Pohjola-sarjan palkitut vapaaehtoiset kokoontuivat Horse Show’ssa

27.10.2023

Kuluneen kilpailukauden aikana SRL ja Helsinki International Horse Show ovat yhteistyössä palkinneet este- ja kouluratsastuksen Pohjola-sarjoissa ansioituneita vapaaehtoisia talkoolaisia, jotka kokoontuivat Helsingin Jäähallille viikko sitten perjantaina liiton ja Horse Show’n tarjoamaan hemmottelu- ja tutustumisiltaan.

Pohjola-sarjan vapaaehtoiset Horse Show'ssa. Kuva Essi Alakopsa

 

Illan aikana kierrettiin tutustumiskierros Helsingin Jäähallin kulisseissa Horse Show'n toimihenkilöpäällikkö Virpi Nordbladin johdolla, sekä kohotettiin malja kansallisten kilpailuiden talkoovoimalle. Paikalle oli saapunut mukava määrä palkittuja vapaaehtoisia ratsastusseuroista ympäri Suomen.

”Tuntuu kivalta, että vapaaehtoistyötä huomioidaan ja sitä arvostetaan. Jonen [Illi] kolmas sija kansainvälisessä luokassa on ollut minulle tämän päivän kohokohta. Torstaista lähtien olen ollut täällä fiilistelemässä, ja sunnuntaihin saakka jatketaan. Meillä on täällä seuran kannustusjoukoilla koko viikonloppu jännitettävää”, kertoi paikan päälle saapunut Myrkyn Yksityisratsastajien Leena Storhannus.

Tuusulan Ratsastajien Mikael Oinas vaikuttui kierroksella erityisesti talkoolaisten ja eri tehtävien suuresta määrästä. Helsinki International Horse Show’ssa toimii lähes 500 vapaaehtoista.

”Kierros kulisseihin ja eri toimihenkilötiloihin oli mielenkiintoinen, oli vaikuttavaa päästä paikkoihin mihin ei normaalisti pääse, vaikka olisi hevosenkin kanssa kilpailemassa. Talkoolaisten ja eri toimintojen määrä oli vaikuttava. Seurakisoissakin voi toki nähdä vastaavaa tehtävien jakoa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. On myös kiva päästä nauttimaan kilpailuista ja Helsingin hengestä”, Oinas kertoo.

Dressage Team Traversin Sari Ukkonen on itsekin ollut mukana vapaaehtoisena Helsinki Horse Show’ssa.

”Tutustumiskierros oli minulle aika tuttua juttua, olen itsekin ollut talkoolaisena ja stewardina Horse show’ssa. Olikin ihana tulla tänne tällä kertaa ihan vain turistina ja tavata paljon tuttuja! Tällainen muistaminen tuntui tosi hyvältä kiitokselta, on mahtavaa päästä kerrankin itse rentoutumaan ja nauttimaan kilpailuiden seuraamisesta. Tykkään kovasti tehdä talkootyötä, muistaminen tuntuu hyvältä”, kiitteli Ukkonen.

Suomen Ratsastajainliiton kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjä Liina Hannula kiitti talkoolaisia sekä heidän edustamiaan ratsastusseuroja kansallisten kilpailuiden eteen tehdystä tärkeästä työstä, ja painotti ratsastusseurojen tärkeää asemaan kansallisen kilpailutoiminnan mahdollistajana. Hannula kehotti puheessaan vapaaehtoisia myös osallistumaan liiton tarjoamiin sääntökoulutuksiin, sekä kannusti osallistumaan toimihenkilöiden lisenssikoulutuksiin kilpailujärjestämisen tukena.

Kiitos kaikille Pohjola-sarjojen Supervapaaehtoisille sekä kaikille talkoolaisille, jotka mahdollistavat kansallisen kilpailutoiminnan pyörimisen Suomessa!