Pohjola Grand Tourin tiukka kolmas osakilpailu Elli Tuomisen ja Woodcroft Rockstarin nimiin Kangasalla

9.7.2023

Kangasalan Ratsastajat järjesti Wääksyn Kartanolla kansallisen kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Tourin kolmannen osakilpailun. Pääsarja Pohjola Grand Tourin kolmannen osakilpailun vei nimiinsä Elli Tuominen ratsunaan Woodcroft Rockstar. Pohjola Rising Star Tourilla osakilpailuvoittoon Sari Palmberg ja Zippo Lotus. Wääksyn Kartanolla päästiin upeiden urheilusuoritusten lisäksi nauttimaan Kangasalan Ratsastajien lämpimästä kilpailutunnelmasta, ja paikan päällä seuraamassa oli mukava määrä yleisöä.

Elli Tuominen ja Woodcroft Rockstar. Kuva Eeva Laurila

 

Intermediate B tasolla kilpailtu Pohjola Grand Tourilla nähtiin jännittävä taisto kolmen parhaan ratsukon välillä, sillä koko kärkikolmikko teki tuloksen 66,892 %. Mediaanitulos ratkaisi osakilpailuvoiton Elli Tuomisen ja Woodcroft Rockstarin hyväksi.

”Kärsin itse aika kovasta kilpailujännityksestä, ja tämä Pohjola Grand Tour on auttanut siihen paljon. Usein jos alan jännittämään, jää hevonen radalla pohkeen taakse. Grand Tourin ohjelmissa on saanut olla raippa mukana radalla, mikä on tuonut henkistä tukea radan vaikeimpiin kohtiin”, Grand Prix-tasollakin startannut Tuominen kertoo.

Perheenlisäystä odottava kuortanelainen Tuominen pitää tulevaisuuden suunnitelmat avoinna.

”Tosi kivasti ollaan saatu tasaisuutta tämän kauden ratoihin, Grand Prix-tasoa ei kuitenkaan pysyvästi lähdetä tavoittelemaan ainakaan vielä. Synnytetään nyt ensin ja katsotaan sitten, hevonenkin on jo 16-vuotias”, Tuominen täsmentää.

Jaetulle toiselle sijalle täysin samoilla mediaanipisteillä sijoittuivat tuusulalainen Pauliina Palos ja Flame Hill’s Romero sekä porvoolainen Susanna Therman ja Dragonheart.

”Tänään oli aika työläs rata, hevonen oli aika kuuma ja jännitti paljon. Hyviäkin pätkiä toki mahtui radalle. Hevonen on vasta 8-vuotias, sen kanssa on vielä paljon tulevaisuutta edessä”, Palos kertoo Flame Hill’s Romerosta.

Senioreiden SM-kilpailuihin tähtäävä Susanna Therman oli myös päivän suoritukseen tyytyväinen.

”Suunnitteilla on kilpailla tämä Pohjola Grand Tour-kausi loppuun ja yrittää parhaani Woikoskella SM-kilpailuissa."

 

Pohjola Rising Star Tourilla onnistuivat Sari Palmberg ja Zippo Lotus

 

Sari Palmberg ja Zippo Lotus. Kuva Eeva Laurila

 

Pohjola Rising Star Tourin kolmas osakilpailu Vaativa B tasolla oli Sari Palmbergin ja Zippo Lotuksen onnistumista. Woikoski Helios Dressagea edustava helsinkiläisratsukko teki tuloksen 68,030 %.

”Tämä oli nyt ensimmäinen rata tänä kesänä, kun olin itse läsnä parhaiten ja keskityin siihen, että pidin hevosen hyvällä tuulella”, Palmberg kertoo.

Pararatsastuksesta tavanomaisiin kilpailuluokkiin siirtynyt Palmberg harjoittelee Janne Berghin valmennuksessa. Kyra Kyrklundin klinikassakin alkuvuodesta nähty ratsukko on napannut klinikan vinkit myös kotikäyttöön.

”Tämä on meille vähän tällainen välivuosi ja samalla suunnanvaihto. Treenit ovat kulkeneet hyvin ja se on ihanaa!”

Toiseksi osakilpailussa ratsasti kilpailusarjaa johtava karkkilalainen Katja Laine William L:llä ja kolmanneksi porilainen junioriratsastaja Vilma Walli Fleurilla.

