Powerpark Horse Show aloittaa GP-estesarjat

1.6.2010

Suomalaisen esteratsastuksen merkittävimmät sarjakilpailut Tapiola Grand Prix ja Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix käynnistyvät toukokuun lopussa Alahärmässä Powerparkin nurmiareenalla. Kilpailujen järjestämiseen erikoistuneen ratsastusseuran Pro Horse Races ry:n ja Powerparkin yhteistyö alkoi viime vuonna, jolloin järjestettiin ensimmäinen Powerpark Horse Show.

- Viime vuotiset kisat onnistuivat erinomaisesti. Positiivista palautetta tuli niin ratsastajilta, yhteistyökumppaneilta kuin yleisöltäkin. Olemme kuitenkin kehittäneet kilpailuja edelleen ja Powerpark on esimerkiksi laajentanut kilpailuareenaa, Pro Horse Races ry:n puheenjohtaja Merja Leino kertoo.

Powerpark Horse Show herätti jo viime vuonna runsaasti kiinnostusta. Tiedusteluja kilpailuista tuli kuukausia ennen h-hetkeä ja luokkiin osallistui yli 200 ratsukkoa. Kolmen päivän lähtömäärä oli noin 500. Tänäkin vuonna ratsastajat kilpailevat Powerparkissa paitsi GP-sarjojen pisteistä, myös Mitsubishi Leading Rider -pisteistä ja Helsinki Horse Show -karsintapisteistä. Kisoissa ratsastetaan nuorten hevosten Racing Trophy -osakilpailut sekä muita luokkia 120-140cm-tasolla.

- Odotamme kilpailuihin jälleeen Suomen kärkiratsastajia. Powerparkissa on todella hienot olosuhteet kisaajille ja yleisölle, jota toivomme paikalle runsain mitoin. Powerparkiin kannattaa tulla koko perheen kera, sillä ratsastuskilpailun ohessa alueella on paljon muutakin tekemistä huvipuiston ja kartingratojen ansiosta, Leino sanoo.

- Yhteistyö Powerparkin kanssa on ollut erinomaista, joten jatkamme samalla linjalla, hän lupaa.

Powerpark Horse Show'n erikoisuus on Ride & Drive -kilpailu, jossa ratsastajat mittelevät taitojaan sekä este- että kartingradalla. Lauantaina ratsastettavat 130 ja 140cm -luokat toimivat karsintana illan kartingkilpailuun. Sään salliessa kartingkisa ajetaan ulkona Mika Salo Circuit -radalla, sateen sattuessa sisäkartinghallissa. Kartingkisan jälkeen ilta jatkuu iloisella illanvietolla.

Alahärmän Powerparkista on muodostunut keskeinen matkailukohde Pohjanmaalla.
Noin 100 hehtaarin Powerpark on kehittynyt maailmankuulun Mika Salo Circuitin ympärille. Alueen palveluihin kuuluvat tasokas hotelli, huvipuisto, leirintäalue ja Euroopan suurin sisäkartinghalli. Huvipuisto avattiin vappuna ja se on normaalisti avoinna kilpailujen aikana. Myös Powerparkin majoitus- ja ravintolapalvelut ovat ratsastajien ja yleisön käytettävissä.

Powerparkin Ratsastuskeskus on valmistunut ja aloitti toimintansa viime vuonna.
Keskus sijaitsee rauhallisella paikalla, pienen metsän takana Powerparkin lähimaastossa. Ratsastuskeskuksessa järjestetään erilaisia ratsastusvaelluksia pohjalaisissa maisemissa.

Pro Horse Races on Etelä-Pohjanmaalla toimiva seura, joka on erikoistunut kilpailujen järjestämiseen. Seura perustettiin marraskuussa 2003 ja jo seuraavana kesänä se järjesti Seinäjoella senioreiden ja nuorten SM-kilpailut esteratsastuksessa. Seura on järjestänyt GP-osakilpailuita 2005, 2007 ja 2008 sekä ponien SM-kisat ja suomenhevosmestaruudet 2006.

Pro Horse Races tekee laajasti yhteistyötä alueen seurojen kanssa, ja näidenkin kilpailujen järjestelyihin osallistuu kymmenkunta Pohjanmaan alueen ratsastusseuraa. Kilpailujärjestelyjen parissa uurastaa toistakymmentä lajiaktiivia ja kilpailujen aikana mukana häärää kymmeniä talkoolaisia.
Osaltaan kilpailujen onnistumiseen vaikuttavat myös lukuisat muut yhteistyökumppanit.

Kilpailualueella ratsastajia ja yleisöä palvelee muun muassa monipuolinen expo-alue, jonne saapuu näytteilleasettajia sekä lähialueelta että kauempaa.
Yleisöllä on kilpailuihin vapaa pääsy ja huippuratsastajien suorituksista voi nauttia kisakentän laidalle tuotavista katsomoista. Areenan vieressä on myös Powerpark-juhlateltta, joka on varustettu B-oikeuksin. Koirat eivät ole tervetulleita kilpailualueelle.

Lisätietoja:
http://www.powerpark.fi/
http://prohorseraces.sporttisaitti.com

Tiedote: Pro Horse Races, tiedottaja Maria Rikala