Raisa Takkiselle hopeaa ja Ben Simonsénille pronssia valjakkoajon PM-kilpailuissa

26.7.2021

Suomen valjakkojoukkue voitti viisi mitalia Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa Sommerstedissä, Tanskassa. Henkilökohtaisessa kilpailussa hopea poniyksiköissä ja pronssi hevosyksiköissä sekä joukkuekilpailussa hopea hevosyksiköissä ja pronssi poniyksiköissä ja -pareissa.

PM-hopea ja -pronssimitalisti Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kuva Friia Helander.

 

Poniyksiköissä Raisa Takkinen voitti hopeaa Kooihuster Harrolla tuloksella 125,20. Takkinen teki loistavan tuloksen tarkkuudessa sijoittuen toiseksi ja nostaen itsensä hopealle. Tulos auttoi myös poniyksikköjoukkueen pronssille. Joukkueessa ajoivat Takkisen lisäksi Deilina Bishop – Westerlund ja Wikners Dragon Fly ja Leena Vähä-Erkkilä ja Pin Rock’s Chasing the Sun. Ruotsi vei kultaa ja Tanska hopeaa. Bishop Westerlund oli henkilökohtaisen kisan yhdeksäs ja Leena Vähä-Erkkilä viidestoista.

Suomen hevosyksikköjoukkue jäi pienellä erolla, tuloksella 245,44, hopealle Tanskan viedessä kultaa (243,22). Ruotsi oli pronssilla. Suomen joukkueessa olivat Talvikki Järvinen ja Danser T, Leena Kalalahti ja Judym ja Ben Simonsén ja Rayogo. Joukkue teki hienon nousun, joka riitti lähes kultaan viimeisessä osakokeessa, tarkkuudessa. Simonsén oli nopein ja Kalalahti yhden pallon pudotuksen jälkeen kolmas.

Ben Simonsén voitti myös henkilökohtaista pronssia tuloksella 125,58. Suomalaismenestystä lisäsi Leena Kalalahden neljäs ja Talvikki Järvisen kuudes sija. Kulta ja hopea menivät Tanskaan, Henrik Hoeper voitti ja Tina Nielsen oli toinen.

Pronssia tuli myös ponipareissa joukkueella Essi Kajander – Ai.Ka Eifiona ja Ai.Ka Jamie, Heidi Koski – HS Choko ja Suontolan Wäinö ja Mia Ventoniemi – Hs Luzille Miris, Lizalie Miris ja Najad. Tanska ja Ruotsi kiilasivat siinä kirkkaimmille joukkuemitaleille. Henkilökohtaisessa kilpailussa Mia Ventoniemi oli viides, Heidi Koski kuudes ja Essi Kajander seitsemäs.

Lopputuloksia ei vieläkään löydy järjestäjän tulospalveluista, mutta tulokset toimitti Valjakko.net.

Heidi Koski – HS Choko ja Suontolan Wäinö. Kuva Friia Helander.


22.-25.7.2021 CAI2* Valjakkoajon Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet, Revsø Rideskole, Sommersted, Tanska
Lopputulokset 25.7.


Tulokset: http://www.valjakko.net/alku

Joukkuetulokset: https://www.hoefnet.nl/wp-content/uploads/uitslagen/2021/DEN/NBCHCPAMPIONGSHIP.20210721.20210725/PDF/TeamsfinalHorses.pdf

Suomen iloinen valjakkojoukkue.

 

Suomen joukkue
Joukkueenjohtaja
Jouni Heikinheimo
Hevosyksiköt
Talvikki Järvinen – Danser T
Leena Kalalahti – Judym
Ben Simonsen – Rayogo
Tove Söderholm – Ballantine
Poniyksiköt
Deilina Bishop – Westerlund – Wikners Dragon Fly
Raisa Takkinen – Kooihuster Harro
Leena Vähä-Erkkilä – Pin Rock’s Chasing the Sun
Poniparit
Essi Kajander – Ai.Ka Eifiona, Ai.Ka Jamie
Heidi Koski – HS Choko, Suontolan Wäinö
Mia Ventoniemi – Hs Luzille Miris, Lizalie Miris, Najad

Tapahtuman nettisivut: www.slesvigskekoreselskab.dk/

Korjattu ponikaksikko ponipariksi 27.7. klo 9.00.