Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva jäsenille ja Green Card -harrastajille

9.1.2021

Suomen Ratsastajainliiton vakuutuskumppani on 1.1.2021 alkaen Pohjola Vakuutus. Liitolle neuvoteltu Sporttiturva-jäsenvakuutus on suunniteltu erityisesti liikunta- ja urheilutapaturmien hoitoon ja niistä kuntoutumiseen.

Sporttiturvaan luottaa yli 80 erilaista urheilulajia, ja vakuutus ottaa hyvin huomioon ratsastukseen liittyvät erityistilanteet. Merkittäviä etuja ovat muun muassa:

  • Vakuutus ei edellytä ulkoista tekijää loukkaantumiselle, äkillinen tapahtuma riittää.
  • Rasitusmurtuman tai sen esiasteen tutkimukset ja hoito korvataan, mikäli se ilmenee äkillisen tapahtuman yhteydessä.
  • Lääkärin määräämät ortopediset tuet ja sidokset korvataan.
  • Hammasvammoissa ei ole enimmäiskorvausaikaa.
  • Akillesjännevammoja korvataan tavallisia vakuutuksia kattavammin.
  • Useimmissa tapauksissa maksat vain omavastuun koko tapaturman hoidosta. Et siis maksa ensin hoitokuluja itse ja hae korvauksia jälkeenpäin.

Ratsastajainliiton vakuutusten kilpailutus toteutettiin tilanteessa, jossa jäsenvakuutuksen ehtoja oli parannettu useana vuotena, mutta hintaa ei oltu tarkistettu samassa suhteessa. Tämän seurauksena maksetut vakuutuskorvaukset olivat ylittäneet merkittävästi jäseniltä kerätyt vakuutusmaksut vuodesta 2019 alkaen. Keskeisiä syitä korvausten nousulle olivat mm. lääkärikeskusten kulujen kasvu, kypärä- ja varustekorvaukset sekä mittavat tutkimuskulut (esim. magneettikuvaukset ilman omavastuuta). Aikaisemmilla vakuutusehdoilla jatkaminen ei ollut mahdollista minkään vakuutusyhtiön kanssa.

Jäsenyys- ja vakuutusmallien kehitystyöhön pääsevät kaikki osallistumaan

Yksi liiton asettama tavoite oli välttää jäsenmaksujen korotuksia haastavassa koronatilanteessa. Valitun vakuutusmallin turvin tässä on onnistuttu. Pohjola Vakuutus on myös sitoutunut kehittämään ratsastajien vakuutuksia ja jäsenetuja pitkäjänteisesti. Samalla liiton jäsenyys- ja vakuutusmalleja kehitetään kohti entistä suurempaa valinnanvapautta sekä erilaiset harrastus- ja urheilutilanteet huomiovia vaihtoehtoja. Tästä kehityksestä keskustellaan mm. kaikille jäsenille avoimessa Facebook Live -lähetyksessä kevättalvella.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Eivätkö ammatinharjoittajat ole enää vakuutuksen piirissä?

Vakuutuksen piirissä ovat kaikki Ratsastajainliiton jäsenet ja Green Card -harrastajat. Vakuutusturvaan ei vaikuta se, että kokeeko jäsen olevansa ensisijaisesti harrastaja, urheilija tai ammatinharjoittaja.

Miksi vakuutus on ehdoiltaan erilainen kuin viime vuonna?

Kyseessä on täysin uusi tuote (Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva), johon päädyttiin kilpailutuksen jälkeen ja jota kehitämme yhdessä vakuutusyhtiön kanssa. Vakuutusyhtiöt eivät voineet tarjota vuoden 2020 tasoista vakuutusta enää samaan hintaan. Aikaisempia vastaavilla ehdoilla jatkaminen olisi tarkoittanut ennenkuulumatonta, 10-15 euron korotusta jokaisen jäsenmaksuun.

Lisätietoa Sporttiturvasta ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin päivitetään liiton vakuutussivuille: