Primus Tallille Espooseen mittava ratsastuskeskus

1.6.2010



Primus Tallin uusi ratsastuskeskus avaa ovensa Espoon Markentanpuistossa maaliskuun alussa. Upouudessa, isossa ratsastuskeskuksessa on tallipaikat 42 hevoselle, iso lämmin maneesi (areena 20 x 80 m ja katsomo pitkällä sivulla), kävelytyskone, ratsastuskenttä (30 x 80m), tarhoja sekä laitumia. Primus Talli on SRL:n hyväksymä jäsenratsastuskoulu.

Hevosten turvallisuus, hyvinvointi ja työympäristö on otettu erityisesti huomioon uudessa keskuksessa. Tallin ulkonäköön ja toimivuuteen on panostettu. Karsinat heinäautomaateilla, puiset tallikäytävät ja lämmitetty maneesi tuovat asiakkaille viihtyvyyttä ja henkilökunnalle toimivuutta.

-  Uudessa paikassa hevoset asuvat neljässä pienessä talliosastossa, jotta voimme säilyttää kodikkaan primushengen, sanoo Primus Tallin perustaja, master-tason ratsastuksenopettaja Kikka Suomio.

Primus Talli on tunnettu laadukkaista hevosistaan. Toiminnan painopiste ratsastuskoulussa on henkilökohtainen ohjaus pienissä ryhmissä.

-  Monet meidän asiakkaistamme ovat naisia, jotka palaavat rakkaimpaan harrastukseensa tauon jälkeen. Nämä ladyratsastajat ovat ratsastaneet paljon aikoinaan ja usein haluavat enemmän kuin vain yhden ratsastustunnin viikossa. Tarjoamme valmennusta ja halukkaille myös mahdollisuuden kilpailla, kertoo Suomio, joka on tunnettu kansallisilta koulukilparadoilta.

Tiedote ja kuvat: Primus Talli
Lisätietoja: www.primustalli.fi

Taustaa:
Kikka Suomio perusti Primus Tallin vuonna 2000. Ratsastuskoulutoiminta potkaistiin käyntiin 2007, kun Antonia Stadigh osti Primus Tallista enemmistöosakkuuden. Primus on vuokrannut noin 4 hehtaaria maata Svenska småbruk och egnahem Ab:lta.  Alue on Matalajärven tuntumassa Marketanpuistossa Kehä III:sen pohjoispuolella Espoossa. Ratsastuskeskuksen ovat suunnitellet omistajat yhteistyössä arkkitehti Anna Brunowin (Brunow&Maunula) kanssa. Primus Talli on ratsastuskoulu ja pitää muutaman yksityisomistuksessa olevan hevosen valmennuksessa. Primuksen asiakaskunta on nyt noin 240 asiakasta viikossa. Uudessa tallissa kapasiteetti on noin 420 asiakasta viikossa. Uudessa tilavassa maneesissa voidaan järjestää yleisötapahtumia, kuten valmennusklinikoita ja kilpailuja. Ratsastustalli on Pohjois-Espoon ratsastuspolkujen yhteydessä.