Pohjola Tourin kolmas osakilpailu käyntiin Kangasalla – Peggy Högsten ja Frisco sekä Laura Porthan ja Rodrik päivän voitokkaimmat

8.7.2023

Kouluratsastuksen kansallisen pääsarjan Pohjola Tourin kolmas osakilpailu käynnistyi Wääksyn Kartanon idyllisissä maisemissa Pohjola Small Tourin sekä Pohjola Finnhorse Tourin osakilpailuilla. Pohjola Small Tourin osakilpailuvoiton vei Peggy Högsten Friscolla, ja Pohjola Finnhorse Tourin Laura Porthan Rodrikilla. Sunnuntaina vuorossa ovat Pohjola Grand Tour ja Pohjola Rising Star Tour osakilpailut.

Peggy Högsten ja Frisco. Kuva Eeva Laurila

 

Pohjola Small Tourilla voiton vei Helsingin Ratsastajien Peggy Högsten 11-vuotiaalla hannoverilaisella oriilla Frisco. Finnderbyn osakilpailussa toiseksi tullut ratsukko sai tänään Wääksyssä onnistumisen.

”Kaiken kaikkiaan oli hyvä tunne sekä radalla että verryttelyssä. Hevonen oli hyvin avuilla ja pohkeen edessä, kaikki onnistui suht hyvin”, Högsten kertoo.

Högsteniä valmentaa Janne Bergh. Kauden tavoitteena on saavuttaa paikka Pohjola Small Tourin finaaliin ja alkaa tavoitella suuntaa kohti Inter A:n ja B:n ohjelmia.

”Rusalla treenaamme päivittäin ja seuravana askeleena on nostaa tasoa ylöspäin. Orin luonne on aika vekkuli, ja se tuo omat haasteensa sen mielenkiinnon ylläpitämiseen. Joskus voi käydä niin, että enemmän kiinnostaa tammat kuin treenaaminen, siksi pitää iloita, että tänään onnistui.”

Osakilpailun toiseksi ratsasti Högstenin tallikaveri, niin ikää helsinkiläinen Dressage Team Traversin Emilia Kaikkonen Bretton Dreamilla.

”Tähän päivään olen tyytyväinen. Radalle mahtui pieniä virheitä mutta myös tosi paljon hyvää fiilistä. Tästä jatketaan kohti Tuomarinkylän osakilpailua”, Kaikkonen summaa.

Kolmanneksi tuli Hangosta kotoisin oleva Julia Holmström 15-vuotiaalla ruunalla Cuba Libre. Ensimmäiset osakilpailut jännittyneisyydestä kärsinyt ratsukko sai nyt hyvän fiiliksen radalle.

”Tänään onnistui aika lailla kaikki, hevonen oli hyvin avuilla ja pehmeä. Se vähän jännitti alussa, mutta hyvin päästiin sen yli. Olen erittäin ylpeä hevosesta.”

 

Pohjola Finnhorse Tourilla Laura Porthanille ja Rodrikille täysosuma

 

Laura Porthan ja Rodrik. Kuva Eeva Laurila

 

Pohjola Finnhorse Tourilla kolmannen osakilpailun voiton vei Ypäjän Ratsastajien Laura Porthan 9-vuotiaalla oriilla Rodrik. Ratsukko teki Wääksyn sateisessa säässä varman suorituksen, joka saavutti tuloksen 68,481 %.

”Fiilikset ovat huikeat, hevonen teki todella hyvää työtä, vaikka rata on vaikeassa paikassa”, Porthan tunnelmoi.

Viime keväänä jalostusarvostelussa I-palkinnon saavuttanut ori on tänä kesänä päässyt myös tekemään lähempää tuttavuutta tammoihin.

”Rodrik on nyt päässyt tutustumaan vähän noihin orin hommiin, joten sen kanssa on otettu treeneissä ihan päivä kerrallaan, ja katsottu miten nuo uudet hommat siihen vaikuttaa. Hyvin ovat Rodrikilta sujuneet molemmat työt”, suomenhevosten mestaruuksiin tähtäävä Porthan virnistää.

Toiseksi Pohjola Finnhorse Tourilla tiensä tänään selvittivät Hyvinkään Urheiluratsastajien Riitta Holopainen ja Hamurai, jotka olivat Porthanin ja Rodrikin kannoilla tiukasti tuloksella 68,148 %.

”Päivän sana oli tasaisuus, sadesää ei haitannut yhtään. Tällä kaudella ollaan pyritty parantamaan laukkaa, ja siinä ollaan jo hyvässä vauhdissa”, Holopainen summaa.

Osakilpailun kolmas oli Tallitiimiä edustava kyröskoskelainen Tiina Hyssänmäki Taikatummalla.

”Tänään oli aika villi meno tuolla radalla. Tämä on Taikatummalle vaikea paikka kilpailla, kun verryttelystä tullaan ulos radalle, jossa ollaan ihan yksin. Tämä oli nyt vähän sellaista selviytymistä läpi radan, siihen nähden ollaan ihan tyytyväisiä”, Hyssänmäki kertoo.

Lämpimästi tervetuloa paikan päälle seuraamaan kilpailuita, tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Paikan päällä kävijöitä palvelee korttimaksulla toimiva buffetti. Kangasalan Ratsastajat on mukana myös SRL:n Vuoden Kisaturisti 2023-kampanjassa, josta voi voittaa 500€ arvoisen pääpalkinnon. Katso osallistumisohjeet @ratsastajainliitto Instagram-tililtä!

Havenin livestriimi kilpailuista katsottavissa sunnuntaina 9.7, livestriimiin pääset täältä. Kilpailut aloitetaan sunnuntaina klo 9.

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
27.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show

8.7. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour, Kangasalan Ratsastajat

Pohjola Small Tour, 3. osakilpailu, FEI Intermediate I 2022
Lähti 21, sijoittui 6
1) Peggy Högsten / Frisco, HR, 68,186 %
2) Emilia Kaikkonen / Bretton Dream, DTT, 67,010 %
3) Julia Holmström / Cuba Libre, HunR, 66,275 %
Tulokset LINKKI

Pohjola Finnhorse Tour, 3. osakilpailu, Helppo A:7 2022
Lähti 16, sijoittui 4
1) Laura Porthan / Rodrik, YR, 68,481 %
2) Riitta Holopainen / Hamurai, HyvUra, 68,148 %
3) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TT, 67,840 %
Tulokset LINKKI