Pipsa Koski voitti A Brokilla Pohjola Grand Prix´n Alahärmässä

29.8.2021

Pipsa Koski ja A Brok hyppäsivät voittoon Alahärmän PowerParkin Raviradalla kauden kolmannessa Pohjola Grand Prix -osakilpailussa. Kilpailussa hypättiin kaksi 145 cm rataa, ja Kosken lisäksi myös Johanna Talvio ja New Yorker T hyppäsivät molemmat kierrokset virheittä. Koski vei voiton toisen kierroksen nopeammalla ajalla.

Pohjola Grand Prix -voittajat Pipsa Koski ja A Brok. Kuvat Tuulia Nelimarkka.

 

”Hevonen on ollut tosi hyvä täällä, ja jos ratsastan hyvin, niin tiedän että se pystyy tekemään hyvää rataa ja tulosta”, Pipsa Koski kertoo.

”A Brok on ollut minulla kolme vuotta, ja ensimmäinen vuosi meni säätöjen löytämisessä. Nyt homma alkaa jo sujua.”

20-vuotias Koski asuu Hämeenlinnassa, jossa hän opiskelee ja valmentautuu Sanna Backlundin tallilla Janakkalassa. Hän on ollut seitsemän parhaan joukossa jokaisessa Pohjola Grand Prix -osakilpailussa.

 

Johanna Talvio ja New Yorker T.

 

Kylmäläläinen Johanna Talvio, 24 oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

”Tosi hyvä fiilis. Eilen meille tuli kaksi pudotusta, mikä ei ole hevoselle tyypillistä. Mutta tänään se hyppäsi radoilla nollaa”, Johanna Talvio totesi.

Ratsukko on sijoittunut tällä kaudella kaksi kertaa toiseksi. Ypäjällä se ei ollut vielä mukana.

”Lähden finaaliin hyvillä mielin, vaikka sinivalkoinen ruusukekin olisi ollut kiva. Näistä sijoista saa kuitenkin myös hyvin pisteitä.”

FWB-ruuna New Yorker T on Talvion perheen oma kasvatti.

”Se on nyt puhjennut kukkaan ja sen kapasiteetti alkaa näkyä. Meillä on pitkä tie takana, mutta nyt se alkaa näyttää kykyään. Se on erikoinen hevonen, jonka kanssa yhteistyötä on rakennettu rauhassa.”

 

Petra Heikkinen ja Hurby.

 

Kolmanneksi sijoittui Petra Heikkinen ja Hurby kahden kierroksen lopputuloksella viisi virhepistettä. Heikkinen oli kolmas myös Järvenpäässä. Yhteensä 17 ratsukkoa lähti ratamestari Tomas Kivirannan suunnittelemille 145 cm gp-radoille.

Pohjola Grand Prix´n finaali hypätään 17.-19.9. Ypäjällä, ja siihen pääsee mukaan sarjan 20 parasta ratsastajaa. Sarjan ykkönen on Pipsa Koski 63 pisteellä, toinen Petra Heikkinen (62 p.) ja kolmas Johanna Talvio (50).  

 

Kauden 2021 Pohjola Grand Prix -sarjakilpailupisteet ja finalistit päivittyvät tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/

Esteratsastustulokset 29.8.
Alahärmä, PowerPark Horse Show

Pohjola Grand Prix, 145 cm, 2 kierrosta
17 lähtijää ja 10 sijoittuu
1) Pipsa Koski – A Brok, Hattel Riders 0/58.83, 2) Johanna Talvio – New Yorker T, Cool Riders 0/65.22, 3) Petra Heikkinen – Hurby, Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat 5/61.03, 4) Mirella Lesonen-Hakola – Winput Vk Z, Oulun Ratsastajat 6/70.20, 5) Antti Linna – Spendrup L, Salon Ratsastusseura 7/72.25, 6) Jonna Normia – Qualisina, Auran Ratsastajat 8/61.28, 7) Maija Yli-Huhtala – Birchcape's Wonderland, Ratsastusseura Varsa 8/63.14, 8) Madis Morna – Florado Vs Romano, Ratsastusseura Aino 9/63.15, 9) Stanislav Teder – Shelby, Tuusulan Ratsastajat 12/58.54, 10) Madis Morna – Herbert, Ratsastusseura Aino 12/66.25


Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/606899