Raisa Takkinen MM-mitalijahdissa Ranskassa

16.9.2021

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro ovat aloittaneet haastavan taipaleensa kauden päätavoitteessaan, poniyksiköiden MM-kilpailuissa Ranskassa. Mitaleista kilpailee 33 ponivaljakkoa.

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Arkistokuva Heidi Lammi. 

 

Tiedote Taija-Tuulia Tammelin, valjakkokomitea

Koulukoe suoritettiin jo keskiviikkona, valjakolle tuli siinä pari harmillista virhettä. Harro teki omin päin laukanvaihdon lisätyssä laukassa. Peruutuksessa kääntöpyörän lukko ei mennyt päälle, minkä takia vaunut lähtivät kääntymään. Tämä aiheutti huonoja peruutusaskeleita.

”Koulukokeessa kentän pohja oli raskas, vaunut jotenkin liimautuivat siihen. Viimeisin verryttely taas ennen areenaa oli epätasaisella nurmella, jonne oli pakko mennä. Eivät nämä asiat kuitenkaan millään tavalla vaikuttaneet radalla tapahtuneisiin virheisiin. Harmittavaa, mutta kun tuloslistaa katsoo, erot ovat pieniä. Tuomareilla oli tiukka linja ja se piti läpi kisan. Ei täällä saa virheitä tulla, niistä sakotetaan. Mutta tuo kääntöpöydän jarruhomma ihmetyttää. Jarru on toiminut moitteetta ja aivan satavarmasti myös sitä painoin ja käytin. Miksi se ei ehtinyt ottaa tarpeeksi painetta, en tajua.”

”Jokaisellahan on oma tapansa ja tyyli valmistautua kilpailuun, niin meilläkin. Sanoisin, että valmistautuminen meni niin hyvin kuin se mahdollista oli. Jokaisella kisapaikalla on myös omat säännöt ajamisen ja verryttelyjen suhteen, joihin on mukauduttava. Edellisestä reissusta jäi noin kolme viikkoa aikaa palautua ja mietin, että oliko se liian vähän. Saimme käytettyä sen kuitenkin hyvin. Harroa "huollettiin" fysioterapeutin ja hierojan kanssa. Se sai myös olla laitumella kaikessa rauhassa.”

Takkisen kisatiimiin Ranskassa kuuluu groomi Anniina Poikela, ponin hoidosta huolehtii Luna Suhonen. Mukana on myös joukkueenjohtaja ja valmentaja Ben Simonsén.

 

Groomi Anniina Poikela (vas), Kooihuster Harro, hevosenhoitaja Luna Suhonen ja Raisa Takkinen.

Seuraavaksi kilpailuissa on pari välipäivää, vasta lauantaina jatketaan maraton-osuudella.

”Välipäivät käytetään maraton-reitteihin tutustuen ja esteitä kävellen. Eilen käytiin tutustumassa nopea kierros esteillä, joita on kahdeksan kappaletta. Jokaisella esteellä on paljon "tavaraa" ja ne ovat teknisiä. On kaksi erilaista vesiestettä, joista toinen on "kokonaan” vedessä.”

”Tänään on suunnitelmissa pieni turistiajelu. Harro tekee tänään kevyen ohjasajotreeniin ja huomenna sillä ajetaan kevyesti.”
 

Takkisen kisatunnelmia voi seurata Facebookissa "Raisa Takkinen Pink Pony Driving” -sivulla ja Instagramissa nimellä ”raisatakkinen.pink.ponydriving".

 

Tulokset koulukoe 16.9.
Valjakkoajon poniyksiköiden MM-kilpailu, Ranska, Haras du Pin. Lähti 33.
1) SCHERRER Cédric / CALYPSO, SUI 52,38 vp
1) HALKJAER Lise / KING'S ANKY tai GASTANA IMPERIAL, DEN 52,38
3) BÜTIKOFER Vera / MC QUEEN, SUI 54,69
… 20) TAKKINEN Raisa / KOOIHUSTER HARRO, FIN 61,29

Täydet tulokset: http://www.horsedriving.fr/ftpresults/FRA/LEPINAUHARAS_CHM.20210916.20210919/results.html