Rantanen ja Lirs johdossa SM-kenttäratsastuksessa

1.6.2010

Kenttäratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut Tervossa 19.-20.6.

Wilhelmiina Rantanen ja Lirs vahvasti kiinni kullassa
SM-kenttäratsastuksessa maaston jälkeen


Wilhelmiina ja Lirs, kuva SH.

Kenttäratsastuksen nuorten ja senioreiden SM-kilpailut käynnistyivät Tervossa Aron tilalla juhannusaattona koulukokeella ja jatkuivat kestävyyskokeella maastoesteillä. Molempien osuuksien jälkeen kokonaistilanteessa selvään johtoon nousi porilainen Wilhelmiina Rantanen hevosella Lirs. Rantanen on hallinnut kilpailua suvereenisti voittaen koulukokeen ja tehden ainoan puhtaan suorituksen Perttu Purasen suunnittelemalla uudella, paljon kehuja saaneella maastoradalla.

Kärkiratsastaja johtaa kilpailua reilulla 17,7 pisteen kaulalla, joten hänellä on varaa pudottaa neljäkin puomia lauantain ratkaisevilla rataesteillä, ennen kuin toisena olevalla Cajus Aminoffilla Espoosta on mahdollisuus kiriä ohitse ratsullaan Ranetto. Pronssissa ovat kiinni Paavo Huttunen ja Feril Lapinlahdelta vain reilun kahden pisteen päässä Aminoffista.

Cajus ja Ranetto. SH.

SM-johtoasema ei tullut Rantaselle yllätyksenä.

- Jokaista asiaa lähtee tietysti tekemään pala kerrallaan alusta alkaen, mutta luotan hevoseeni kuin vuoreen, joten ajatus ei ollut mahdoton.  Kouluradalla Lirs tuntui tosi hyvälle ja olin suoritukseen oikein tyytyväinen. Maastorata ei ollut järin tekninen, mutta se oli loistavalla pohjalla. Kisatunnelma täällä on ollut käsittämättömän hieno, kaikki ovat yhtä suurta perhettä. n ihana olla taas Suomessa, Rantanen iloitsee. 


Paavo ja Feril. SH.

Rantanen on valmentautunut Saksassa Verdenissä Adam Liedermanin luona kahden kuukauden ajan. Ratsastaja itse on ollut Saksassa aina neljä päivää kerrallaan ja lentänyt viideksi päiväksi kotiin ansaitsemaan rahaa valmennusmaksuihin. Rantasella on Porissa oma liike, luona tulin hän on maskeeraaja, stylisti ja kampaaja. Paluu Saksaan häämöttää SM- ja PM-kisojen jälkeen kauden lopulla.

- Saksassa olen oppinut tekemään enemmän fiiliksellä, ratsastushan on tunne-älylaji. Ennen olin enemmän kello- ja kalenterikeskeinen. Nyt olen ratsastanut koulua Yyterin hiekkarannoilla, siellä pystyy tekemään myös vesi- ja laukkatreenit ja kävelyt. Hevosille työskentely rannalla on paljon mielekkäämpää kuin puurtaminen kentällä. Itsellenikin se on tärkeä irtiotto pitkän, 12-tuntisen työpäivän päälle, Rantanen kertoo.

Nuorten johdossa Sara Hakala

Nuorissa kärkipaikkaa pitävät Sara Hakala ja F J Amir Al-Bahr Vihdistä selvällä erolla lapinlahtelaiseen Taina Kääriäiseen hevosella Vinci.  Kolmantena ovat Olivia Levänen ja Tayson Damkaer Espoosta.

Sara ja F J Amir Al-Bahr.

Kilpailun järjestää ratsastusseura Ones Again Riders myös itse kenttäratsastajana tunnetun Perttu Purasen kotitilalla Arossa. Ohjelmassa on tarjolla myös mm. islanninhevosratsastusta, ruokaa ja juomaa. Kilpailualueelle on vapaa pääsy. Kilpailupaikan osoite on Arontie 60, 72220 Eliaksela. Rratkaiseva rataestekoe ratsastetaan juhannuspäivänä alkaen kello 12.

Kenttäratsastuksen Suomen mestaruudet 2009
Väliaikatulos koulu- ja maastokokeen jälkeen 19.6. Tervossa, rataestekoe lauantaina 20.6. alkaen klo 12.

Vaativa A, senioreiden Suomen mestaruusluokka. Väliaikatulos koulu- ja kestävyyskokeen jälkeen.
9 lähtöä, 3 sijoittuu.
 1) Wilhelmiina Rantanen / Lirs, 53,5
 2) Cajus Aminoff / Ranetto 71,2
 3) Paavo Huttunen / Feril 73,9
 4) Salla Aario / Celtas Chibougamau 74,2,  5) Johanna Sokka / Saturn III 76,3 6) Minna Leppälä / Rossi Puh 98,0 7. Anu Uusinarkaus / Quistro, 103,2 8) Aki Karhapää  / Alecey 103,3  9) Esti Laaksonen / Flaming Ergalad 156,9

Nuorten SM-tilanne, väliaikatulos koulu- ja kestävyyskokeen jälkeen.
1) Sara Hakala  / F J Amir Al-Bahr 67,9
2) Taina Kääriäinen / Vinci  75,1
3)  Olivia Levänen / Tayson Damkaer 89,7
4) Elsi Norhio / Larioni's Lucky (hylätty maastokokeessa)

Luokkatulos Vaativa B, avoin kaikille, samalla nuorten mestaruusluokka
8 lähtöä, 2 sijoittuu
 1) Tuija Rosenqvist / Jillaroo 55,4  2) Sara Hakala  /  F J Amir Al-Bahr 67,9  3) Paavo Huttunen / James II  70,8
 4) Taina Kääriäinen / Vinci  75,1  5) Olivia Levänen / Tayson Damkaer 89,7 6) Henrik Wickström / Grilett  135,9
 7) Elsi Norhio / Larioni's Lucky, hyl. maastokoe,  8) Wilhelmiina Rantanen / Cassiopeia II, kesk. maastokokeessa

Osakoetulokset löytyvät: http://kipa.ratsastus.fi

LINKKEJÄ:
Kisapaikka: www.arontila.fi
Kisasivut, tulosten päivitys online: www.equievents.fi
Ilmoittautuneet, tulokset ja ja lisätietoa SRL:n kisapalvelusta http://kipa.ratsastus.fi