Rachel Törnblom ja Helga Th.O. saavuttivat paikan FEI Jumping Ponies’ Trophy finaaliin

19.11.2022

Ruotsissa asuva ja valmentautuva 16-vuotias esteratsastaja Rachel Törnblom saavutti poninsa Helgan kanssa paikan ‘ponien maailmancupin’ finaaliin eli kansainväliseen FEI Jumping Ponies’ Trophy finaaliin. Finaali kilpaillaan 26.–30.12. Mechelenissä Belgiassa.

Rachel Törnblom ja Helga Th.0. Kuva Törnblomin oma arkisto

 

Keski-Ruotsissa puolentoista tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta asuva Törnblom yllättyi finaalipaikasta täysin. 

“Finaalipaikan saaminen oli iloinen yllätys, en osannut yhtään odottaa sitä. Finaaliin lähdemme tekemään parhaamme, toivon että saamme siellä heti hyvän startin”, hän kertoo. 

Koko perhe on lähdössä paikan päälle Belgiaan kannustamaan Törnblomia.  

“Finaali ajoittuu siten, että koko perheemme tulee viettämään sekä joulun että uuden vuoden hevosrekassa, mutta se ei haittaa ketään”, hän nauraa.  

Ennen FEI Jumping Ponies’ Trophy finaalia ratsukko tullaan näkemään vielä Tanskassa Baltic Cupissa Suomen joukkueen kanssa sekä Tukholman Horse Show’ssa Ruotsin suurimman ponicupin finaalissa, johon karsiutuu yli 5000 ratsukon joukosta 4 parasta pientä ponia ja 4 parasta isoa ponia.  

Ratsukko on saavuttanut kuluneella kaudella 2022 muun muassa ponien Euroopan mestaruuksissa sijan yhdeksän, joukkuekultaa PM-kilpailuissa ja Ruotsin mestaruuksissa hopeaa.  

10-vuotias tamma Helga on ponikokoiseksi jäänyt KWPN, jonka Rachel on nostanut kansainväliselle tasolle isoihin luokkiin yhdessä veljensä kanssa.  

“Helga on aivan mahtava ja se lähtee aina tekemään töitä positiivisella asenteella”, Törnblom kehuu. 

Kotona Ruotsissa Törnblomilla on ratsastettavanaan viisi hevosta, joten koulunkäynnin lisäksi hevosten ohella muuta vapaa aikaa ei juurikaan jää.  

“Tulevaisuuden suunnitelmat minulla ovat vielä auki, ehkä tähtään kilparatsastuksessa ammattilaiseksi. Tällä hetkellä minulla on lupaavia hevosia kasvamassa, yksi niistä on Helgan puolisisar. Ensi kaudella on tavoitteena alkaa kilpailemaan hevosluokkia 140 cm tasolla, niihin minulla on kaksi hevosta.” 

FEI Jumping Ponies’ Trophy finaali tullaan kilpailemaan kolmessa eri kierroksessa, josta viimeiselle kierrokselle karsiutuu 15 parasta ratsukkoa. Kilpailu hypätään estekorkeudella 130-135 cm. Ruotsissa Törnblomin valmentajina toimivat Maria Hjelmskyl ja Fredrik Jönssön, Belgian finaaliin mukaan avuksi lähtee Suomesta Aki Ylänne.  

Suomeen Törnblom lähettää lämpimät terveiset. 

“Olen todella ylpeä kun saan edustaa Suomea, ja yritän aina tehdä parhaani radalla silloin kun minulla on Suomen edustusvaatteet päällä.”