Ratsastajainliiton kevätkokous pidettiin Kangasalla

24.4.2022

Suomen Ratsastajainliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Kangasalla sunnuntaina. Kevätkokous vahvisti SRL:n toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelle 2021. Ratsastajainliiton tulos vuodelta 2021 oli liiton ja alueiden osalta 144.819,66 euroa ylijäämäinen.

Marja Nuuttila ja Antero Salja. Kuva Kati Hurme.

 

Liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin Markus Backlundille, Mila Munsterhjelmille, Marja Nuuttilalle, Antero Saljalle ja Eva Sandbäck-Pajunojalle. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään 20 vuoden ajan erittäin ansioituneesti toiminut liiton, jäsenyhdistyksen ja -yhteisön hyväksi, joka on toimenpiteillään tuntuvasti tukenut liiton toimintaa tai erittäin huomattavasti myötävaikuttanut koko maan ratsastusurheilun edistämisessä.

Markus Backlund, 54, Tervakoski, Hattel Riders ry
Markus Backlund on tehnyt mittavan uran esteratsastuksen parissa. Hän on toiminut muun muassa Ratsastajainliiton estekomitean puheenjohtajana, joukkueenjohtajana ja kehitystehtävissä. Lisäksi hänellä on ollut luottamustehtäviä mm. Suomen Hippoksen ratsu- ja ponivaliokunnassa ja orilautakunnassa ja Ratsujalostusliiton hallituksessa.

Eva Sandbäck-Pajunoja, 65, Tampere, Tammer Riders ry
Eva Sandbäck-Pajunojalla on noin 15 vuoden kokemus Hämeen aluejaoksen toiminnasta. Mittavan rupeaman aikana Sandbäck-Pajunoja on toiminut monissa eri tehtävissä mm. sihteerinä, pararatsastus-, vikellys- ja valmennusvastaavana. Tällä hetkellä Sandbäck toimii seuratoiminnan alueryhmässä ja tekee vierailuja alueen seuroihin. Alueen sihteerinä toimiessaan hän on ollut aktiivisesti mukana järjestämässä monia erilaisia luentoja ja tapahtumia, kuten Hevoset-messujen esikuvaa, Passionia vuosina 2006 ja 2007. Toimeen tarttuva, aktiivinen aluetoimija on saanut paljon aikaan tekemällä yhteistyötä myös muiden hevosalatoimijoiden ja -yhdistysten kanssa. Sandbäck-Pajunojalla on kokemusta myös aluesihteerinä toimimisesta Ratsastajainliitossa vuosina vuodet 2008 – 2011. Tunnustuksena tehdystä vapaaehtoistyöstä harrastuksen parissa Tasavallan presidentti myönsi 6.12.2014 Sandbäck-Pajunojalle Suomen Valkoisen Ruusun mitalin.  

Antero Salja, 73, Tampere, Tampereen Ratsastusseura ry
Antero Salja on päätynyt tyttäriensä kautta lajin pariin. Vapaaehtoisen seuratoimijan ura on kestänyt 28 vuotta. Hämeen aluejaoksen toiminnassa hän ollut mukana noin 20 vuotta. Tähän mittavaan uraan sisältyy monenlaisia tehtäviä, kuten hallituksen jäsen, sihteeri, talouspäällikkö, jäsenlehden päätoimittaja ja kilpailuiden johtaja. Lisäksi Salja on toiminut kilpailuissa estetuomarina ja stewardina. Hän on toiminut luottamustehtävissä mm. Hämeen eskadroonan puheenjohtajana ja Hevosopisto Oy:n hallituksen jäsenenä.

Mila Munsterhjelm, 54, Hämeenkoski, Hämeenkosken Ratsastajat ry
Mila Musterhjelmin aktiivisen seuratoimijan ura alkoi Hämeenkosken ratsastajat ry:n puheenjohtajuudella vuosina 1995 - 2015. Hämeen aluejaoksessa hän aloitti vuonna 2002 ja on toiminut mm. nuorisovastaavana ja rahastonhoitajana. Seura- ja aluetoiminnan lisäksi hän on toiminut kilpailuiden toimihenkilötehtävissä estetuomarina ja stewardina. Munsterhjelm on ollut järjestämässä monipuolisesti erilaisia kilpailuja ja tapahtumia, kuten Takaisin Hennalaan -kilpailua, Aluepäiviä ja Passion -tapahtumia. Hän toiminut Ratsastajainliiton seurakehittäjänä vuodesta 2014 ja sittemmin Seuratoiminnan ohjausryhmän jäsenenä vuodesta 2021.

Marja Nuuttila, 59, Lahti, Nastolan Urheiluratsastajat ry
Marja Nuuttila aloitti Hämeen aluejaostossa 2009 ja toimi alueen puheenjohtajana vuosina 2013 – 2018 ja samalla alueiden puheenjohtajiston jäsenenä sekä APU:n puheenjohtajana 2018. Aluetoimijanan hän on ollut ideoimassa ja toteuttamassa monia tapahtumia, joissa on tehty voimansa yhdistäneet seurat, alue ja hevosalan eri toimijat. Alueaktiivina hän on ollut kehittämässä ja ideoimassa uusia työskentely- ja yhteistyötapoja. Hän toimii edelleen aktiivisesti alueella mm. Equipe-kouluttajana.

Nuuttilan yli kymmenen vuotta kestänyt seurakehittäjän työ jatkuu edelleen. Hän on toiminut vuodesta 2010 alueellisena seurakehittäjänä vuonna ja jatkoi valtakunnallisena seurakehittäjänä vuodesta 2014. Nyt Nuuttila vaikuttaa Seuratoiminnan ohjausryhmän jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

Jukka-Pekka Leskinen ja Aisa Aarnio-Wihuri. Kuva Kati Hurme

Kevätkokouksessa jaettiin myös kunniapalkinto. Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, joka avustaa ukrainalaisia hevosen omistajia, talleja, seuroja ja ratsastajia, palkitsi Jukka-Pekka Leskisen hänen tekemästään merkittävästä lahjoituksesta Ukrainan hevosten pelastamiseksi. Leskinen ohjasi 75-vuotissyntymäpäivämuistamisensa säätiön tukemiseen. Järjestö lähetti kiitoksena kunniakirjan ja Ukrainan lipun värein koristellun loimen säätiön toiminnassa mukana olevan Aisa Aarnio-Wihurin välittämänä.

Syyskokouksessa 2021 vahvistettua kurinpitolautakuntaa (Tarja Wist (pj.), Hanna Hovi, Minttu Sasi ja Johanna Rasmus) täydennettiin kolmella jäsenellä. Uusia jäseniä ovat Anu Hakanen, Ilkka Laari ja Pilvi Rientonen.

Ratsastajainliiton kevätkokouksen hyväksymä toimintakertomus ja tilinpäätös 2021 ja muut kokousmateriaalit päivitetään SRL:n nettisivuille materiaaleihin, esitykset ja muut ennakkomateriaalit löytyvät  liittokokoussivulta

Korjattu tekstiä 26.4. klo 12.25. Vastuuvapautta vuosilta 2019 ja 2020 ei käsitelty kokouksessa