Primuksella tulossa tasokkaat SM-kilpailut

23.5.2019

Ratsastusseura Primus järjestää kouluratsastuksen seniorien ja poniratsukoiden kilpailut Espoossa 19.-21. heinäkuuta. Järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa.

-Meille tulee kaksi ulkomaista tuomaria, ruotsalainen Pia Fälth ja uusseelantilainen, Englannissa asuva Mary Robbins, kertoo Kikka Suomio Primustallilta.

-Kisoissa mennään urheilu edellä. Meillä on sopivan mittaiset päivät ja kiinnostavaa katseltavaa.

Talli on kohentanut hyviä puitteitaan SM-kilpailuja varten. Sekä maneesin että kentän pohjat on uusittu. Kisat käydään ulkokentällä ja verryttely on maneesissa. Kilpailevat hevoset pääsevät luonnollisesti tutustumaan kilparataan etukäteen, aivan kuten kansainvälisissäkin kilpailuissa tehdään.

Kisa käydään tallin hevosten kesäloman aikana, joten ainakin kaikille SM-luokkiin osallistuville hevosille pystytään tarjoamaan karsinapaikat.

-Alue on hyvin kompakti, joten täällä ei tarvitse kävellä kilometritolkulla, kertoo Piia Ahtee, joka on kilpailun johtaja.

SM-luokkien lisäksi Primuksella käydään pararatsastajien EM-katsastus sunnuntaiaamuna sekä Intermediate 1 -tasoiset luokat lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina ohjelmassa on vaativa B -luokka.