Ponivaljakkojen MM-kisat – "Odotukset ovat korkealla"

29.8.2023

Suomen valjakkoajon MM-joukkue valmistautuu Oirschotissa, Alankomaissa viisipäiväiseen kilpailuun joukkueenjohtajan Ben Simonsénin johdolla. Joukkueeseen kuuluvat ponipareissa Heidi Koski ja HS Choko sekä Suotolan Waino, Mia Ventoniemi ja HS Luzille Miris sekä Lizalie Miris, ja poniyksiköissä Deilina Bishop-Westerlund ja Wikners Dragon Fly ja Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro.

Suomen MM-joukkue Oirschotissa.

 

Kaikki ponit saapuivat paikalle hyvissä voimin ja ovat päässeet jo valmistautumaan kilpailuun valmentaja Tomas Erkissonin johdolla.

”Kuljettajat ovat innoissaan Tomasin avusta, ja itselleni on helppoa toimia pitkäaikaisen maajoukkuevalmentajan kanssa”, kertoo Ben Simonsén.

”No odotukset ovat tietenkin vaikka mitä, mutta tavoitteetkin ovat äärimmäisen kovat. Meillä on kolme kuskia hakemassa MM-debyyttiään, ja heidän osaltaan tavoitteet ovat maltillisemmat. Odotamme hyviä suorituksia ja sijoituksia puolivälin paremmalle puolelle.”

”Raisa on jo useamman arvokilpailun kuski. Hänellä on hieno poni ja hän on taitava kuski. Odotamme sitä, että hän nousee korkealle ja jättää taakseen muita huippukuskeja. Tämä on virheherkkä laji”, muotoilee Simonsén.

Olosuhteet ovat kisapaikalla hyvät viime päivien runsaista sateista huolimatta. Kisapaikan pohjat ovat kunnossa ja suoritusalueet lähellä toisiaan. Poneilla oli tänään eläinlääkäritarkastus, ja iltapäivällä joukkue pääsee tutustumaan maratonin esteisiin.

 

30.8.-3.9. Valjakkoajo, ponit Oirschot, Alankomaat
Aikataulu

30.8. klo 9.00-18.30 koulukoe, poniyksiköt
31.8. klo 9.00-18.30 koulukoe, poniparit
1.9. klo 9.00-18.30 koulukoe, nelivaljakot
2.9. klo 9.00-18.00 maraton
3.9. klo 9.00-18.00 tarkkuuskoe
Järjestäjä: https://www.ponydrivingoirschot.com/  

Suomen joukkue:
Heidi Koski – HS Choko, Suotolan Waino
Mia Ventoniemi – HS Luzille Miris, Lizalie Miris
Deilina Bishop-Westerlund – Wikners Dragon Fly
Raisa Takkinen – Kooihuster Harro
Joukkueenjohtaja Ben Simonsén