Pohjola Rising Star Tourin voittoon nuori ratsastajalupaus Michaela Meller hevosellaan Flink

26.9.2021

Vaativa B -tasolla ratsastettavassa Pohjola Rising Star Tourin finaalissa esitettiin toinen toistaan upeampia vapaaohjelmia. Finaalin voiton vei Michaela Meller ratsullaan Flink vapaaohjelman prosentein 69,285. Ratsukko oli ensimmäinen lähtijä, ja ratsastaja joutui jännittämään aina viimeiseen ratsukkoon asti voittoaan.

Pohjola Rising Star Tour finaalin voittajat Michaela Meller ja Flink. Kuva Hanna Heinonen.

 

”Rata meni ihan hyvin, mutta parannettavaa jäi. Kaikki ratsastivat kauniisti, joten olen yllättynyt”, Michaela Meller totesi tyytyväisenä.

Yhteistyö on Flinkin kanssa sujunut hyvin tällä kaudella. Takana on kuusi starttia, joista hienosti kolme voittoa. Ensi vuonna ratsastaja toivoo pääsevänsä nostamaan tasoa, tähtäin on Small Tourissa ja sitten U25:ssa.

Finaalissa toiseksi sijoittui Lina Maria Bärlund ratsullaan First Finn Royal prosentein 68,680. First Finn Royal on vasta 8-vuotias, mutta todella laadukas. Bärlund kertoo kürin olleen heidän ensimmäisensä.

”Ihan hyvin meni, vähän jännitti kyllä, olimmekin aluksi hieman musiikkia edellä. Hevonen tekee aina parhaansa, ratsastaja voisi olla vielä parempi”, tuumaa Bärlund.

Kolmanneksi ratsasti järjestävän seuran Dressage Team Traversin edustaja Vilma Lehtinen ratsullaan Lancome Sjælstofte prosenteilla 67,675. Lehtinen on tuore junioreiden Suomen mestari.

”Kiva olla täällä. Olen todella tyytyväinen,ja pakko tietenkin kehua järjestelyitä. Ne ovat aivan huikeat. Hevonen hieman jännitti tuomaripäätyä, mikä tuli yllätyksenä, koska se oli hyvin rento rataan tutustuttaessa. Prosentit ovat sitä mitä odotinkin, täytyy olla tyytyväinen.”

Neljänneksi sijoittuivat Kaisa Pirinen ja Lauren prosentein 67,450.

”Kür oli meille ensimmäinen laatuaan, täytyy sanoa, että kyllä jännitti. Raviohjelmassa tuli painavia rikkoja, mutta laukkaohjelmaan me molemmat sytyimme. Ajattelin radalla, että tältä ratsastuksen kuuluukin tuntua”, iloitsee Pirinen.

Viidenneksi finaalissa ratsasti Susanna Hyypiä ja Ivemmo prosentein 65,640. Hyypiä kertoo 8-vuotiaan ratsunsa olevan luonteikas.

”Se on 8-vuotias, mutta enemmänkin 6-vuotiaan luonteella. Kun se keksii jotakin, emme meinaa päästä siitä yli. Hieman meni suunnitelmat sekaisin, ja koitimme vain vältellä kauhun paikkoja, mutta maaliin päästiin ja kaipa ne kaikki pakolliset liikkeet tuli esitettyä. Laitetaan harjoituksen piikkiin, ja suunnataan kohti uutta taistoa”, tuumaa Hyypiä.

 

Kansalliset kouluratsastustulokset 26.9.
Stable Nova, Hyvinkää

Pohjola Rising Star Tour finaali, Vaativa B, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu.
1) Michaela Meller – Flink, Lohjan Seudun Ratsastajat RY, 69.285%, 2) Lina Maria Bärlund – First Finn Royal Husaarinratsastajat RY, 68.680%, 3) Vilma Lehtinen – Lancome Sjælstofte, Dressage Team Travers RY, 67.675%, 4) Kaisa Pirinen – Lauren, Parkanon Ratsastajat RY, 67.450%, 5) Susanna Hyypiä – Ivemmo, Lahan Urheiluratsastajat RY, 65.640%.

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/618453

Tiedote Milja Marttinen