Pauliina Swindells aloitti mukavasti Tryonissa

14.9.2018

Pauliina Swindellsin ja Ferro S:n kouluradalla oli hienoja kohtia ja pari epäonnista virhettä. Nyt on aika valmistautua maastoradalle!

Pauliina Swindells ja Ferro S lisätyssä ravissa. Kuva: SRL / Peter Nixon.

Pauliina Swindells aloitti mukavasti

Pauliina Swindells ja Ferro S suorittivat kenttäratsastuksen koulukokeen perjantaina. Ferro S oli radalle tullessaan melko latautunut ja ohjelmaan mahtui hyvien kohtien lisäksi pieniä virheitäkin. Tulos oli 66,72 prosenttia, virhepisteinä -33,30.

- Kun lähdin liikkeelle alkutervehdyksestä ja hevonen rikkoi ravin, ajattelin että mitähän tästä tulee, Pauliina kertoi.

- Onneksi Ferro malttoi mielensä ja sain tehtyä heti seuraavan liikkeen, keskiravin kunnolla.

Keskiaskellajien lisäksi tänään onnistuivat hyvin muun muassa pysähdykset ja käyntiosuus. Toisessa laukanvaihdossa tuli myös virhe, ja Ferro kuumeni laukkaohjelmassa hieman ja teki pari ylimääräistä vaihtoa laukkaosuuden lopulla. Muuten ohjelma oli erittäin sujuva ja onnistunut, mutta virheistä rankaistiin todella paljon.

- Ferrolla on todella isot liikkeet ja sen kanssa on haastava tehdä tämän ohjelman liikesarja jossa on peräkkäin sulkutaivutus, 8 metrin voltti ja avotaivutus keskihalkaisijalla. Isoliikkeisellä hevosella pienikin horjuminen näkyy heti ja pistetili vähenee.

- Mielestäni onnistuneista kohdista olisi voinut tulla parempiakin pisteitä, mutta tämä on arvostelulaji.

Pauliina kertoi, että kuumuus ei hidastanut Ferroa mitenkään, mutta kuljettajalla oli sitäkin lämpimämpää.

- Olo on koko ajan kuin saunassa, kun lämpötila on yli 30 astetta ja ilma trooppisen kosteaa.

Tämän päivän puheenaihe on ollut maastorata ja sen mahdollinen lyhentäminen.

- Eilisessä kokouksessa järjestäjät ehdottivat radan lyhentämistä kahdeksaan minuuttiin, mutta muutamat isot maat, kuten Iso-Britannia ja Uusi-Seelanti vastustivat. Ne ovat ottaneet joukkueisiin juuri sellaiset hevoset, jotka ovat parhaimmillaan pitkällä radalla.

- Tänään pitäisi tulla puoleen päivään (Suomen aikaa klo 19) mennessä siitä, miten huominen rata ratsastetaan. Tähän mennessä siihen tutustuminenkin on ollut hankalaa. Radan viimeiset esteet eivät ole vielä edes paikallaan, sillä ne tulevat kouluratsastusareenalle, jolla kilpaillaan tänään. Radan alku on noin 20 minuutin matkan päässä ja monelle on käynyt niin, että portti on ollut lukossa, kun he olisivat menneet kävelemään.

- Yksi vaihtoehto on aloittaa kilpailu jo klo 8 eikä klo 11, kuten alun perin on suunniteltu. Odottelemme tietoa siitä, mitä päätetään.

Tänään Pauliinalla on aikaa tutustua rataan paremmin. Hän miettii, miten pohja kestää, jos vettä tulee paljon.

- Maaston pohja on ihanaa pehmeää nurmea, mutta en sitten tiedä, miten se kestää kavioiden alla, jos vettä sataa paljon.

Päivitys klo 20.35: Kilpailun maastorataa ei lyhennetä eikä aikatauluja muuteta alkuperäisestä suunnitelmasta.

 

Julia Krajewski edelleen kärjessä

Koulukoe saatiin loppuun puoli kahdentoista aikaan perjantai-iltana Suomen aikaa. Kärkipaikkaa pitää Saksan Julia Krajewski hevosellaan Chipmunk. Hänen joukkuetoverinsa Ingrid Klimke on toisena hevosella SAP Hale Bob ja Iso-Britannian Rosalind Canter on kolmas hevosella Allstar B.

Koulukoe oli erittäin kovatasoinen. Erot ovat hyvin pienet, joten lauantain maastokoe todennäköisesti muuttaa tulosluetteloa aika paljon. Maastossa yliajasta saa 0,4 virhepistettä jokaiselta alkaneelta sekunnilta.

Saksa johtaa joukkuekisaa, mutta erot ovat luonnollisesti vielä melko pienet.

Kenttäratsastus, tilanne koulukokeen jälkeen (83 kilpailijaa): 1) Julia Krajewski – Chipmunk GER -19,9, 2) Ingrid Klimke – SAP Hale Bob OLD GER -23,3, 3) Rosalind Canter – Allstar B GBR -24,6, … 57) Pauliina Swindells – Ferro S FIN -33,30.

Joukkuetilanne koulukokeen jälkeen (16 joukkuetta): 1) Saksa -73,4, 4) Iso-Britannia -80,8, 3) USA -83,0, 4) Ranska -83,8, 5) Australia -85,0.

MM-kilpailun tulospalvelu: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1587/html/en/longinestiming/index.html

MM-kilpailun kotisivut: https://tryon2018.com

Kilpailun live-tulospalvelu myös: https://live.rechenstelle.de/2018/tryon/leaderboard01.html

Pauliina toimittajien haastattelussa kouluradan jälkeen. Kuva: Aki Ylänne.

Pauliina ja Ferron lennokas laukka. Kuva: SRL / Peter Nixon.