Raisa Takkinen lähtee iskuasemissa valjakkoajon MM-kilpailujen viimeiseen osakokeeseen

18.9.2021

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro tekivät onnistuneen suorituksen poniyksiköiden MM-kilpailuissa Ranskassa. Ponivaljakko oli nopein kaikista 33 valjakosta viimeisellä esteellä maratonissa, ja nosti hyvän maratontuloksen myötä kokonaissijoitustaan useamman pykälän. Takkinen lähteen kolmanteen ja viimeiseen valjakkoajon osakokeeseen, tarkkuuteen, 14. sijalta. Kilpailu on sen verran tiukkaa, että Takkinen on jäänyt hopeasta vain kuuden virhepisteen verran.

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro ja groomi Anniina Poikela vesiesteellä. Kuva Swingletree Photography.

 

Kouvolalainen Raisa Takkinen on valmistautunut huolellisesti MM-kilpailuihin hakemalla kesällä kisarutiinia ja kovuutta kansainvälisistä tapahtumista. Ensimmäisessä MM-kilpailujen osakokeessa, koulussa, valjakolla oli kuitenkin pieniä virheitä, jotka laskivat tulosta. Tänään maratonilla sekä Takkinen että poni Kooihuster Harro olivat jälleen omalla tasollaan.

”Minulla on yhden esteen maailmanmestariponi”, Takkinen naureskelee puhelimessa Haras du Pinistä.

”Tänään meni ihan hyvin. Suoritus nosti meitä mukavasti ylöspäin tuloslistalla.”

Maratonkisa käytiin kokonaan pitkähköllä nurmella, mikä osoittautui vaunuille yllättävän liukkaaksi. Hyvillä hokeilla varustetulla ponilla ei onneksi ollut pito-ongelmia, mutta vaunu luisti pohjalla holtittomasti.

”Lähdimme ensimmäisten joukossa ja yllätyin ensimmäisellä esteellä, kun pohja olikin törkeän liukas. Oli kuin olisi ajanut jäällä. Vaununi osui palloon, josta tuli kaksi lisävirhepistettä. Ilman sitä olisimme olleet tänään neljänsiä.”

Loppuosuus sujui paremmin, kun valjakko tottui pohjaan, ja viimeisellä osuudella vauhti olikin jo koko luokan sujuvin.

”Olosuhteet olivat onneksi kaikille samat, myös luokan lopussa ajaneille. Ajoin lujaa ja koitin osua esteissä vain kohtiin, joissa ei ollut virheitä tuovia palloja. Aina välillä vaunut iskeytyivät esteisiin ja kuului tömps, ja taas matka jatkui.”

 

Huomenna kilpailussa on viimeinen osakoe, tarkkuus, jossa valjakot pyrkivät ajamaan radan putoavilla palloilla varustettujen porttien läpi mahdollisimman nopeassa ajassa. Pallon putoamisesta rangaistaan lisäsekunneilla.

”Tarkkuus on sujunut meillä tänä kesänä varmasti, toivotaan, että huomennakin. Lähden vähän kaikki tai ei mitään asenteella liikkeelle. Ei kai tässä muuta voi. Koitamme saada heti lähdössä hyvän rytmin ja tehoa laukkaan.”


Takkisen kisatunnelmia voi seurata Facebookissa "Raisa Takkinen Pink Pony Driving” -sivulla ja Instagramissa nimellä ”raisatakkinen.pink.ponydriving".

Suomen joukkue Haras du Pinissä
Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro
Groomi Anniina Poikela
Hevosenhoitaja Luna Suhonen
Joukkueenjohtaja Ben Simonsén

Yhteistulokset koulukokeen ja maratonin jälkeen 18.9.
Valjakkoajon poniyksiköiden MM-kilpailu, Ranska, Haras du Pin. Lähti 33.
1) Cédric Scherrer / Calypso, SUI 143,23 vp
2) Brent Janssen / Regina´s Hielke, NED 151,90
3) Beregere Cressent / Dakotah´s Owen, FRA 152,90
… 14) Raisa Takkinen / Kooihuster Harro, FIN 157,94

Täydet tulokset: http://www.horsedriving.fr/ftpresults/FRA/LEPINAUHARAS_CHM.20210916.20210919/PDF/A+B_HORSES.pdf?16345671

Järjestäjä: https://www.haras-national-du-pin.com/en/