Ratsastajainliiton jäsentallien toiminta on ammattitaitoista ja valvottua

25.5.2021

Ratsastajainliiton jäsentallit tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita hevosalan palveluita. Jäsentallit ovat palveluyrityksiä, jotka pohjautuvat vahvaan hevosalan ammatilliseen osaamiseen, hevosten hyvinvointiin, turvalliseen toimintaan sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun. Liiton tallineuvojat tekevät tallikäynnin jokaiseen liiton jäsentalliin 1-2 vuoden välein.


Hevosten hoitoa, koulutusta ja talliympäristön ylläpito- ja korjaustoimia suorittaa ammattitaitoinen ja koulutettu täysikäinen henkilökunta. Jäsentalleilla henkilökunta vastaa hevosten hyvinvoinnista ja toiminnan turvallisuudesta. Tallilla käyvät nuoret ja aikuiset harrastajat saavat toivoessaan vapaaehtoisesti osallistua valvotusti tallitoimintaan, kuten hevosten harjaukseen, varusteiden puhdistamiseen ja tallikäytävän lakaisemiseen. Tallin toiminta ei Ratsastajainliiton jäsentalleilla perustu vapaaehtoistyöhön.

Hevostalleilla hevosten käsittelyyn ja hoitoon liittyviä asioita opetetaan hevoskerhoissa ja ratsastusleireillä. Oppimista tapahtuu myös muun toiminnan ohessa valvotusti ja kaikkien osapuolten vapaaehtoisuuteen perustuen. Jäsentalli opastaa ja ohjaa asiakkaitaan monipuolisesti hevosten hyvinvointiin liittyvissä asioissa edistäen kestävien hevostaitojen omaksumista.

Jäsentallin toiminnan edellytyksenä on hevosten hyvinvointi. Jäsentalli huolehtii hevosten hyvinvoinnista yksilöllisesti luoden hyvät lähtökohdat hevosten lajityypilliselle käyttäytymiselle, terveydelle ja toimintakyvylle. Hevosia hoitavat koulutetut ammattilaiset.

Jäsentallien toiminnan kriteerit