Pohjola Grand Tour finaali Ville Vauriolle ja G-Starille - Loppu hyvin, kaikki hyvin

9.10.2022

Pohjola Grand Tourin finaalin voittanut Ville Vaurio, 33, oli luokan jälkeen onnellinen ja helpottunut. Osallistuminen kilpailuun G-Starilla ei ollut lainkaan varmaa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Voittotulos oli 70.855 prosenttia maksimipisteistä.

Pohjola Grand Tour finaalin voitto Ville Vauriolle ja G-Starille. Palkintoja jakamassa tuomari Osmo Metsälä ja Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen.

 

”Meillä on molemmilla ollut terveysmurheita. Minun kylkiluuni on itseasiassa murtunut, ja sillä tavalla. Mutta ei se nyt tunnu pahasti. Tämä oli hevosen ensimmäinen hallikilpailu ja ensimmäinen kur. Moni asia olisi voinut mennä pahemmin pieleen. Luulen, että päivän onnistuminen oli se, että pääsimme maaliin”, Ville Vaurio analysoi finaalia.

”Yksittäiset asiat menevät ihan mukavasti kotona. Meidän kilpailukokemuksemme yhdessä on todella ohut. Ja perusasioissa on aina ne korjattavat asiat. Eli suoruus, notkeus, pehmeys. Se, että se rentoutuu kanssani, ja niin edelleen”, Vaurio luettelee asioita, joita 11-vuotiaan lahjakkuuden kanssa on kehitettävä ensi kautta ajatellen.

”Todella kiva, että meillä on tällainen sarjakilpailu, jossa on kunnon palkinnot, kiitos siitä”, vantaalainen Vaurio vielä lisää.

 

Ville Vaurio ja G-Star.

 

Toiseksi ratsasti U25-ratsukko Nora Svensk ja Lammehaven's Zadin tuloksella 68.035 prosenttia. Ratsukko oli kolmen parhaan joukossa kaikissa osallistumissaan osakilpailuissa. Finaalin kolmas oli Hyvinkäällä voittanut Jenni Linna ja Franziskaner (66.430%).

 

”Tämähän on ihan jees”

Pohjola Small Tour finaalin voitto meni Sara Maattola-Lindholmille 9-vuotiaalla London Eyella. Ohjelman tekniset pisteet olivat 68.900 ja taiteelliset 72.560 prosenttia, ja lopputulos 70.730 prosenttia maksimipisteistä. Susanna Hyypiä ja Ivemmo olivat toinen tuloksella 67.720 prosenttia ja Christina Wuorimaa ja Fabrina II veivät kolmannen sijan (67.395%). Kaudella kolme osakilpailua voittanut Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano takeltelivat laukanvaihdoissa joka kolmannella ja toisessa laukkapiruetissa, ja jäivät neljänneksi.

 

Pohjola Small Tour finaalin voittajat Sara Maattola-Lindholm ja London Eye.

 

”Minä ylipäätään tykkään tehdä hevosteni kanssa näitä [Pohjola] cupeja, koska ne jaksottavat kauden aika kivasti. Niin, että sinulla on aina jotain, jota kohti olet menossa. Vaikka ne [hevoset] eivät tuntuisi ihan täydellisiltä ja sinusta tuntuu, että on paljon haasteita, mutta silti ne tavallaan vievät sinua eteenpäin”, Sara Maattola-Lindholm kertoo.

”Näitähän voi itse käyttää kilpailuina tai rataharjoituksina. Olen itse käyttänyt näitä enemmän rataharjoituksina. Tänään oli ensimmäinen kerta sellainen olo, että pystyn pikkuhiljaa joitain hetkiä jo esittämään ulos. Tähän asti on ollut aika pitkään sitä, että olemme vähän selviydytty ja toivottu, että kaikki menee hyvin. Mutta nyt oli hetkittäin sellainen olo, että hei, tämähän on ihan jees, eikä tunnu vaikealta enää. Silloin yleensä ollaan sillä tasolla.”

”Saada nauttia yhdessäolosta ja tekemisestä”, kauniaislainen Maattola-Lindolm kertoo jatkotoiveistaan oman kasvattinsa London Eyen kanssa.
 

Heidi Taipale ja VIX Chico onnistuivat loistavasti

Pohjola Rising Star Tourin finaalissa Heidi Taipale ja 9-vuotias VIX Chico tanssahtelivat espanjalaismusiikin tahdissa voittoon mukavalla tuloksella 70.235 prosenttia. Ratsukko voitti Ypäjän osakilpailun ja oli toinen Hyvinkäällä. Kaisa Pirinen ja Lauren olivat toinen (68.970) ja Woikoskella kauden aloittanut ja heti osakilpailun voittanut Senni Tolonen Royal Dandyllä kolmas (68.245).

