Ratsastajainliitto selvittää ratsastustunnilla tapahtunutta epäasiallista toimintaa

29.12.2022

Ratsastajainliittoon on tullut tiedoksi ratsastajan ja opetushevosen epäasiallinen kohtelu SRL:n hyväksymän ratsastuskoulun ratsastustunnilla. Ratsastuskoulussa pitkään työskennellyt ratsastuksenohjaaja toimi epäammattimaisesti ohjatessaan tunnilla esteitä hypännyttä poniratsukkoa.

 

Hevosen hyvinvointi on lähtökohta kaikessa hevosurheilussa ja -harrastuksessa. Kaikkien hevosta käsittelevien ihmisten pitää ymmärtää vaikutuksensa hevosen hyvinvointiin, ja hevostaidot ovatkin tärkeä osa ratsastusharrastusta. Ratsastuksenohjaajan toimintatavat ja käytös eivät olleet SRL:n arvojen mukaiset.

”Olemme erittäin pahoillamme tietoomme tulleesta epäasiallisesta käytöksestä, joka kohdistui hevoseen ja alaikäiseen ratsastajaan. Videolla nähty käytös ei kuulu missään tapauksessa eläinten kanssa toimimiseen ja ratsastuskoulutoimintaan, se oli täysin asiatonta”, Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto toteaa.

”Asiaan liittyvä selvitys on vielä kesken, joten en voi ottaa yksityiskohtiin tarkemmin kantaa. Pääsääntönä on, että jäsentalleilla havaitut ongelmat käsitellään SRL:n tallineuvojien toimesta. Epäasiallinen toiminta voi johtaa jäsenyyden päättämiseen, ja SRL:n toimenpiteiden lisäksi tarvittaessa myös viranomaistoimiin.”

SRL:ssa selvitetään nyt tarkemmin tapahtumien kulku ja ryhdytään tarvittaviin toimiin.

SRL:n jäsentallit ovat palveluyrityksiä, jotka ovat sitoutuneet toimimaan SRL:n arvojen mukaisesti. Oleellista on, että tallin toiminta on vastuullisesti johdettua, noudattaa hyviä hevostaitoja ja on turvallista. Jos yritys ei noudata kriteereitä, sen jäsenyys voidaan purkaa. Tallit saavat useita jäsenetuja ja saavat käyttää SRL.n logoa markkinoinnissaan.

Lue SRL:n nettisivuilta ohjeet, miten toimia, kun kohtaat epäasiallista toimintaa ratsastuksen parissa: LINKKI