Rachel Törnblom ja Helga Th. O. finaaliin ponien esteratsastuksen EM-kilpailuissa

6.8.2022

Poni- ja junioriratsastaja Rachel Törnblom, 16, jatkaa ponien EM-kilpailuissa esteratsastuksen henkilökohtaiseen finaaliin Puolan Strzegomissa. Kyseessä on Törnblomin ensimmäinen kerta EM-tasolla.

Ruotsissa asuva Rachel Törnblom on ratsastanut tiensä huomenna hypättävään ponien esteratsastuksen EM-finaaliin. Takana on kolme 130 cm rataa, joista ratsukolle on kertynyt yhteensä 12 virhepistettä. Poni Helga Th. O. on vielä kokematon tasollaan, mutta Törnblom on sen tähänastisesta suorituksesta erittäin ylpeä. 

”Poni on uskomaton. Se on rohkea hyppääjä, joka antaa aina parhaansa kilpailutilanteessa. Meillä on hyvä yhteys toisiimme”, Törnblom sanoo. 

10-vuotias poni Helga Th. O. on hypännyt vasta kaksi kertaa aikaisemmin huomisen finaalin 135 cm tasolla Saksassa ja Ruotsissa. Ruotsissa ratsukko sijoittui toiseksi.  

Sunnuntaina 7.8. finaalissa starttaa 28 ratsukkoa, joista vain seitsemän lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle ilman virhepisteitä. 

Joukkueenjohtaja Aki Ylänne kertoo Törnblomin vahvuudeksi tasaisen suorittamisen. 

”Virhepisteet ovat tulleet lähinnä pienistä hipaisuista. Huomenna on vielä helppo kiivetä ylöspäin.” 

Tänään ratsukko pitää lepopäivän ja huomenna kilpailut jatkuvat kymmenen parhaan kärkeä tavoitellen. Kovista tavoitteista huolimatta Törnblom aikoo pitää radalla ennen kaikkea hauskaa. 

”Huominen näyttää, millä ponilla on voimaa 135 cm korkeudelle”, hän sanoo. 

Ponien esteratsastuksen EM-finaali hypätään huomenna kello 14.30 Suomen aikaa.  

 

Tulokset: https://zawodykonne.com/zawody/tarantevents/tour/865/10694?type=ranking 

Finaalin aikataulu: https://zawodykonne.com/zawody/tarantevents/tour/865/10698?type=lista