”Meille tämä on kauden pääkilpailusarja ja kilpailukausi rakentuu osakilpailuiden ympärille. Jos kaikki menee ihanasti, niin ensi vuonna ollaan toivottavasti astetta vaikeammassa sarjassa”, Laine kertoo.

”Ajatuksena on jatkaa näitä Pohjola Rising Star Tourin osakilpailuita, nämä ovat hyvää valmistelua myös juniorien ikäluokkakilpailuita varten”, 15-vuotias Walli toteaa.

 

Helsinki Horse Show ja SRL palkitsevat Pohjola-sarjan vapaaehtoistoimijoita – Wääksyn Kartanolla palkittiin Anna Rahkonen ja Emilia Jokijärvi

 

Anna Rahkonen (vas), KaRan puolesta palkinnot jakanut Eeva Laurila ja Emilia Jokijärvi. Kuva Liina Hannula

 

Helsinki International Horse Show ja Suomen Ratsastajainliitto palkitsevat yhteistyössä jokaisessa Pohjola-sarjan este- ja koulukilpailussa vapaaehtoistoimijoita, jotka ovat panoksellaan mukana mahdollistamassa kilpailusarjan järjestämistä. Pohjola-sarjan kilpailutapahtumissa järjestävän seuran talkooväki valitsee omin perustein joukostaan vapaaehtoisen, jolle palkinto myönnetään. Kyseessä voi olla vaikkapa seuran kantava voima tai uusi, innokas tulokas. Valinta on vaikea, sillä jokainen vapaaehtoisista on palkinnon arvoinen! Näin Kangasalan Ratsastajat perusteli valintoja.

Anna Rahkonen on seuran pitkäaikainen aktiivi, joka tekee kilpailutalkoissa mitä vain ja on aina innolla valmis mihin tahansa!

”Yllättyneet, mutta kiitolliset fiilikset jäivät tästä palkitsemisesta. Tämä vaatii aika paljon omaa vapaa-aikaa, mutta mikä tahansa laji kuolee, jos ihmiset eivät ole valmiita tekemään oman seuransa eteen töitä.”

Emilia Jokijärvi on antanut valtavan panoksen Pohjola Tour kilpailuviikonlopun järjestelyissä, ja tehnyt kilpailujärjestämisen eteen enemmän, kuin mitä yhden ihmisen pitäisi edes olla mahdollista tehdä.

”On tosi kivaa, että huomioidaan sitä tahoa, joka järjestää ja on kaiken sen vaivan takana. Oma seura merkitsee minulle tosi paljon, kannustetaan ja autetaan yhdessä toisiamme. Seurasta saa vertaistukea treenaamiseen ja arkeen!”

Naiset aikovat suunnitella yhteistä viikonloppureissua Horse Show’hun. Iso kiitos Rahkoselle ja Jokijärvelle, sekä kaikille Kangasalan Ratsastajien talkoolaisille panoksesta kilpailujärjestämisen eteen!

Vapaaehtoiset palkittaville luovutettiin Max. E. Ammannin teos 100 Years Of Finnish Equestrian Sport sekä liput Helsinki Horse Show’n perjantai-illan kansainväliseen avajaisnäytökseen, jossa heille on luvassa Pohjola-sarjan vapaaehtoisille yhteinen hemmotteluhetki.

Pohjola Tourin neljäs osakilpailu kilpaillaan 26.-27.8. Helsingin Ratsastajien järjestämänä Tuomarinkylän uusitulla ratsastuskentällä.

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
27.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show

9.7. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour, Kangasalan Ratsastajat

Pohjola Grand Tour 3. osakilpailu, Intermediate B 2022
Lähti 8, sijoittui 2.
1) Elli Tuominen / Woodcroft Rockstar, ABC, 66,892 %
2) Pauliina Palos / Flame Hill’s Romero, DTT, 66,892 %
2) Susanna Therman / Dragonheart, HuRa, 66,892 %
Tulokset: LINKKI

Pohjola Rising Star Tour, 3. osakilpailu, Vaativa B
1) Sari Palmberg / Zippo Lotus, WHD, 68,030 %
2) Katja Laine / William L, TKa, 66,313 %
3) Vilma Walli / Fleur, Lu-SaR, 65,758 %
Tulokset: LINKKI