 

Pohjola Rising Star Tour finaalin voittajat Heidi Taipale ja VIX Chico.

 

 

 

”Tuntuu ihan mahtavalta. Oli oikea työvoitto, ainakin eilisen jälkeen, kun hevonen oli silloin aika jännittynyt. Hevonen tuntui ihan mahtavalta. Nyt oli todella ihana fiilis, ja ratsastaa vielä musiikin tahdissa”, Heidi Taipale hymyilee.

”Olin todella tyytyväinen raviohjelmaan. Ihan hymyilyttikin siellä jo välillä. Laukassa hän on vähän sellainen, että helposti kuumenee, että loppua kohti se vähän näkyi. Mutta raviin olen todella tyytyväinen.”

”Tosi vähän olen itse mennyt kurejä, sen takia itse vapauduin, tykkään siitä musiikista. Sitä itsekin kuunteli ja jotenkin vapautui, eikä jännittänyt. Tuntui, että hevonenkin vähän relaa. Näitä kurejä pitäisi olla vaan enemmän”, hattulalainen Taipale miettii.

”Olen koittanut tehdä sellaisen ohjelman, että se on hevoselle helppo, eikä ole liian vaikea ja meillä on hyvä fiilis”, Taipale kertoo hollantilaisen Marvin´s Musicin kanssa netissä tehdystä vapaaohjelmastaan lempimusiikkinsa, espanjalaisen, tahdissa.

Chico pääsee seuraavaksi kuukaudeksi palautumaan kisakaudesta ja virkistämään mieltä Hummalassa vesikävelytyksessä. Sen jälkeen alkaa peruskunto ja -harjoittelu ensi kautta varten. Tavoitteena on nousta vaativaan A:han.

”Se kyllä osaa asiat, mutta sellaista kokoamista ja voimaa pitää saada lisää”, Janne Berghin valmennettava kertoo.
 

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir jo toiseen finaalivoittoon

Kolme Pohjola Finnhorse Tour -osakilpailua ja Suomen mestaruuden tällä kaudella voittanut Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir veivät myös finaalin nimiinsä, toista vuotta peräkkäin. Lopputulos oli huikea 74.075 prosenttia. Taiteelliset pisteet ylittivät jopa 76 prosentin.

 

Pohjola Finnhorse Tourin finaalin voittajat Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir.

 

”Kur on aina kiva ratsastaa, mutta en kyllä ymmärrä, miksi olin tänään koko ajan vähän myöhässä musiikista. Olen ratsastanut tämän [ohjelman] aika monta kertaa, ja silti minä myöhästyin, Anna Kärkkäinen kertoo Sibeliuksen musiikin tahdissa esitetystä ohjelmastaan.

”Olemme aika tuttu pari ja me olemme tehneet tuo kurin jo aika monta kertaa. Se on jo aika varma. Sellainen pieni kiire siinä minulla tänään kuitenkin oli, esimerkiksi käynnin kautta vaihdoissa. Vaikka yritin sitä maltilla, etten lähde musiikkia jahtaamaan, mutta kyllä se silti mietitytti kesken ohjelmaa, että mitä minä tässä kohtaa teen, kun mulla alkaa kohta se lisäys.”

Kulta-ahon Kasimirilla on luontaisesti hyvä laukka ja kokoaminen on sille tällä hetkellä helppoa.

”Enemmän tehdään töitä sen kanssa, ettei se tule liian nopeaksi. Että sillä tulisi vähän pidempi liitovaihe ja vähän levollisempi laukka-askel. Teemme ihan normaalia voimatreeniä. Piruetit ovat sille tosi helppoja. Toivottavasti pääsisimme ehkä ensi kaudella jossain vaiheessa ratsastamaan ohjelmassakin yrjöä [Prix St Georges]. Niitä asioita se pystyy jo kyllä tekemään kotona hyvin”, ypäjäläinen Kärkkäinen suunnittelee.

Voittoratsukko sai Ypäjällä erittäin kovan vastuksen Riitta Holopaiselta Hamurailla. Holopainen ja 8-vuotias Hamurai esittivät tyylikkään, virheettömän ohjelman ja saivat tulokseksi 72.065 prosenttia.  Kolmanneksi sijoittui toinen lupaava nuori suomenhevosori, Taikatumma, ratsastajanaan Tiina Hyssänmäki (70,025%).

