Tange Kaastrup – Horsebo Smarties DEN 78,927 %, 2) Pepo Puch – Sailor’s Blue AUT 75,500 %; 3) Nicole den Dulk – Wallace N.O.P. NED 74,573 %, 4) Jaana Kivimäki – Legolas FIN 67,947 %.

Joukkueenjohtajat Tanja Takkula ja Aki Ylänne sekä joukkueen eläinlääkäri Eamon McLaughlin seuraavat Katja Karjalaisen suoritusta. Kuva: Pia Myrskog.