Pohjola Grand Tour toisen osakilpailun voittoon Susanna Therman ja Dragonheart

18.6.2022

Pohjola Grand Tourin toinen osakilpailu FEI Intermediate A on saatu päätökseen Ypäjän Hevosopistolla. Osakilpailun voittoon ratsasti Susanna Therman kokeneella Dragonheartilla. Toiseksi Ville Vaurio hevosella G-Star ja kolmanneksi Nora Svensk ja Lammehaven’s Zadin.

Susanna Therman palkintojen jaossa. Onnitelemassa Agne Uzdavinyte (vas), Irmeli Summanen ja Pirkko Herd. Kuva Hanna Heinonen

 

“Voitto tuntui kivalta. Ollaan kilpailtu täällä Ypäjällä viimeksi vuosi sitten”, Susanna Therman kertoo. “Dragonheartin kanssa meillä on 11 vuotta yhteistä kilpailutaivalta takana, ja viimeiset 3 vuotta olemme olleet tällä tasolla.”  

 

Pohjola Grand Tour osakilpailun voittaja Susanna Therman. Kuva Hanna Heinonen

 

Therman aikoo osallistua myös muihin Pohjola Grand Tourin osakilpailuihin. “Hevoseni on jo 17-vuotias, ja kilpailullisesti meillä on tavoitteena vielä GP luokat. Olemme menneet aiemmin U25-luokkia mutta nyt olen seniori. Nämä Pohjola-luokat ovat olleet mukavia, näitä aion mennä jatkossakin”, hän kehuu.  

 

Ville Vaurio ja G-Star. Kuva Hanna Heinonen

 

Toiseksi sijoittunut Ville Vaurio oli myös hyvissä tunnelmissa. “Hyvät tunnelmat vaikka kastuinkin vesisateessa. Minulla oli nyt ratsastettavana yhteistyökumppanini Sanna Suomisen hevonen G-Star, ja minulla on tällä kaudella suunnitteilla kouluttaa ja kilpailuttaa sitä. Olemme itseasiassa ensimmäistä kertaa reissussa sen kanssa”, Vaurio kertoo.  

 

Nora Svensk ja Lammehaven’s Zadin. Kuva Hanna Heinonen

 

Luokan kolmanneksi ratsastanut Nora Svensk kertoo, että hevosen kanssa oli haasteita tänään. “Hevonen kävi tänään aika kuumana, mutta tasaantui onneksi. Oli mukavaa, että onnistuminen palkittiin.” Svenskin seuraavana taivoitteena ovat tulevat kouluratsastuksen PM-kilpailut Ruotsin Flyingessä. “Iltalaivalla ollaan torstaina lähdössä”, Svensk kertoo.

Kansalliset kouluratsastustulokset 18.6.2022. 
Ypäjän hevosopisto, Ypäjä 

Pohjola Grand Tour, FEI Intermediate A, 12 lähtijää ja 3 sijoittuu. 

1) Susanna Therman / Dragonheart, HuRa 68.578% 
2) Ville Vaurio / G-Star, DTT 68.284% 
3) Nora Svensk / Lammehaven’s Zadin, HR 66.667% 

Tulokset: LINKKI