Pether Markne Kürin kuningas

1.6.2010

Pether Markne Ruotista ratsasti Nijinski Kür-voittajaksi hevosen ensimmäisessä GP-tason vapaaohjelmassa. Perjantain GP-luokan ykkönen Kristian von Krusenstiernan Wison oli vaisumpi tänään ja ylsi toiseksi. Nina Pölönen ratsasti Sans Soucis´n luokassa kolmanneksi.

Lauantaiaamupäivän kouluratsastusnäytös sai kiitosta sekä tuomariston presidentiltä Stephen Clarkelta että ratsastajilta.  - Yleisö oli selvästi kiinnostunut ja eli mukana. Aamu oli kaikin puolin onnistunut, hän totesi.

Eilisen Grand Prixn kuusi parasta ratsukkoa osallistui näytöksen pääluokkaan, Tapiola Grand Prix Kür A Finaaliin eli vapaaohjelmaan musiikilla. Vasta uransa toista kertaa Grand Prix -tasolla hevosellaan Nijinski kilpaillut Pether Markne onnistui suorituksessaan niin hyvin, että venyi voittoon. Tuomarit palkitsivat suorituksen prosentein 70.350. - Hevoseni ei ole vielä tarvittavan vahva, mutta sillä on hyvä temperamentti, hän kertoi tulevaisuuden lupauksestaan.

Eilisen voittaja Kristian von Krusenstierna ja Wilson eivät tänään yltäneet parhaimpaansa ja jäivät toiseksi tuloksella 69.850. Hallitseva Suomen mestari Nina Pölönen onnistui hienosti Sans Soucilla ja kiilasi kolmanneksi tuloksella 67.900. - Olen erittäin onnellinen suorituksestani, sanoi vähäsanainen mutta selvästi tyytyväinen ratsastajatar.

Terhi Stegarsin hevonen Valet oli tänään paremmassa kunnossa, mutta ratsastajan oman arvion mukaan suoritus heikkeni yliyrittämisen johdosta. Lopputulos oli 66.900 prosenttia ja viides sija. - Itse olen paljon tyytyväisempi hevoseen, jolla ratsastin Kür-esityksessä tuomari Stephen Clarken kanssa. Kisahevoseni Valet oli eilen laiska ja tänään vaadin siltä hieman liikaa, selvästi pettynyt Stegars totesi. - FIM Horse Show oli kuitenkin hieno kokemus, ja toivon pääseväni tänne taas ensi vuonna.

Tulokset
Luokka Tapiola Grand Prix Kür

1) Nijinski / Pether Markne Swe 70.350, 2) Wilson / Kristian von Krusenstierna Swe 69.850, 3) Sans Soucis / Nina Pölönen Fin 67.900,  4) Rainman / Camilla Toll Swe 67.600, 5) Valet / Terhi Stegars Fin 66.900, 6) Potifar / Anett Olsen Nor 66.350, Tuomaristo: Henriette Habenicht Den, Pertti Paloheimo Fin, Stephen Clarke Gbr, Trond Asmyr Nor, Anders Sucksdorff Fin