Pohjola Vakuutus ratsastuksen pääkumppaniksi mittavassa yhteistyössä

4.11.2020

Pohjola Vakuutus ja Suomen Ratsastajainliitto ry ryhtyvät vahvaan yhteistyöhön.

Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen, SRL:n hallituksen jäsen Petri Pesonen ja puheenjohtaja Mikael Forstén, Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä, SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto ja Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Ari Koski koolla Pohjolan historiallisessa Saariskabinetissa.

Pohjola Vakuutus vastaa Suomen Ratsastajainliiton urheiluvakuutuksista vuoden 2021 alusta. Pohjola Vakuutus lähtee samalla mukaan lajin vahvaksi rakentajaksi mittavalla nelivuotisella yhteistyösopimuksella.

– Sopimus on suuruusluokaltaan ainutlaatuinen. Sen tarkoitus on kehittää maamme ratsastusurheilua tavalla, joka koskettaa mahdollisimman laajalla rintamalla tavoitteellisesti urheilevia ratsastajia sekä este- että kouluratsastuksessa, Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forstén toteaa.

– Yhteistyön tavoite on saada ratsastus myös lajina uuteen nousuun, ja nostaa laji Suomessa asemaan, jossa se on useissa Euroopan maissa. Yhteistyössä rakennetaan myös lajin harrastamiselle entistä lujempaa ja laajempaa pohjaa, joka kannustaa oppimiseen, kehittymiseen ja ympäristöystävälliseen hevostalouteen. 

Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilälle ratsastus on lajina luonteva ja mieluinen kumppani.

– Ratsastus on tasa-arvoinen ja luonnonläheinen laji. Sen keskiössä on ihmisen ja hevosen ainutlaatuinen, pitkäkestoinen kumppanuus, joka kantaa lapsuudesta läpi elämän. Ratsastuksen arvomaailma sopii hyvin Pohjola Vakuutuksen arvoihin, jotka ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja menestys yhdessä. Haluamme myös edistää toimintaympäristömme turvallisuutta ja hyvinvointia. Uskon, että ainutlaatuinen kumppanuus Suomen Ratsastajainliiton kanssa on molemmin puolin kestävä ja antoisa.

Aim high, have fun, think green!

Pohjola Vakuutuksen ja Suomen Ratsastajainliiton kumppanuuteen sisältyy merkittävä taloudellinen tuki, jonka avulla panostetaan nuoriso- ja harrastetoimintaan sekä luodaan uudistetut kansalliset kilpasarjat sekä este- että kouluratsastuksessa.

– Ideana on kannustaa mahdollisimman monia kilparatsastajia kehittymisen ja oppimisen polulle siten, että kynnys lähteä mukaan on kutsuvan matala, mutta puitteet vastaavat kansainvälisiä huippukilpailuja. GP-tason huippusarjojen ohella mukana on omat sarjat alemmille tasoille sekä suomenhevosille, sopimusneuvotteluja edistämässä ollut Ratsastajainliiton hallituksen jäsen Petri Pesonen iloitsee. 

Pohjolan nimeä kantavat GP-tason sarjat ovat ratsastuksen Tähtikilpailuja, kiinnostavia näyteikkunoita lajiin. Kaikki sarjat rakennetaan houkutteleviksi kokonaisuuksiksi, jotka johdattavat näyttävään, valtakunnalliseen finaalihuipentumaan.

– Yhteistyön visio kiteytyy kolmeen lauseeseen: Aim high. Have fun, Think green! Ensimmäinen tarkoittaa oppimista, eli parempaa ratsastustaitoa, turvallisuutta ja hevosen hyvinvointia. Toinen nostaa esiin liikunnan ilon hetket, hyvinvoinnin ja kilpailemisen hyvässä hengessä. Kolmas korostaa ympäristöä ja vastuullisuutta, Pesonen sanoo.