Paulus-mobiilisovellus Suomen Ratsastajainliiton viralliseksi yhteistyökumppaniksi

19.9.2019


Heidi Kellokoski-Kiiskinen. Kuva: Krista Kuu.

Suomen Ratsastajainliiton nimeämät maajoukkueratsastajat sekä ulkomailla että kotimaassa saavat vuodeksi käyttöönsä uuden Paulus-mobiilisovelluksen, joka auttaa ratsastajaa ja hevosen omistajaa hallitsemaan ja seuraamaan hevosen terveystietoja sekä pitämään asianmukaista lääkekirjanpitoa.  

”Hevosen hyvinvointi on hevosurheilun ytimessä. On hienoa, että yhteistyömme avulla suomalaiset huippuratsastajat saavat nyt käyttöönsä työkalun, jolla esimerkiksi kilpahevosten lääkkeiden varoaikojen seuraaminen omasta mobiililaitteesta on vaivatonta", sanoo Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Jukka Koivisto.

Paulus Company Oy:n toimitusjohtaja yrittäjä-eläinlääkäri Heidi Kellokoski-Kiiskinen iloitsee yhteistyösopimuksesta, joka mahdollistaa nykyaikaisen ratkaisun tarjoamisen huippu-urheilijoiden tueksi.

”Suomi on globaalisti digitaalisten ratkaisujen edelläkävijä. On hienoa tuoda tämä osaaminen nyt myös hevosurheilun pariin”, Kellokoski-Kiiskinen toteaa.

Hän itse kohtasi haasteen oman Rovaniemen Hevosklinikkansa arkirutiineissa, joissa hevosten lakisääteiseen lääke- ja terveyskirjanpitoon ei ollut systemaattista tapaa koostaa ja säilyttää tietoja.

”Aloin etsiä kansainvälistä sovellusta, joka olisi tuonut ratkaisun tähän arjen ongelmaan. Kun tällaista ei löytynyt, aloin itse ideoida mobiilisovellusta, johon hevosen omistaja, hoitaja ja treenari pystyvät lisäämään keskitetysti hevosen lääkekirjanpidon, hoitotoimenpiteet, kengitykset, lämpötilan ja painon sekä tulevat kilpailut ja päiväkirjamerkinnät hevosen päivittäisestä elämästä”, kertoo Kellokoski-Kiiskinen.  

Kilpahevosilla lääkekirjanpidolla on tärkeä merkitys. Jos hevonen antaa positiivisen lääkeainetestinäytteen, tulee tapauksen selvitykseen liittää kopio alkuperäisestä lääkekirjanpidosta. Tällä on vaikutusta mahdollista rangaistusta määritettäessä.

”Jos kaikki hoitotoimenpiteet ja lääkekirjanpito on viety Paulus-sovellukseen, on selvityksen antaminen vaivatonta. Myös hevosten rokotusten unohtuminen on arkipäivää. Pauluksen rokotusmuistutukset huolehtivat katkeamattomasta rokotusohjelmasta.”

Paulus & Co Oy:n lisäksi muita Suomen Ratsastajainliiton (SRL) yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Land Rover, Hankkija, VAPO ja Helsinki International Horse Show.   


PAULUS
Founder, toimitusjohtaja, eläinlääkäri Heidi Kellokoski Kiiskinen

 • Vahva kansainvälinen kokemus ja vaikuttajaverkosto.
 • FEEVAn hallituksen jäsen (Federation of European Equine Veterinary Associations) sekä UEVP/FVE delegaatti.
 • Käynyt ensimmäisenä suomalaisena hevoseläinlääkärinä arvostetun kansainvälisen ISELP-koulutuksen (International Society of Equine Lococomotor Pathology).
 • Pitkä historia hevoslääkärityöstä useilla eri klinikoilla ympäri Suomea (esim. Oulu, Laukaa, Kiuruvesi, Turku).
 • Työskennellyt usean vuoden ajan Pohjois-Ruotsissa (Boden) hevosklinikkaeläinlääkärinä.
 • Ollut mukana EU-projektissa Kiuruvedellä (Eläinterveyden tekijät -hanke) ja toiminut virkaeläinlääkärinä eri tehtävissä.
 • Nykyään toimii omistamassaan Rovaniemen Hevosklinikassa.
  https://www.paulusco.fi/tarina/
  www.rovaniemenhevosklinikka.fi
  www.rovaniemiequineclinic.fi

 Suomen Ratsastajainliitto ry (SRL)

 • Maamme ratsastusurheilun keskusjärjestö. Edistää ratsastusta yleisenä urheilu- ja liikuntakasvatusmuotona
 • Järjestää ratsastuskilpailuja ja kehittää maamme ratsastuksenopetusta ja valmennusta.
 • Etujärjestö, joka ajaa sekä huippu-urheilun että kuntoharrastajien asiaa.
 • Keskeisiä tehtäviä on turvata hevosen hyvinvointi kaikessa urheilu- ja harrastetoiminnassa.
 • Perustettu vuonna 1920
 • Kansainvälisen ratsastajainliiton, Fédération Equestre Internationalen (FEI) jäsen vuodesta 1923.

www.ratsastus.fi

Paulus-sovellus on saatavana App Storesta sekä Google Playsta. Sovelluksesta on olemassa kolme eri versiota riippuen seurattavien hevosten määrästä.  Sovelluksessa on kahden viikon ilmainen kokeilujakso.