Paris 2024 - Henri Ruoste ratsasti Tiffanys Diamondilla kaikkien tietoisuuteen

22.5.2024

Henri Ruoste yllätti ehkä hieman itsensä, mutta vielä enemmän kaikki muut Aachenin kansainvälisessä kouluratsastuskilpailussa. Hän lähti tiistaina ensimmäistä kertaa kisaradalle Tiffanys Diamondilla ja saavutti neljännen sijan hyvällä Grand Prix -tuloksella, 72,391 prosenttia. Tänään ratsukko pisti vielä paremmaksi Grand Prix Specialissa nousten aina toiseksi todella vakuuttavalla tuloksella 74,149 prosenttia. Voittaja oli molemmissa luokissa kaksinkertainen EM-mitalisti Charlotte Fry ja Glamourdale.

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. Kuva DigiShots.

 

”Se on hyvä hevonen. Se on ollut minulla jo kolme vuotta, joten tunnemme toisemme hyvin, vaikka emme ole aiemmin kisanneet. Se, että tunnemme toisemme, auttaa tällaisessa uudessa tilanteessa”, toteaa Henri Ruoste.

”Koskaan ei voi tietää, miten hevonen kisoissa reagoi. Opettelemme nyt menemään rata kerrallaan normaaleiden askelten kautta ja löytämään sen parametrit. Koitetaan löytää toimiva systeemi. Nyt se kyllä toimi yli odotusten.”

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. Kuva Ettan Ehrnrooth.

Tiffanys Diamond on 12-vuotias tamma, ja Ruoste omistaa sen yhdessä saksalaisen Schönhofenin perheen kanssa. Herkkänä ja kuumana luonteena se ei ole ollut Ruosteen mielestä valmis kansainvälisiin kilpailuihin ennen kuin nyt. Hän ei ole halunnut kiirehtiä lahjakasta tammaa.

”Voi olla, että olen odottanut liian pitkäänkin, mutta nyt se oli tyytyväinen ja itsevarma radalla. Mitä varmempi se on teknisesti liikkeissään, sitä helpompaa sen on suorittaa muualla kuin kotona.”

Ruoste kiittää tamman toista omistajaperhettä luottamuksesta ja tuesta yhteisessä projektissa.

”Se on iso, hyvän mallinen ja lihaksikas, näyttävä hevonen. Sille on helppo antaa pisteitä, kun se suorittaa. Se ei jaa niin paljon tuomareiden mielipiteitä, kuin esimerkiksi Kontestro. Se on kiva hevonen tulevaisuutta varten. Tämä oli hyvä alku, mutta pitää malttaa sen kanssa, kunnes se on tasainen.”

Ruosteella on olympialaisiin tarvittavat MER-tulokset toisen hevosensa Quentanon kanssa, mutta Tiffanys Diamondin kanssa ne vielä puuttuvat. Seuraavien päivien aikana pitäisi tulla selvyyttä siitä, mihin kilpailuihin tamma pääsee osallistumaan. MER-tulokset pitää olla suoritettuna kesäkuun loppupuolelle mennessä, jonka jälkeen Suomen koulujoukkuetta esitetään Olympiakomitealle nimettäväksi.

 

Joanna Robinson ja Glamouraline. Kuva DigiShots. 

 

Yhtenä tärkeänä Pariisin olympialaisten katsastuskilpailuna toimineessa CDI3* Aachenissa kilpaili yhteensä seitsemän suomalaisratsukkoa. Specialissa olivat Ruosteen lisäksi Grand Prix´ssä hyvin suorittaneet Joanna Robinson ja Glamouraline (12.) ja Stella Hagelstam ja Kiss Me (16.). Yvonne Österholm ja Ironman H keskeytti tänään suorituksensa.

21.5. Henri Ruoste neljäs uudella GP-ratsullaan Tiffanys Diamondilla

22.5. Kouluratsastustulokset CDI3* Aachen, Saksa
FEI Grand Prix Special,
lähti 17, sijoittui 16
1) Charlotte Fry / Glamourdale, GBR 80,447 %
2) Henri Ruoste / Tiffanys Diamond, FIN 74,149 %
…12) Joanna Robinson / Glamouraline, FIN 66,043 %
…16) Stella Hagelstam / Kiss Me, FIN 64,638 %
17) Yvonne Österholm / Ironman H, FIN kesk.
Täydet tulokset: LINKKI