Ponien valjakkoajon MM-kilpailuissa päätöspäivä

29.9.2019

Kilpailut päättyivät tarkkuuskokeeseen.

Poniyksiköissä kilpailleet Raisa Takkinen - Kooihuster Harro sijalle 27 ja Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince sijalle 31. Valjakkoajon kolmesta osakokeesta molemmat suomalaiset onnistuivat kahdessa.


Raisa Takkinen - Kooihuster Harro. Kuva: Henna Rajala.

Raisa Takkisen ja Kooihuster Harron suoritukset tarkkuuskokeessa ovat olleet vaihtelevia.

- Tänään ei oikein onnistunut. Vanha ongelma palasi, poni oli kuuma ja vahva. Tarkkuuskoe on meillä vielä epävarma ja liian monta palloa tuli alas. Tarvitsemme lisää rutiinia tarkkuuteen, joten sitä treenataan ensi kautta varten. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen, kaksi osakoetta meni erittäin hyvin. Kestävyyskokeen jälkeen olimme viidentoista parhaan valjakon joukossa, joka on meille kova saavutus. Kilpailut olivat hieno kokemus ja olosuhteet mainiot. Seuraavaksi poni pääsee lomalle.


Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince. Kuva: Heidi Lammi.

Kolmansiin MM-kilpailuihin osallistunut Leena Vähä-Erkkilä oli tyytyväinen tarkkuuskokeen tulokseen. 

- Onnistuimme tänään tarkkuuskokeessa. Viimeisellä sarjalla tuli harmittavasti kaksi palloa alas ja saimme kolme sekuntia yliaikaa. Rata oli haastava, kuten tällä tasolla pitääkin, mutta hevosille mukava. Maailman kärki on kova, joten keskiviikon koulukokeen epäonnistuminen harmittaa. Kestävyydessä ja tarkkuuskokeessa olimme vähintäänkin omalla tasollamme. "Samilla" alkaa seuraavaksi treenitauko ja keskityn seuraavaksi nuoren, lupaavan ponini nostamiseen kahden tähden tasolle.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://valjakko.net/2019/ponimmtulabc