PM islanninhevoset, torstai

1.6.2010

Suomella on kolme ratsukkoa finaaleissa
islanninhevosten PM-kilpailuissa Tanskassa

Tanskassa Herningissä käynnissä olevat islanninhevosten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat alkaneet suomalaisittain hyvin. Inkoolainen Nicola Bergman-Kankaala ratsasti eilen hevosellaan Bruni frá Suluholtilla nelikäyntiluokan karsinnassa neljännelle sijalle ja raivasi tiensä myös A-finaaliin. Torstaina Nicola Bergman-Kankaala ja Bruni jatkoivat varmoja suorituksiaan sijoittumalla töltin T1-luokan karsinnassa jaetulle toiselle sijalle. Tämä sijoitus toi ratsukolle toisen A-finaalipaikan. Ratsukko tavoittelee siis sunnuntaina mitalia sekä töltin T1-luokassa että nelikäynnissä.

"Olen onnellinen molemmista finaalipaikoista. Itse odotin töltin olevan meille vahvempi laji. Temponvaihteluja ja lisättyä tölttiä voisin vielä koittaa finaalissa parantaa. Voimaa Bruni on saanut talven aikana tekemästäni perustyöskentelystä", kertoi Nicola Bergman-Kankaala. Yllä kuvassa Nicola Bergman-Kankaala ja Bruni frá Suluholt, alla Katie Brumpton ja Viljar frá Skardi.

Suomalaiset nuoret ratsastajat ovat pärjänneet hienosti. Torstaina nuorten T2-luokan kärkisijaa karsinnan jälkeen piti hallussaan karkkilalainen ratsukko Katie Brumpton ja Viljar frá Skardi, joilla on mitaleja jo edellisistä PM-kilpailuista. "Viljar tuntui hyvältä, mutta varsinkin löysin ohjin ratsastettu töltti voisi
olla vielä parempi. Kuumuus täällä vaikuttaa hevosiin. Selkeästi niiltä kuluu nopeammin energiaa", kertoi Katie karsintojen jälkeen.
"Lähden hyvällä mielellä perjantaiseen viisikäyntiin, enkä ota paineita. Onhan minulla varmistettuna jo yksi A-finaalipaikka", sanoi Katie Brumpton, jolla siis on ainakin yksi kultamitali jälleen tähtäimessä.

Nuorten töltin T1-luokassa nurmijärveläinen ratsukko Jutta Mäntynen ja Blaengur frá Sahala sijoittui kymmenenneksi ja pääsi luokan lauantaina ratsastettavaan B-finaaliin. "Pate tuntui pehmeältä, kuuliaiselta ja iloiselta. Suoritus oli melko tasainen, joskin hieman löysä.  Toinen hidastus olisi saanut olla parempi, mutta lisätty oli hyvä. Suoritukseeni nähden olen tyytyväinen pisteisiini", kertoi Jutta Mäntynen ja jatkoi: "finaalissa minulla ei ole mitään hävittävää, aion siis fiilistellä kunnolla. Lisätyssä töltissä sitten katsotaan kuinka kovaa ruuna kulkee!" Jutan ratsu Blaengur frá Sahala on ensimmäinen Suomessa syntynyt islanninhevonen, joka on yltänyt finaalisijoitukseen kansainvälisissä kilpailuissa.

Teksti: Johanna Talasterä & Anu Siivonen

Kuvien copyright: Anu Siivonen