Piia Pantsu tulee Helsinkiin

1.6.2010

Piia Pantsu hyppää Horse Showssa

Kahden viikon kuluttua hypättävän Helsinki International FIM Horse Show´n ratsastajakaartiin tulee mielenkiintoinen lisäys, kenttäratsastuksen 2002 MM-mitalisti Piia Pantsu, 35. Ruotsissa asuva Pantsu kuuluu kenttäratsastuksen maailman kärkeen ja on menestynyt kansainvälisissä luokissa myös esteratsastuksessa.

Pantsu kilpaili Helsinki FIM Horse Show´ssa ensimmäistä kertaa vuosi sitten. - Kilpailu oli positiivinen ja hieno kokemus. Se oli yksi viime kauteni iloisimmista viikonlopuista lapsuuden maisemissa monien vanhojen tukijoiden ympäröimänä. Olin jo pienenä unelmoinut siitä, että pääsen Helsinkiin kilpailemaan.

Pantsu tuo Helsinkiin ykkösesteratsunsa, 10-vuotiaan Oaziksen. - Otan mielelläni mukaan myös 140-tasolla kilpailleen 7-vuotiaani, jos sille löytyy sopivia luokkia. Oazis on hypännyt tällä kaudella hyvin sijoittuen kansainvälisellä 150-tasolla ja voittaen 145-tasolla Ruotsissa. Hyppään ensi viikonloppuna Lindköpingissä, ja katson sen jälkeen mikä on sopiva tavoite Helsingissä. Minulla ei ole resursseja panostaa estepuoleen niin kuin tällä tasolla kilpailevan pitäisi, Pantsu toteaa. Viime vuotinen debyytti Grand Prix -tasolla antoi kuitenkin lupauksia tulevasta. 

 - Minulla on kesän pettymysten jäljiltä ihan tyhjä olo. Elämää on vaikeaa katsoa eteen- tai taaksepäin. Toivonkin, että FIM Horse Show´sta tulisi minulle mukava viikonloppu, Pantsu toteaa uransa huonoimman kenttäkauden jälkeen.

Lisätietoa: www.fimhorseshow.fi ja www.ratsastus.fi