Ranska Uggerhalnen Nations Cupin voittoon

20.5.2022

Estemaajoukkueemme kilpaili Tanskan Uggerhalnessa kauden ensimmäisessä Nations Cupissa. Perinteisessä, yli 100-vuotiaassa maajoukkuekilpailussa hypättiin kaksi kierrosta 145 cm tasolla. Suomen joukkue jäi kymmenen maan joukossa toiseksi viimeiseksi.

Ad van de Wetering, Maiju Mallat, Anna-Julia Kontio, Noora Forstén, Jasmin Seppälä ja Kati Lekander. Kuva Mikko Mäentausta.

 

”Yllättävän heikon aloituksen jälkeen suoritukset kehittyivät hyvään suuntaan. Toinen kierros oli jo hyvin lupaava”, joukkueenjohtaja Mikko Mäentausta sanoo.

Noora Forstén ja Con Caya lähtivät ensimmäisenä ja saivat ensimmäisellä kierroksella yllättäen 12 virhepistettä. Ongelmat alkoivat vesihaudalla, jonka jälkeen rytmi oli kadonnut. Toisella kierroksella ratsukko oli omalla tasollaan, mutta sai jälleen vedeltä virheen.

Joukkueen ensikertalainen Jasmin Seppälä ja Florijn W saivat ensimmäisellä kierroksella kaksi pudotusta, mutta korjasi toisella yhteen pudotukseen.

”Joukkueessa ratsastaminen oli kiva kokemus. Meillä oli hyvä tiimihenki ja kaikki kannustivat toisiaan. Omiin tuloksiin olen ihan ok-tyytyväinen. Virheet ovat korjattavissa. Harmi, ettei tullut nollaa, eikä tiimi onnistunut tänään”, Hollannissa 12 vuotta asunut Jasmin Seppälä miettii.

Maiju Mallat ja Quazar L saivat ensimmäisellä kierroksella pudotuksen ja aikavirheen. Toisella kierroksella aikavirhe jäi pois, mutta ratsukko pudotti viimeisen esteen.

Anna-Julia Kontio ja Lopez vd Oude Heihoef aloittivat kahdella pudotuksella, mutta korjasivat tilanteen toisella kierroksella. Ankkurina toiminut ratsukko teki joukkueen ainoan nollan Uggerhalnen Nations Cupissa.

”Annamme tilanteen nollaantua, ja pidän huomenna ratsastajien kanssa kokouksen. Teemana tietenkin tuntemukset ja ideat parempaan menestykseen. Puhuin jo Adin [valmentaja van de Wetering] kanssa, että joukkue tarvitsee nyt lisää kilpailuja”, Mäentausta kertoo.

Pitkään Saksassa ammattilaisena toiminut Mäentausta muutti muutamia kuukausia sitten takaisin Suomeen. Hänet nimettiin juuri estemaajoukkueen joukkueenjohtajaksi tämän vuoden loppuun asti. Tarkoituksena on tehostaa maajoukkueen toimintaa myös kilpailujen välillä.

”Olen suurella innolla mukana Suomen joukkueen mukana ja tukena.”

Tanskan Nations Cupin voitti Ranskan joukkue. Se joutui uusimaan voitosta Japanin ja Tanskan kanssa, sillä kaikki kolme maata hyppäisivät molemmat kierrokset virheittä.

Suomen joukkue kilpailee seuraavaksi 9.-12.6. Drammenissa, Norjassa EEF-sarjan pohjoisen alueen toisessa osakilpailussa. Eri alueiden parhaat pääsevät 8.-11.9. kilpailtavaa fLongines EEF Series finaaliina Varsovassa, Puolassa.

Suomalaisratsukot jatkavat kilpailemista Uggerhalnessa sunnuntaihin asti.

”Florijnillä on huomenna vapaapäivä ja sunnuntaina hyppään sillä kolmen tähden Grand Prix´n”, Seppälä kertoo, ja jatkaa hyppäävänsä nuoremmalla hevosellaan kahden tähden Grand Prix´ssä.

”Poikaystäväni Sander Geerink on onneksi erittäin lahjakas kauppamies, hänellä on kontakteja ympäri maailmaa, ja minä saan keskittyä ratsastamaan, mistä pidän”, ammattilaisena Gelselaarissa, Hollannissa toimiva 30-vuotias Seppälä toteaa.

Kilpailua voi seurata ClipMyHorse-nettistriimistä.
 

Kansainvälinen esteratsastus CSIO3* Uggerhalne, Tanska
Tulokset 20.5.

Longines EEF Jumping Nations Cup
145 cm, kaksi kierrosta. Lähti 10 maata
1) Ranska 0-0/36,41
2) Japani 0-0/36,69
3) Tanska 0-0/40,14
...9) Suomi 29
(Noora Forstén - Con Caya (12/4), Jasmin Seppälä – Florijn W (8/4), Maiju Mallat – Quazar L (5/4), Anna-Julia Kontio – Lopez vd Oude Heihoef (8/0))

Täydet tulokset: LINKKI

Lähtölistat ja tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.helgstrandevent.dk