Pohjola Grand Tourilla Therman ja Dragonheart toisen osakilpailun voittoon, Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir jatkavat Finnhorse Tourin johdossa

17.6.2023

Ypäjä Finnderbyssä kilpailtiin tänään lauantaina kouluratsastuksen Pohjola Grand Tourin ja Pohjola Finnhorse Tourin toiset osakilpailut.

Susanna Therman ja Dragonheart, kuva Hanna Heinonen. 

 

Pohjola Grand Tourin toisen osakilpailun voitti Husön Ratsastajia edustava Susanna Therman ja Dragonheart tuloksella 69,265 prosenttia maksimipisteistä. Toiseksi sijoittui Helsingin Ratsastajien Louise Jönsson ja Dayna prosentein 68,284 sekä kolmanneksi Elli Tuominen ja Woodcroft Rockstar Abc ratsastajista tuloksella 67,549 prosenttia. Sarjakilpailun johdossa jatkaa Emmi Salminen ja St Ophir, ratsukon sijoittuessa toisessa osakilpailussa neljänneksi tuloksella 67,451 prosenttia.

 

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir, Kuva Hanna Heinonen

 

Pohjola Finnhorse Tourin toisen osakilpailun voittoon ratsastivat Ypäjän ratsastajia edustava Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir huipputuloksella 70,961 prosenttia maksimi pisteistä. Toiseksi niin ikään myös Ypäjän Ratsastajien Laura Porthan ja Rodrik tuloksella 69,808 prosenttia ja kolmanneksi Hyvinkään Urheiluratsastajien Riitta Holopainen ja Hamurai tuloksella 69,487 prosenttia. Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir pitävät nyt kokonaiskilpailun johtosijaa, sillä tämä oli heidän toinen perättäinen osakilpailuvoitto.

Helle ei hidastanut Kulta-ahon Kasimiria areenalla "Kassu on aika kuuma kaveri, ja sitä ei tämä kuumuus hidasta. Tuomarien kommentteja en ole ennättänyt vielä katsomaan, mutta mielestäni rata sujui hyvin ja käynnin kautta vaihdot, jotka on olleet minulle haastavia ratsastaa, onnistui omasta mielestä hyvin tänään. Alku radasta oli pientä jännittyneisyyttä, mutta loppua kohti Kassu rentoutui", Kärkkäinen kommentoi suoritusta palkintojen jaon jälkeen.

Ratsukko jatkaa kilpailukautta Pohjola-sarjan parissa sekä tähtäävät elokuun alussa Myrkyssä järjestettäviin suomenhevosten koulumestaruuskilpailuihin.

Kolmanneksi sijoittunut Riitta Holopainen Hamurailla oli iloinen suorituksestaan."Tänään oli aikainen aamu ja olen ollut itse hieman väsynyt, siihen kun lisätään tämä kuumuus niin jännitin että jaksanko ratsastaa. Onneksi meidän suorituksemme oli jo aiemmin aamulla, niin minä ja hevonen jaksettiin oikein hyvin. Rata oli tasainen, itse olisin voinut olla vähän terävämpi", Holopainen kertaa.

Sunnuntaina Ypäjällä kilpaillaan vielä Pohjola Small Tour ja Pohjola Rising Star Tourin toiset osakilpailut. 

Kouluratsastustulokset 17.6. Ypäjä
Pohjola Grand Tour, Intermediate A, lähti 16, sijoittui 4

1) Susanna Therman - Dragonheart, Husön ratsastajat ry, 69.265%
2) Louise Jönsson – Dayna, Helsingin ratsastajat ry 68.284%
3) Elli Tuominen – Woodcroft Rockstar, ABC ratsastajat ry 67.549%

Täydelliset tulokset: Linkki

Pohjola Finnhorse Tour, Helppo A, lähti 29, sijoittui 8

1) Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir, Ypäjän ratsastajat ry, 70.961% 
2) Laura Porthan – Rodrik, Ypäjän ratsastajat ry, 69.808%
3) Riitta Holopainen – Hamurai, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry, 69.487%

Täydelliset tulokset: Linkki