Ratsastajainliiton vakuutusturva uudistuu

4.11.2020

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva turvaa myös jatkossa Suomen Ratsastajainliiton kilpailijat, seurojen jäsenet ja jäsentallien Green Card -harrastajat.


Kuva Pohjola Vakuutus.

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva turvaa jatkossa myös Suomen Ratsastajainliiton kilpailijat, seurojen jäsenet ja jäsentallien Green Card -harrastajat. Sporttiturvaan luottaa jo yli 80 eri urheilun lajiliittoa ja liigaa. Myös jäsenyhteisöjen, toimihenkilöiden ja vapaaehtoisten vakuutukset tulevat mukaan kokonaisuuteen. Pohjolan hevosvakuutuksia uudistetaan yhteistyössä, ja liiton jäsenistölle tarjotaan niistä erikoisetuja.

– Vahingon sattuessa Sporttiturva mahdollistaa sujuvan hoitoketjun Pohjola Sairaalassa ja muissa kumppanihoitolaitoksissa, joissa asioidessaan ratsastajan ei tarvitse käyttää enää omaa rahaa kuin omavastuun maksamiseen. Pohjola Terveysmestari-palvelu auttaa maksutta vuoden jokaisena päivänä klo 7–23, asiantuntija arvioi oireet ja ohjaa nopeasti oikeanlaiseen hoitoon. Jos lääkärissäkäynti ei ole tarpeen, loukkaantunut saa selkeät omahoito-ohjeet, kertoo urheilupäällikkö Teemu Hintsanen Pohjola Vakuutuksesta.

Suomen Ratsastajainliitto kilpailutti jäsenvakuutukset kesällä 2020. Henkilöjäsenten tapaturmavakuutuksen ehdot muuttuvat jonkin verran vuoden 2021 alusta.

–Olen iloinen, että voimme tarjota jäsenistölle edelleen erittäin hyvän ja kilpailukykyisen vakuutusedun. Pohjola Vakuutuksen tarjoama vaihtoehto oli ehdoiltaan paras ja jäsenistön edun mukainen, Koivisto toteaa.

– Päätavoitteeksi valittiin se, että haluamme tarjota edelleen mahdollisimman kattavan vakuutusturvan kaikille ratsastajille, mutta välttää jäsenmaksujen korotukset. Vakuutusehtoja on muotoiltu hieman uudelleen, ja samalla on vältetty jopa 14 euron korotuspaine henkilöjäsentä kohti, Suomen Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto toteaa.

– SRL:n nykyvakuutuksen ehtoja parannettiin huomattavasti vuoden 2019 alussa. Vakuutuskuluihin tuli samalla merkittävää kasvua mm. kypärävakuutuksen, lääkärikeskusten ja fysikaalisen hoidon nousseista kuluista, minkä jälkeen vakuutusmaksujen korotuspaine oli huomattava, Koivisto taustoittaa.

Uusi jäsenvakuutus on räätälöity ratsastajille. Se turvaa henkilövahinkojen hoidon ja kuntoutuksen myös silloin, kun loukkaantuminen ei ole johtunut ulkoisesta tekijästä. Myös jatkossa jäsenvakuutuksen ehtoja voi parantaa entisestään lisävakuutuksella.

– Pidän oikeudenmukaisena ratkaisuna, että jäsenet pääsevät itse vaikuttamaan vakuutusturvansa laajuuteen kaikkia koskevien korotusten sijaan, Koivisto toteaa.

Yhteistyöstä ja vakuutusten ominaisuuksista on sovittu Pohjola Vakuutuksen kanssa. Vakuutusten tarkempi kuvaus päivitetään liiton nettisivuille loppuvuoden aikana.