 

Tulokset 9.10.
Hevosopisto Autumn Dressage, Ypäjä
Kansallinen kouluratsastus

POHJOLA GRAND TOUR FINAALI, FEI Kür Grand Prix, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Ville Vaurio, DRESSAGE TEAM TRAVERS – G-Star 70.855%, 2) Nora Svensk, HELSINGIN RATSASTAJAT – Lammehaven's Zadin 68.035%, 3) Jenni Linna, SALON RATSASTUSSEURA – Franziskaner 66.430%, 4) Kira Kanerva, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT – Sandora 64.915%, 5) Kristiina Purdy, SUONENJOEN VASAMA RIDERS – Florina 62.035%
Täydet tulokset: LINKKI   

POHJOLA SMALL TOUR FINAALI, FEI Kür Intermediare I, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Sara Maattola-Lindholm, VIHDIN RATSASTAJAT – London Eye 70.730%, 2) Susanna Hyypiä, PORVOON MUSTANG – Ivemmo 67.720%, 3) Christina Wuorimaa, RATSASTUSSEURA TEAM NISSALA – Fabrina II 67.395%, 4) Essi Hiidensalo, TEAM KAWERDA – Notholmens Linzano 66.900%, 5) Peggy Högsten, HELSINGIN RATSASTAJAT – Frisco 217 64.795%
Täydet tulokset: LINKKI  

POHJOLA RISING STAR TOUR FINAALI, vaativa B, FEI Kür junioreille, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Heidi Taipale, KANTA-HÄMEEN RATSASTAJAT – VIX Chico 70.235%, 2) Kaisa Pirinen, PARKANON RATSASTAJAT – Lauren 69.075%, 3) Senni Tolonen, AURUM RIDERS – Royal Dandy 68.970%, 4) Anni Särkilahti, DRESSAGE TEAM TRAVERS – First Light 68.245%, 5) Oona Ylirautia, LOHJAN RATSASTAJAT – Farjana 66.245%
Täydet tulokset: LINKKI   

POHJOLA FINNHORSE TOUR FINAALI, helppo A, suomenhevosten mestaruus Kür, 4 lähtijää ja 4 sijoittuu
1) Anna Kärkkäinen, YPÄJÄN RATSASTAJAT – Kulta-ahon Kasimir 74.075%, 2) Riitta Holopainen, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT – Hamurai 72.065%, 3) Tiina Hyssänmäki, TALLITIIMI – Taikatumma 70.025%, 4) Linda Annette Karvonen, PINOMÄKI ROYALITY RIDING CLUB – Pyrypolun Ruletti 64.970%
Täydet tulokset: LINKKI 

EQpro 7-8v CHAMPIONSARJA FINAALI, Prix St Georges, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Anna Kärkkäinen, YPÄJÄN RATSASTAJAT – Minion Verde 71.961%, 2) Nina Westerlund, KORSHOLMS SPORTRYTTARE – Solero T 68.121%, 3) Emilia Jokijärvi, KANGASALAN RATSASTAJAT – For Fantasy 67.628%, 4) Noora Helve, KYMENLAAKSO RIDING CLUB – Legend Blackjack 238 66.849%, 5) Sara Maattola-Lindholm, VIHDIN RATSASTAJAT – Rockington 66.040%
Täydet tulokset: LINKKI 

EQpro 6v CHAMPIONSARJA FINAALI, vaativa B, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Inka Heikura, PORVOON MUSTANG – Breakdancer 74.800%, 2) Irina Kokko, KULTA-AHON RATSASTAJAT – Gold Meadow's Golden Boy 73.400%, 3) Minna Uronen, RATSURYHMÄ – Sparkleizer 68.600%, 4) Anni Roivas, TERVON RATSASTAJAT – Katti's Perfect Touch 64.800%, 5) Minna Aitta-Aho, ENJALAN RATSASTAJAT – Bisses Be My Valentine 63.200%
Täydet tulokset: LINKKI   

EQpro 5v CHAMPIONSARJA FINAALI, helppo A, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Victoria Aro, BOEN RATSASTAJAT – Hagels Prince Nassak 79.600%, 2) Kitta Hyttinen, SUONENJOEN VASAMA RIDERS – Monday Myrtle 73.800%, 3) Anu Hänninen, JOHEKA TEAM – Red Rock 71.600%, 4) Irina Kokko, KULTA-AHON RATSASTAJAT – Paron Fürst Glauben 71.200%, 5) Susanna Hyypiä, PORVOON MUSTANG – Scilla CG 66.600%
Täydet tulokset: LINKKI 

Täydet tulokset: LINKKI