Pohjola-palkinto Kajaanin Ratsastusseuralle

1.6.2010

Vuoden 2007 Pohjola-palkinnot urheiluseuroille on jaettu. Kaustisen Pohjan-Veikot sai 10 000 euron pääpalkinnon. Pääpalkitun lisäksi valittiin viisi valtakunnallisen tunnustuksen saajaa, joista yksi oli hienosta ja aktiivisesta seuratoiminnasta tunnettu Kajaanin Ratsastusseura. Seura sai kannusteeksi 2000 euron palkinnon.

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle on vuosittain jaettava tunnustus moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Tukea seuratoimintaan myönnettiin yhteensä 36 000 euroa. Palkinnoilla Pohjola ja SLU yhdessä SLU-alueiden ja lajiliittojen kanssa nostavat esiin ruohonjuuritason seuratoimintaa, jossa on mukana yli miljoona suomalaista.

Palkintojen kriteereinä ovat liikuntajärjestöjen yhdessä määrittelemät Hyvän Seuran piirteet. Niissä korostetaan Reilun Pelin arvopohjaa sekä innostavaa ja yhteisöllisyyttä rakentavaa johtamis- ja toimintakulttuuria. Tänä vuonna painotettiin myös kuntayhteistyötä, terveyden edistämistä, kaikille avointa toimintaa, monikulttuurisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä.

Pääpalkitun lisäksi valittiin viisi valtakunnallisen tunnustuksen saajaa, sekä 16 alueellisesti palkittua Hyvää Seuraa. Valtakunnallisen tunnustuksen arvo oli kullekin seuralle 2 000 euroa ja alueellisten palkintojen suuruus 1 000 euroa.

"Seurojen merkitys massojen liikuttajana Suomessa on kiistaton. Me haluamme olla mukana tukemassa seuratoimintaa. Hyvinvoinnin kannalta on äärimmäisen tärkeää liikkua monipuolisesti koko elämän ajan", toteaa johtaja Pauli Sarelius Pohjolasta.

Pohjola-palkinnon saajat 2007:

Valtakunnallinen Pohjola-pääpalkinto:
Kaustisen Pohjan-Veikot

Valtakunnalliset Pohjola-palkinnot:
Joensuun Uimaseura
Kajaanin Ratsastusseura
Siilinjärven Hiihtoseura
URA-Basket
Valkeakosken Haka