Paris 2024 - Kouluratsastajilla tiistaina tärkeä katsastuskilpailu Aachenissa

20.5.2024

Pariisin olympialaisiin tähtäävillä kouluratsastajilla on tiistaina ja keskiviikkona edessään erittäin tärkeät Grand Prix -radat. Seitsemän ratsastajaa, Elisabet Ehrnrooth, Stella Hagelstam, Yvonne Österholm, Joanna Robinson, Henri Ruoste, Susanna Steinberg ja Anna Tallberg, kilpailee kansainvälisessä CDI3* Aachenissa isolla Deutsche Bank Stadionilla niin tuomareiden kuin valintakomitean jäsenten edessä.

Henri Ruoste ja Quentano 2. Kuva Lamapix.com.

 

”Olemme saaneet mahdollisimman monta ratsukkoa kilpailemaan isolla areenalla tasapuolisissa olosuhteissa ja samojen tuomareiden arvosteltavana. Tulokset ovat näin erittäin vertailukelpoisia”, sanoo urheilujohtaja Jutta Koivula myös kilpailuhermoja vaativasta tilanteesta.

Eamon McLaughlin (vas.) ja Tanja Takkula. Kuva Hanna Heinonen.

Paikalla on valintakomiteasta Jenny Erikson, koulujoukkueen kapteeni Tanja Takkula, ja tarkkailijan roolissa Rien van der Schaft ja Janne Bergh. Lisäksi Aachenissa on mukana koulujoukkueen eläinlääkäri Eamon McLaughlin, joka tutustuu kaikkiin ehdolla oleviin hevosiin.

Tällä hetkellä Emma Kanerva kahdella mahdollisella hevosellaan Greek Airilla ja Mist of Titaniumilla, ja Henri Ruoste ja Quentano 2 ovat tehneet tasaisen varmasti yli 70 prosentin tuloksia Grand Prix´ssä ja olympialaisissa toisessa joukkuekilpailun luokassa, Grand Prix Specialissa. Myös vaaditut MER-tulokset saavuttaneet Kanervan hevoset pitävät tämän kuukauden vapaata kilpailemisesta.

Aachenissa kilpailevista ratsukoista MER-tulokset ovat jo Ruosteella, Ehrnroothilla, Hagelstamilla, Österholmilla, Robinsonilla ja Tallbergilla. Aachenissa MER-tuloksia ei ole mahdollista saavuttaa, mutta kilpailuissa on yhteensä neljä tason neljä kouluratsastustuomaria.

 

Yvonne Österholm ja Ironman H Riesenbeckin EM-kisoissa 2023. Kuva Hanna Heinonen.

 

”Kävimme viime viikolla henkilökohtaiset keskustelut kaikkien ratsastajien kanssa, jotka ovat mukana olympiaprojektissa. Muutama ratsastaja on ilmoittanut jäävänsä projektista pois”, kertoo Koivula.

”Joukkueeseen valitaan kolme ratsukkoa ja yksi vararatsukko, joka matkustaa paikanpäälle aina Pariisiin kisakylään asti. Jos joku hevosista ei ole täydessä terässä Grand Prix´n jälkeen, on olemassa mahdollisuus, että vararatsukko nostetaan joukkueeseen Grand Prix Special -luokkaan.”

Pariisin koulujoukkue nimetään kesäkuun lopussa.

 

Anna Tallberg ja Grevens Zorro Riesenbeckin EM-kisojen 2023 verryttelyssä. Kuva Hanna Heinonen.

 

Ohjelma
21.5. klo 10.30 CDI3* Grand Prix
22.5. klo 10.30 CDI3* Grand Prix Special

Lähtölistat ja tulokset: LINKKI

21.-22.5. Kouluratsastus CDI3* Aachen, Saksa
Elisabet Ehrnrooth / Daytona
Stella Hagelstam / Kiss Me
Yvonne Österholm / Ironman H
Joanna Robinson / Glamouraline
Henri Ruoste / Quentano 2, Tiffanys Diamond
Susanna Steinberg / Rhapsodie
Anna Tallberg / Grevens Zorro

Joukkueen kapteeni Tanja Takkula
Eläinlääkäri Eamon McLaughlin.
Valintakomiteassa Jenny Erikson, Rien van der Schaft ja Janne Bergh