Proagrian Satakunta Hummaa -hanke käynnissä

1.6.2010

ProAgria Satakunnan tiedote  

ProAgrian Satakunta Hummaa -hanke
tukee Satakunnan kehittyvää hevostaloutta

Vaikka hevosala ei Satakunnassa ole kasvanut yhtä nopeasti kuin maan suurimpien kaupunkien lähialueilla, uutta hevosalan yritystoimintaa on viime vuosina syntynyt Satakunnassakin.

Asiakasmäärien kasvun lisäksi alan kypsymisestä kertoo mm. yritystoiminnan lisääntyvä erikoistuminen ja asiakkaiden kasvava vaatimustaso: huomio kiinnittyy nyt entistä enemmän toiminnan turvallisuuteen, eläinten hyvinvointiin sekä ympäristönäkökohtiin. Yrittäjiltä vaaditaankin hevososaamisen lisäksi paljon: talous- ja markkinointiasioiden taitamista, kattavaa tietoa ympäristö- ja tilasäädöksistä sekä asiakaspalvelutaitoja.

Vuoden alussa käynnistyneen Satakunta hummaa -hankkeen (2010-2011) tarkoituksena on sekä kerätä että välittää hevostaloutta ja tietoa sekä kehittää alan yhteismarkkinointia. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus ja sen toteuttamisesta vastaa ProAgria Satakunta yhteistyössä hevosalan sidosryhmien kanssa.

Selvitys: missä hevostaloudessa mennään juuri nyt?

Hevosalan myönteisen kehityksen ja yrittäjien kilpailukyvyn tueksi ProAgria Satakunta tekee selvityksen hevosalan palvelutarjonnasta ja kehitysnäkymistä Satakunnassa. Yrittäjille suunnatun kyselyn tavoitteena on arvioida paitsi alan nykytilaa, myös paikallisia ja maakunnallisia kehitystarpeita ja - mahdollisuuksia ja välittää kuva kehitystä tukeville tahoille ja muille alan kuulumisista kiinnostuneille sidosryhmille. Vastaava kysely tehtiin edellisen kerran vuonna 2003, joten tuloksia päästään nyt myös vertailemaan.

Lisäpotkua hevosalan yhteysmarkkinointiin

Hankkeella edistetään myös hevosalan verkostoitumista ja yhteismarkkinointia. Kiitosta saanut Satakunnan hevosalan palveluhakemisto Riimupiiri avaa uudistuneena sivunsa kesällä 2010. Kesällä 2010 järjestetään myös maakunnallinen hevostapahtuma. Yhteismarkkinoinnin tavoitteena on Satakunnan hevostalouden tunnettuuden kasvattaminen sekä omassa maakunnassa että valtakunnallisesti.

Tiedotusta ja palveluja hevosalan yrittäjille

ProAgria Satakunnalla on vankka hevostalouden osaaminen. Järjestö auttaa hevosalan yrittäjiä toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä, lisäksi se välittää tietoa mm. alan rahoitusmahdollisuuksista, sekä tallien ympäristöhygieniaan ja eläinten hyvinvointiin liittyvistä asioista. Kehittämistä suunnitteleva yrittäjä voi ottaa yhteyttä ProAgria Satakunnan maksuttomaan yritysneuvontaan, jossa autetaan alkuun suunnittelussa. Maksutonta yritysneuvontaa rahoittavat Satakunnan ELY-keskus sekä alueelliset kehittämisyhtiöt (YritysMASVAhanke 2007-2010).

Lisätietoja Satakunta hummaa -hankkeesta ja ProAgrian hevospalveluista: www.proagria.fi/satakunta

ProAgria Satakunta on maaseutualueiden yrittäjiä palveleva asiantuntijajärjestö,jonka tavoitteena on tukea suomalaisen maaseudun kilpailukykyä, elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Järjestö tarjoaa monipuolisia asiantuntijapalveluja sekä maataloudelle että muille maaseudulla toimiville yrityksille. Olemme osa valtakunnallista ProAgria yhtymää, jossa työskentelee yhteensä 1300 maaseudun elinkeinojen asiantuntijaa.