Piia Pantsu ei ota riskejä

1.6.2010

Piia Pantsu ei ota riskejä

Kenttäratsastaja Piia Pantsu päätti keskiviikkoiltana luopua suunnitelmastaan osallistua Schenefeldin maailmancup-osakilpailuun Saksassa heinäkuun lopulla. Syitä päätökseen on useita.

- Ypäjä Karuso on saanut nyt tehdä riittävän monta MM-kilpailuun valmistelevaa starttia. Viime viikolla hyppäsimme Falsterbossa Hunting-luokan ja viikonloppuna sijoituimme kolmansiksi Ruotsin mestaruuskilpailussa. Tiedän nyt mihin minun itseni pitää keskittyä koulu- ja rataestekokeita ajatellen. Maastoesteet meiltä sujuivat ongelmitta, kertoi Pantsu.

Pitkään jatkunut helle ja kuivuus vaikuttivat myös päätökseen.
 - Schenefeldissä ei ole satanut viikkokausiin, joten maa on kuivuessaan kovettunut, eikä ole hevosten jaloille parhaassa mahdollisessa kunnossa. Sadetta ei myöskään ole ennusteiden mukaan odotettavissa kuun viimeiseen viikonloppuun mennessä, jatkoi Pantsu.

Ypäjä Karuso oli alkuviikosta saanut ihoärsytysoireen toiseen takajalkaansa. - Tavallisissa olosuhteissa vaiva ei todennäköisesti olisi vaatinut mitään hoitoa, mutta Ypäjä Karuson eläinlääkäri Jonas Tornell oli sitä mieltä, että hevoselle on syytä antaa tulehduskipulääkekuuri, jotta pienestä vaivasta ei nyt tulisi isompaa ongelmaa. Helteisellä ilmalla tulehdusriski on tavallista suurempi, ja haluan kaikin keinoin välttää yleiskuntoon tai hevosen vastustuskykyyn vaikuttavia tulehduksia tässä vaiheessa, sanoi Pantsu.