Pohjola Bronze Grand Prix ja Pohjola Small Grand Prix Veera Salmisen juhlaa!

21.10.2022

Pohjola Bronze Grand Prix ja Pohjola Small Grand Prix finaalit ratsastettiin Helsinki Horse Show’ssa. Pohjola Small Grand Prix’n finaalia Veera Salminen hallitsi voittaen molemmat finaalikierroksen sekä Top 10 Finaalin Nero van de Bucxtalen kanssa. Pohjola Bronze Grand Prix’n Top 10 Finaalin ratkaisua jännitettiin viimeisiin hetkiin asti. Kaksi finaalikierrosta voittanut Jone Illi sai Dolandan kanssa pudotuksen, ja voitto ratkesi Salmisen ja Singan hyväksi. Pohjola Gold Grand Prix’n ensimmäisen finaalikierroksen voiton vei Eveliina Talvio hevosella New Yorker T.

Vuoden 2022 Pohjola Small Grand Prix voittajat Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale. Onnittelemassa Welledin Sanna Tirkkonen, Pohjola Vakuutuksen Teemu Hintsanen ja tuomariston edustaja Anu Tuomi. Kuvat Hanna Heinonen.

Espoosta kotoisin oleva Vitträskin Ratsastajia edustava Salminen oli voitoistaan yllättynyt, mutta tyytyväinen.

“Pohjola Small GP:n voittoa tavoittelin, mutta se tuli silti vähän yllätyksenä. Tykkään kilpailla Pohjola-sarjan kilpailuita, kun siellä voi mennä sekä poneilla että hevosilla, ja kilpailukorkeuksia on tosi monipuolisesti. Pohjola-sarja tuo tosi hyvää sisältöä kansallisten luokkien kisailuun”, Veera Salminen kertoo.

Pohjola Bronze Grand Prix’n 125 cm tasolla voitto tuli Salmisen hevosenhoitajan omistamalla Singalla.

“En osannut odottaa Pohjola Bronze GP:n voittoayhtään, varsinkin kun siellä oli Jone Illi, joka on tosi nopea. Singa hyppäsi tosi hyvin, se on tullut minulle kakkoshevoseksi, kun oma ykköshevoseni on ollut sairaslomalla.”

Salmisella on Helsinki Horse Show’ssa kilpailtavana vielä lauantain ponien kutsukilpailu.

“Jos oma ponini tuntuu hyvältä, niin kyllä yritän sielläkin lähteä voitosta ratsastamaan.”

Salmista valmentaa Marina Ehrnrooth. Seuraavaksi 13-vuotias Salminen aikoo hevosineen matkustaa Hollantiin, jossa suunnitteilla on valmentautua ja kilpailla ensi kevääseen asti.

Veera Salminen ja Singa ovat vuoden 2022 Pohjola Bronze Grand Prix voittajat.

Pohjola Gold Grand Prix’n ensimmäisen finaalikierroksen 135 cm tasolla voitti Eveliina Talvio perheen omakasvatilla New Yorker T:llä.

“Tuntuu tosi hyvältä, oli kiva nähdä, että ensimmäisenäkin päivänä New Yorker oli tosi rento tuolla radalla ja teki hyviä hyppyjä. Tästä on tosi kiva jatkaa seuraaville päiville”, Talvio kertoo.

“Helsinkiin on mukavaa tulla kilpailemaan, varsinkin kun asun ulkomailla, niin oli kiva tulla tänne koti-Suomeen hyppäämään hevosten kanssa. Oma perheeni on täällä mukana tukemassa ja auttamassa.”

Eveliina Talvio ja New Yorker T

Pohjola Bronze Grand Prix presented by Rakennuspalvelu P Korhonen Top10 finaali, 125 cm, välitön uusinta. Lähti 10, sijoittui 10.

1) Veera Salminen - Singa, Vitträskin Ratsastajat Ry 0/31,38, 2) Cecilia Gundersby - Carvallio HH, Riding Club Solbacka Ry 0/34,19, 3) Aida Hämäläinen - Calico Z, Stall Falkberg Ry 4/31,01, 4) Jone Illi - Dolanda, Myrkyn Yksityisratsastajat Ry 4/60,54, 5) Pinja Varsanpää - Hazel, Hankoniemen Ratsastajat Ry 4/65,00, 6) Netta Viide - Calvady Z, Abc Ratsastajat Ry 4/65,29, 7) Alina Salo - Plan B L, Salon Ratsastusseura Ry 8/61,86, 8) Mathilda Simola - Gigant, Rusko Riding Team Ry 8/62,88, 9) José Pedro Bernardes - Crumble-Retto, Historiallisen Ratsastuksen Seura Ry 9/69,62, 10) Silva Timonen - Jackiedieza, Hattel Riders Ry 20/76,71

Tulokset: LINKKI

Pohjola Small Grand Prix Top10 finaali, 115 cm, välitön uusinta. Lähti 10, sijoittui 10.

1) Veera Salminen - Nero van de Bucxtale, Vitträskin Ratsastajat Ry 0/31,30, 2) Peppi Siltala - Hilotte van Tenhaegendoorn, Rabbelugnin Ratsastajat Ry 0/33,33, 3) Linda Telimaa - Stakkalou, Ratsastusseura Aino Ry 0/34,48, 4) Kira Kauranen - Charly Brown, Punametsän Ratsastajat Ry 0/35,72, 5) Manja Strandén - July, Jolly Riders Ry 4/32,86, 6) Elisa Ptkänen - Gialtic Rianne H, Hämeen Ratsastajat Ry 4/35,76, 7) Miila Kiviranta - Quintessa V, Järvenpään Ratsastusseura Ry 4/63,08, 8) Iina Kauhanen - Patrone, Lahden Ratsastajat Ry 4/63,21, 9) Petra Mattingly - Jarl BRM, Vrk Riders Ry 4/65,86, 10) Pekka Larsen - Kazino, Vrk Riders Ry 8/68,50

Pohjola Gold Grand Prix 1. osakilpailu presented by Horses First Oy, 135cm, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 5, sijoittui 2

1) Eveliina Talvio - New Yorker T, Cool Riders Ry 0/31,97, 2) Susanna Granroth - Black Friday, Hattel Riders Ry 0/32,61,...

Täydet tulokset: LINKKI