Peppiina Pesonen ja Billy Windsor ykköseksi Pohjola Small Grand Prix´ssa

28.8.2021

110-tasolla hypättävän Pohjola Small Grand Prix´n voitosta käytiin PowerPark Horse Show´n raviradan kentällä tiukka taistelu. Uusintaa pääsi yhdeksän ratsukkoa ja heistä viisi hyppäsi tuplanollan. Nopeimman nollan teki Peppiina Pesonen Billy Windsorilla.

Peppiina Pesonen ja Billy Windsor. Kuva Tuulia Nelimarkka.

 

Pesonen on hypännyt 10-vuotiaalla Billy Windsorilla myös astetta vaativammassa sarjassa, Pohjola Bronze Grand Prix´ssa, mutta päätyi hakemaan suoritusvarmuutta matalammalta tasolta.

”Lähdin neljäntenä uusintaradalle ja ajattelin, että nyt aika harjoitella aikaratsastusta. Se on helpompaa matalammilla esteillä. Rata meni todella hyvin. Tuntui siltä, etten kuitenkaan mennyt ihan niin kovaa kuin pääsisin. Olisin voinut vähän tiukentaa kaarteita”, Pesonen miettii.  

Tasmin Baker ja Tsakalaka Lady jäivät voitosta sekunnin päähän. Vasta 15-vuotias raisiolainen Baker on hänkin hypännyt myös Pohjola Broze -tasolla. Baker on mukana Ruskon Ratsastuskeskuksen Talent-valmennuksessa, jossa keskitytään kehittämään kokonaisvaltaisesti nuoria ratsastajia.

Poniratsukko Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale tekivät kolmanneksi nopeimman uusintaradan. 13-vuotias espoolainen Salminen voitti kaksi viikkoa sitten Seinäjoella ponien SM-hopeaa ja pikkuponien mestaruuden. Salminen oli mukana myös Ypäjän avauskilpailussa toukokuussa ja pikkuponien PM-joukkueessa kesä-heinäkuun vaihteessa.

PowerParkin kisapaikalla on Pesosen mukaan mukavan rento tunnelma ja olosuhteet ovat hyvät. Hän kehuu ratamestari Tomas Kivirannan ratoja mukavan teknisiksi, niissä riittää tekemistä ja osa esteistä on maksimikorkeudessa.

Alun perin Pesosen oli tarkoitus hypätä Billy Windsorilla Alahärmässä 125-tasoa, mutta suunnitelma vaihtui perjantaina. Vaihtoehtojen mahdollisuus on Pesosen mielestä yksi uuden sarjan positiivisia puolia.

Ratsastajansa kuvailema kiltti, rehti ja yritteliäs Billy on ollut Pesosella kohta viitisen vuotta. Ratsukko aloitti 100 cm tasolta ja on noussut aina 130-tasolle. Kotona on myös toinen kisahevonen, mutta se on sairaslomalla. 21-vuotias siuntiolainen Pesonen työskentelee itse lasten kanssa.
 

Esteratsastustulokset 28.8.
Alahärmä, PowerPark Horse Show

115 cm Pohjola Small Grand Prix
Perusrata ja uusinta, 27 lähtijää ja 7 sijoittuu
1) Peppiina Pesonen – Billy Windsor, Siuntion Urheiluratsastajat 0-0/42.44, 2) Tasmin Baker – Tsakalaka Lady, Rusko Riding Team 0-0/43.62, 3) Veera Salminen – Nero Van De Bucxtale, Vitträskin Ratsastajat 0-0/44.33, 3) Anna Granberg – Chekkonen, Stall Anna Riders 0-0/44.33, 5) Noora Jukarainen – Lady Gala, Vitträskin Ratsastajat 0-0/46.68, 6) Mona Relander – Duff's Orders, Riding Club Solbacka 0-4/41.63, 7) Jenni Kammonen – Ekyriels, Etelä-Pohjanmaan Urh.Ratsastajat 0-4/48.16,

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/606523

Aikataulut, lähtölistat ja kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42944
Tapahtuman järjestäjä: https://fihs.fi/

 

Kauden 2021 Pohjola Grand Prix -sarjakilpailupisteet ja finalistit päivittyvät myöhemmin tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/


Pohjola Grand Prix -sarjan 2021 kilpailupaikkakunnat
11.–13.6.       Hevosopisto, Ypäjä
16.–18.7.       Aino, Järvenpää
25.–29.8.       PowerPark, Alahärmä
FINAALI 17.–19.9. SRL ja Hevosopisto, Ypäjän Hevosopisto

Sarjakilpailusäännöt 2021: https://www.ratsastus.fi/materiaalit/sarjakilpailusaannot/